ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η απάντηση του Προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ηλιούπολης μας γέμισε νέες απορίες

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Η απάντηση του Προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ηλιούπολης μας γέμισε νέες απορίες



Πολύ κατατοπειστικός ο κ. Γιαννόπουλος σχετικά με την ανάρτησή μας για το Δημοτικό Στάδιο της Πόλης μας. Σίγουρα δεν περιμέναμε ποτέ πως το 2001 η τότε δημοτική αρχή του κ. Γεωργάκη θα παραλάμβανε ένα γήπεδο χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα από την Πολεοδομία.

Άραγε η στατικότητα των κερκίδων έχει ποτέ ελεγχεί ή από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα; Διαβάστε πως μας απάντησε ο κ. Γιαννόπουλος για να μας γεμίσει απορίες όχι για την τωρινή διοίκηση που κληρονόμησε ένα πρόβλημα αλλά για όλες τις προηγούμενες. Δυστυχώς δεν παρακολουθούμε πια τα δημοτικά συμβούλια γιατί η ποιότητά διαλόγου σε αυτά είναι πολύ χαμηλή για τα δικά μας γούστα.Να τι απάντησε ο κ. Γιαννόπουλος με σχόλιό του για την δική μας ανάρτηση:


"Διαβάζοντας την ως άνω ανάρτησή σας, διαπίστωσα ότι δεν έχετε ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με την ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου και το ποσό που δαπανήθηκε γι' αυτό, σε συνδυασμό με την άδεια λειτουργίας του.


Οφείλω λοιπόν να πληροφορήσω εσάς, αλλά και τους αναγνώστες σας, πως η διαδικασία για την έκδοση άδεια λειτουργίας του γηπέδου δεν σχετίζεται με τις εργασίες που έγιναν για την ανακατασκευή του. 

Εάν είχατε επικοινωνήσει μαζί μου ή είχατε παρακολουθήσει, προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο έγινε λεπτομερής ανάλυση του θέματος, σε ερώτηση του επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης κου Ευσταθίου, δε θα είχατε καμία απορία.


Το Δημοτικό Στάδιο Ηλιούπολης κατασκευάστηκε το 1967 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία ήταν υπεύθυνη και για τη διαχείριση του . Το 2001 η κυριότητα και διαχείριση του γηπέδου περιήλθε στο Δήμο μας με το ΦΕΚ 418 (11.04.2001) χωρίς όμως κανένα πολεοδομικό – πυροσβεστικό σχέδιο ή βεβαίωση - απαραίτητα έγγραφα ενός κτίσματος.


Οι υπηρεσίες του Δήμου και του ΠΑΟΔΗΛ αναζητώντας τα παραπάνω από τη Γ.Γ.Α. δεν βρήκαν τίποτα. Μετά από συνεχής πιέσεις στους αρμοδίους της Γ.Γ.Α., μας δόθηκε μια βεβαίωση , όπου έγραφε ότι για την κατασκευή του Σταδίου τηρήθηκαν όλοι οι πολεοδομικοί όροι του έτους κατασκευής του (1967).

Η παραπάνω βεβαίωση όμως δεν αρκούσε στην επιτροπή ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής η οποία για την έκδοση άδειας λειτουργία του γηπέδου, μας ζήτησε μια σειρά εγγράφων – σχεδίων, ΠΠΔ (τοπογραφικό, στατικές μελέτες, στατική επάρκεια εξέδρας – αποδυτηρίων, άδεια πυρόσβεσης, άδεια απόκλισης από την πυροσβεστική, βεβαίωση Αρχαιολογίας, βεβαίωση χρήσης γης Πολεοδομίας κ.α.).


Για το λόγο αυτό το Σεπτέμβριο του 2015 μας έδωσε προσωρινή άδεια λειτουργίας διάρκειας δύο μηνών και επανέλεγχο των εγκαταστάσεων.

Όλα τα παραπάνω έγγραφα, σχέδια, πιστοποιήσεις , εγκρίσεις , βεβαιώσεις , τα έχουμε καταθέσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και σήμερα που σας ενημερώνω περιμένουμε την Επιτροπή (Μηχανικός, Πυροσβέστης , Αστυνομικός και γιατρός ) , να επανελέγξει το Στάδιο.


Ταυτόχρονα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο έκδοσης βεβαίωση χρήσης γης από την Πολεοδομία, ενώ έχουμε ολοκληρώσει όλες τις παρεμβάσεις – βελτιώσεις που μας ζητήθηκαν

Όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι καθαρά γραφειοκρατικό και έξω από τα όρια των αρμοδιοτήτων μας. Εμείς καθημερινά επικοινωνούμε με τους αρμόδιους και περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι προπονήσεις των ομάδων γίνονται κανονικά στο Στάδιο. Επίσης καθημερινά είναι ανοικτό 8 – 11.00 και 19.00 – 22.00 για τους Δημότες να περπατάνε στο στίβο.


Στις 14/12/2015 έγινε το φιλανθρωπικό παιχνίδι Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Δήμου μας με τους Παλαίμαχους της ΑΕΚ. Εκπρόσωποι της ΕΠΣΑ που παρευρέθηκαν στο φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου και οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, μας έδωσαν συγχαρητήρια για τις εγκαταστάσεις του γηπέδου και την ποιότητα του αγωνιστικού χώρου.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον ενημέρωση θέλετε για θέματα αρμοδιότητάς μου".

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Όποιος γνωρίζει ελληνικά καταλαβαίνει πως το γήπεδό μας από το 1967 που παραδόθηκε σε λειτουργία δεν είχα καμιά μελέτη στατικότητας!!! Φαίνεται οι κυβερνήσεις της εποχής ελάχιστη σημασία έδιναν σε ζητήματα ασφάλειας. Μπορεί βέβαια να υπήρχαν και να χάθηκαν θα πουν κάποιοι.


Το 2001 που η τότε δημοτική αρχή παρέλαβε το έργο δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μια μελέτη. Για τον κομμουνιστή Δήμαρχο Κιντή ούτε λόγος αφού οι δικές του ασχολίες ήταν άλλες πως να μας κάνει και εμάς σαν τους σοσιαλιστικούς" παραδείσους της Βουλγαρίας , της Αλβανίας και της Πολωνίας!!! Τώρα μετά από τόσα χρόνια η Περιφέρεια ζήτησε κάποια έγγραφα που έπρεπε να είχαν ζητηθεί εδώ και δεκαετίες.


Προφανώς πλέον κάποιοι άλλαξαν συνήθειες και είπαν να ασχοληθούν και με θέματα ασφαλείας ενός δημόσιου κτηρίου του οποίου η χρήση παραχωρήθηκε στην επίσης κρατικοδίαιτη τοπική αυτοδιοίκηση. Ποδοσφαιρικές ομάδες της Πόλης μας που έπαιζαν για χρόνια στη Β' Εθνική και φιλοξενούσαν χιλιάδες φιλάθλους έπαιρναν το οκ από την ΕΠΟ και πραγματοποιούσαν αγώνες με χιλιάδες θεατές. Το θέατρο του παραλόγου σε μια Ελλάδα που μέσα στη μνημονιακή κρίση καλείται να βάλει ΤΑΞΗ σε ένα καθεστώς διαχρονικής ανευθυνότητας που στοίχισε σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και ανθρώπινες ζωές.


Η δική μας περίπτωση είναι διαφορετική όμως δείχνει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο πως η Πολιτεία λειτουργούσε επί δεκαετίες. Μελέτες σε πολλές περιπτώσεις έχουν πληρωθεί και έχουν χαθεί στην δική μας περίπτωση η ΓΓΑ έδωσε μια απλή βεβαίωση πως είχαν τηρηθεί όλοι οι πολεοδομικοί όροι του έτους κατασκευής του (1967). Ποιοι ήταν αυτοί; Ουδείς γνωρίζει αλλά υποψιάζετε πως δεν υπήρχαν αυστηροί και ουσιαστικοί έλεγχοι. Όλα στα πόδι και το κυριότερο με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.


Το γήπεδο με λίγα λόγια είναι από την εποχή της Χούντας. Τόσες δημοκρατικές κυβερνήσεις μετά και καμιά δεν το "νομιμοποίησε" για να το κάνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο. Τελικά λέμε πως μένουμε στην Ευρώπη εάν και σε θέματα νοοτροπίας είμαστε πολύ Αφρική!!!


Σ.Μ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αμφίδρομες ιδεολογικά παρεούλες χωρίς πρόγραμμα και τεχνοκράτες έχουν τελειώσει από τα δημοτικά δρώμενα Σταύρο.