ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Του Δημήτρη Μιχόπουλου

Ο μηδενισμός στην πολιτική τείνει πολλές φορές να ξεπερνάει τα όρια. Οι σωστές και γόνιμες κινήσεις πρέπει να επιβραβεύονται αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κριτική.


Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα από το δελτίο τύπου του δήμου ότι στην περιοχή μας λειτουργούν ειδικά φανάρια για ανθρώπους με μειωμένη όραση. Έχω όμως μια ερώτηση προς τη δημοτική αρχή. Οι άνθρωποι με πρόβλημα όρασης όχι μόνο από το δήμο μας αλλά και επισκέπτες πώς θα το πληροφορηθούν?


Αφού η ιστοσελίδα του δήμου δεν παρέχει τη δυνατότητα περιήγησης σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Από τους ορισμούς της Ε.Ε. και τις συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει υπογράψει η χώρα μας τονίζεται ότι οι υπηρεσίες διαδικτύου πρέπει να είναι ισότιμα προσβάσιμες από όλους.


Λοιπόν η άποψη ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες έχει μικρότερη σημασία από των υπολοίπων? Στα πλαίσια της δημοκρατίας αυτή είναι και η ουσιαστική της έκφανση.


Δική μας προτεραιότητα θα είναι να φέρουμε σαν νέα δημοτική αρχή την ουσία της δημοκρατίας στην πόλη μας και δεν είναι μόνο η περιήγηση στο internet αλλά και η απρόσκοπτη μετακίνηση ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη έχουν οι συμπολίτες μας άτομα με ειδικές ανάγκες. Και αυτό είναι δέσμευση όχι μόνο προς αυτούς αλλά και σε μας.


Γιατί ότι μπορούμε να φανταστούμε, να σκεφτούμε, να δώσουμε δεν έχει εγώ αλλά εμείς.

Δημήτρης Μιχόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: