ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ευρύτερες συναινέσεις με κοινωνικές ομάδες και ενεργούς πολίτες θα πρέπει να αναζητήσουν όσοι επιθυμούν απομάκρυνση της παρούσας δημοτικής αρχής

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ευρύτερες συναινέσεις με κοινωνικές ομάδες και ενεργούς πολίτες θα πρέπει να αναζητήσουν όσοι επιθυμούν απομάκρυνση της παρούσας δημοτικής αρχής

Όσοι ενδιαφέρονται για την αλλαγή πολιτικής ομάδας στη διοίκηση της Πόλης μας , θα πρέπει από τώρα να αναζητήσουν ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις με ενεργούς πολίτες.



Άλλωστε είμαστε από τους ελάχιστους δήμους του Λεκανοπεδίου που διοικούμαστε ακόμα από το παλιό και φθαρμένο υλικό στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με παλαιοκομματικό πράσινο πρόσημο. Εκλεκτοί φίλοι του Γεωργάκη Παπανδρέου και του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης "ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου.

 Πόνταρε και ποντάρει ακόμα στην ανυπαρξία αντιπολίτευσης για να συνεχίσει μετά την δεύτερη εκλογή του στον δημαρχιακό θώκο μιας πορείας που εκτός από την μεστή και χωρίς σκάνδαλα οικονομικής διοίκησης δεν έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Βέβαια στους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς τους οποίους διανύουμε δεν περιμέναμε να μας κάνει την Ηλιούπολη Παρίσι. Και βέβαια η Πόλη του Φωτός μετά τις ισλαμικές επιθέσεις που έχει δεχθεί δεν θα μπορούσε να αποτελεί σημείο αναφοράς παρά μόνο σε όσους σαν και εμάς θεωρούν την συγκεκριμένη Πόλη ως φάρο του Δυτικού μας Πολιτισμού. Αλλά ας αφήσουμε εμάς και ας πάμε στα όσα διαδραματίζονται στα δημοτικά συμβούλια της Πόλης μας. Εκεί μια διασπασμένη αντιπολίτευση κάνει κριτική με ξεπερασμένους παλαιοκομματικούς λόγους που δεν εμπνέουν τους συμπολίτες μας.

Οι ίδιοι αυτοί όμως είναι ΑΠΟΛΥΤΑ υπεύθυνοι για τους δημοτικούς συμβούλους που εξέλεξαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και βέβαια και οι ίδιοι ελάχιστα εώς καθόλου παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Πόλη μας. Τα λίγα διαδικτυακά τοπικά μέσα αρέσκονται κυρίως σε μια αναδημοσίευση δελτίων τύπου και φυσικά στην παρουσίαση διάφορων εκδηλώσεων με καθαρά ωφελιμιστικό πρόσημο για τα ίδια.

 Βλέπετε οι τοπικές επιχειρήσεις της Πόλης δεν συντηρούν επαρκώς τα μέσα που υπάρχουν και όλοι θέλουν την εύνοια της όποιας τοπικής αρχής ή ακόμα και των εν δυνάμει "νέων" δυνάμεων που εποφθαλμιούν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη!! Κάτι τέτοιο βέβαια για να συμβεί θα πρέπει να πείσουν ευρύτερες κοινωνικές ομάδες πως η Πόλη έχει τις δυνατότητες να πάει καλύτερα από ό,τι σήμερα. Και δυστυχώς από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις εμείς δεν αξιολογούμε ΚΑΜΙΑ ως ικανή να συσπειρώσει τον αριθμό εκείνων των πολιτών που θα είναι πλειοψηφία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του 2019!! Βέβαια στην πολιτική όπως λέει ένας καλός φίλος τα πράγματα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό.

 Όμως να του θυμίσω πως στην δική μας Πόλη τα πράγματα παραμένουν απολύτως προβλέψιμα ακόμα και για έναν πρωτοετή φοιτητή πολιτικών επιστημών. Με ενδιαφέρον ακούω πως υπάρχουν ζυμώσεις από πολίτες με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ενιαία δημοτική παράταξη εναντίον της παρούσας δημοτικής αρχής αλλά επειδή το έργο αυτό δύσκολα μπορεί να παιχθεί από τον πρώτο γύρο κρατάω σοβαρές επιφυλάξεις. Βλέπετε η ψευτοαριστερή κουλτούρα είναι βαθιά ριζωμένη σε μια Πόλη που είχε την ΑΤΥΧΙΑ να έχει και Δήμαρχο Κομμουνιστή την εποχή που πολλά βαλκανικά κράτη στέναζαν κάτω από την μπότα του κόκκινου φασισμού.

Τα σκουπίδια της τοπικής "δεξιάς" μάλιστα του αφιέρωσαν το μοναδικό αναψυκτήριο-Θέατρο  της Πόλης έτσι ώστε να θυμούνται όλοι οι δημότες πως ένας οπαδός του Στάλιν , του Χότζα και του Τσαουσέσκου έφτασε στην Ηλιούπολη να τιμάτε επί Δημοκρατίας από ανάξιες δημοτικές διοικήσεις.
Έτσι κάποιοι σήμερα ετοιμάζουν συνεργασίες αχταρμά σε μια προσπάθεια να αναλάβουν τα ηνία της Πόλης από μια "κουρασμένη"  δημοτική αρχή.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: