ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δυο μήνες κλειστό το δημοτικό στάδιο της Πόλης μας!!!!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Δυο μήνες κλειστό το δημοτικό στάδιο της Πόλης μας!!!!



Πόσοι θυμάστε πως την Κυριακή 1/3/2015 είχαν γίνει τα εγκαίνια για την ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου της Πόλης μας; Το κόστος είχε φτάσει τις 400.000 ευρώ. Και αφού πιστέψαμε και γράψαμε όλα τα τοπικά ιστολόγια της Πόλης μας πως οι ομάδες μας θα παίζουν και θα προπονούνται σε ένα "καινούργιο" γήπεδο ξαφνικά από τα μέσα Νοεμβρίου έκλεισε και από τότε μέχρι και σήμερα περαμένει κλειστό. 

Οι φήμες πολλές. Δεν θέλουμε όμως να μπούμε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Το θέμα είναι πως οι ομάδες της Πόλης μας αναγκάζονται να ξενιτευθούν και να παίζουν σε άλλα γήπεδα γειτονικών δήμων. 

Τα αποτελέσματα εκτός από την ταλαιπωρία των παιχτών είναι αρνητικά. Πολλοί βαθμοί χάνονται αφού μονίμως οι ομάδες μας παίζουν ως φιλοξενούμενες. 

Ελπίζουμε η Δημοτική αρχή να μας δώσει μια πειστική απάντηση για τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. 

Το κυριότερο να μάθουμε, για να πληροφορήσουμε και εσάς για ποιους λόγους παραμένει επί δυο μήνες κλειστό το δημοτικό στάδιο της Πόλης μας. 

Εμείς θα επανέλθουμε σύντομα στο θέμα αφού εξετάσουμε λεπτομερώς τα σενάρια που διακινούνται ανεπίσημα. 

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως το μεγαλύτερο γήπεδο της Πόλης μας έχει σοβαρά ελαττώματα κατασκευής όπως ακούγεται. 

Εάν συμβαίνει αυτό θα είναι υπόλογες πολλές δημοτικές διοικήσεις που έκαναν αυτό το έγκλημα. 

Μετά οι ευθύνες τους  θα είναι και ποινικές αφού δεν είναι δυνατόν να δαπανούνται τόσα χρήματα και γήπεδο να μην έχουμε. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Διαβάζοντας την ως άνω ανάρτησή σας, διαπίστωσα ότι δεν έχετε ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με την ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου και το ποσό που δαπανήθηκε γι' αυτό, σε συνδυασμό με την άδεια λειτουργίας του.
Οφείλω λοιπόν να πληροφορήσω εσάς, αλλά και τους αναγνώστες σας, πως η διαδικασία για την έκδοση άδεια λειτουργίας του γηπέδου δεν σχετίζεται με τις εργασίες που έγιναν για την ανακατασκευή του. Εάν είχατε επικοινωνήσει μαζί μου ή είχατε παρακολουθήσει, προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο έγινε λεπτομερής ανάλυση του θέματος, σε ερώτηση του επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης κου Ευσταθίου, δε θα είχατε καμία απορία.
Το Δημοτικό Στάδιο Ηλιούπολης κατασκευάστηκε το 1967 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία ήταν υπεύθυνη και για τη διαχείριση του . Το 2001 η κυριότητα και διαχείριση του γηπέδου περιήλθε στο Δήμο μας με το ΦΕΚ 418 (11.04.2001) χωρίς όμως κανένα πολεοδομικό – πυροσβεστικό σχέδιο ή βεβαίωση - απαραίτητα έγγραφα ενός κτίσματος. Οι υπηρεσίες του Δήμου και του ΠΑΟΔΗΛ αναζητώντας τα παραπάνω από τη Γ.Γ.Α. δεν βρήκαν τίποτα. Μετά από συνεχής πιέσεις στους αρμοδίους της Γ.Γ.Α., μας δόθηκε μια βεβαίωση , όπου έγραφε ότι για την κατασκευή του Σταδίου τηρήθηκαν όλοι οι πολεοδομικοί όροι του έτους κατασκευής του (1967).
Η παραπάνω βεβαίωση όμως δεν αρκούσε στην επιτροπή ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής η οποία για την έκδοση άδειας λειτουργία του γηπέδου, μας ζήτησε μια σειρά εγγράφων – σχεδίων, ΠΠΔ (τοπογραφικό, στατικές μελέτες, στατική επάρκεια εξέδρας – αποδυτηρίων, άδεια πυρόσβεσης, άδεια απόκλισης από την πυροσβεστική, βεβαίωση Αρχαιολογίας, βεβαίωση χρήσης γης Πολεοδομίας κ.α.). Για το λόγο αυτό το Σεπτέμβριο του 2015 μας έδωσε προσωρινή άδεια λειτουργίας διάρκειας δύο μηνών και επανέλεγχο των εγκαταστάσεων.
Όλα τα παραπάνω έγγραφα, σχέδια, πιστοποιήσεις , εγκρίσεις , βεβαιώσεις , τα έχουμε καταθέσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και σήμερα που σας ενημερώνω περιμένουμε την Επιτροπή (Μηχανικός, Πυροσβέστης , Αστυνομικός και γιατρός ) , να επανελέγξει το Στάδιο. Ταυτόχρονα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο έκδοσης βεβαίωση χρήσης γης από την Πολεοδομία, ενώ έχουμε ολοκληρώσει όλες τις παρεμβάσεις – βελτιώσεις που μας ζητήθηκαν
Όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι καθαρά γραφειοκρατικό και έξω από τα όρια των αρμοδιοτήτων μας. Εμείς καθημερινά επικοινωνούμε με τους αρμόδιους και περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Οι προπονήσεις των ομάδων γίνονται κανονικά στο Στάδιο. Επίσης καθημερινά είναι ανοικτό 8 – 11.00 και 19.00 – 22.00 για τους Δημότες να περπατάνε στο στίβο.
Στις 14/12/2015 έγινε το φιλανθρωπικό παιχνίδι Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Δήμου μας με τους Παλαίμαχους της ΑΕΚ. Εκπρόσωποι της ΕΠΣΑ που παρευρέθηκαν στο φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου και οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, μας έδωσαν συγχαρητήρια για τις εγκαταστάσεις του γηπέδου και την ποιότητα του αγωνιστικού χώρου.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον ενημέρωση θέλετε για θέματα αρμοδιότητάς μου.
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΑΣΟ και στη Δημοτική Παράταξη ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ που έβαλε το σοβαρό αυτό θέμα σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και παρότι υπήρξε παρέμβαση ακόμη το Γήπεδο είναι ΚΛΕΙΣΤΟ για επίσημους αγώνες.

Οι παρεμβάσεις και βελτιώσεις που ζητήθηκαν από τα αρμόδια όργανα είναι απόρρητες ;;;

Ανώνυμος είπε...

Το σημαντικότερο όλων είναι οι στατικές μελέτες και η στατική επάρκεια εξέδρας - αποδυτηρίων !!!