ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εικόνες-γροθιά στο στομάχι! Πολίτες σπρώχνονται με τα χέρια υψωμένα και φωνάζουν για μια σακούλα με δωρεάν λαχανικά (photos)

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Εικόνες-γροθιά στο στομάχι! Πολίτες σπρώχνονται με τα χέρια υψωμένα και φωνάζουν για μια σακούλα με δωρεάν λαχανικά (photos)


Σοκάρουν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και που αποτυπώνουν την οικονομική κρίση που έχει πληγώσει τους πολίτες της χώρας μας ενώ άλλους τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.
Στις σημερινές ουρές στον Κολωνό όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών έστησαν τους πάγκους τους, βρέθηκαν κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι με την ζωή χαραγμένη στο πρόσωπό τους με τον πιο σκληρό τρόπο.

Τα χέρια υψωμένα σαν ικεσία, για μια σακούλα κρεμμύδια, πατάτες, πορτοκάλια. Για μια σακούλα με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Άνθρωποι φτωχοί που αναγκάστηκαν να στηθούν σε ουρές για να πάρουν δωρεάν αυτά που κάποτε θεωρούσαν δεδομένα.

Οι φωτογραφίες από τον Κολωνό είναι ένα θέμα που θα κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από τις φωτογραφίες του Reuters.

Οι κόντρες στην Βουλή για το Ασφαλιστικό, οι κορώνες για το ποιός νοιάζεται περισσότερο για τους πολίτες αυτής της χώρας δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων που ζουν με την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης .













Πηγή φωτογραφιών: REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια: