ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Θέλει και πολιτική βούληση για να υπάρξει κοινωνική πολιτική και όχι να τα περιμένεις ως δήμος όλα από το Κράτος - Μπράβο στον Κώστα Μπακογιάννη ας ξυπνήσουμε και εδώ και να απαιτήσουμε να ενεργοποιηθούν δομές που υπολειτουργούν

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Θέλει και πολιτική βούληση για να υπάρξει κοινωνική πολιτική και όχι να τα περιμένεις ως δήμος όλα από το Κράτος - Μπράβο στον Κώστα Μπακογιάννη ας ξυπνήσουμε και εδώ και να απαιτήσουμε να ενεργοποιηθούν δομές που υπολειτουργούν




Η ζεστασιά και η γαλήνη των Χριστουγέννων, έχει αξία όταν απλώνεται σε όλους. Φέτος είναι σε εξέλιξη η μεγαλύτερη ίσως επιχείρηση αλληλεγγύης που έγινε ποτέ, στις δομές και τους δρόμους της Αθήνας. Για περισσότερους από 33.000 συνανθρώπους μας που χρειάζονται γεύματα, τρόφιμα, φάρμακα, ή ακόμη και ρούχα, στο σπίτι.
Για κάθε παιδικό χαμόγελο πάνω από ένα παιχνίδι.

Με την ευχή, κάθε χρόνο, όλο και λιγότεροι να έχουν ανάγκη αυτή την βοήθεια.

Κώστας Μπακογιάννης - Δήμαρχος Αθηναίων 





ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Όταν έχεις κοινωνικές υπηρεσίες που λειτουργούν τότε ο δήμαρχος μπορεί να βγει και να ποστάρει στο facebook δράσεις αλληλεγγύης. Εδώ προφανώς και δεν λειτουργούν οι δομές και δεν παράγουν ανάλογες δράσεις.

Το αποτέλεσμα είναι να μην γνωρίζει ουδείς πόσα τρόφιμα πήραν οι περίπου 300 οικογένειες που ισχυρίζεται πως έχουν ενίσχυση με τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας που δέχεται αφειδώς προσφορές από ιδιώτες. Για εμάς προφανώς και η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι μια πράξη αλληλεγγύης για τους ιδιώτες που το πράττουν ευελπιστώντας πως η δική τους βοήθεια θα ανακουφίσει τους οικονομικά ανίσχυρους. 

Από την άλλη ουδείς δημότης μας πιστεύει πως αυτό συμβαίνει ,αφού λόγω προσωπικών δεδομένων υπάρχει ένα θολό τοπίο στο τι ακριβώς πάει που. 

    
Δεν περιμέναμε προφανώς και από την παρούσα διοίκηση κάτι καλύτερο από όσα επί 9 χρόνια παρουσίαζε ως "αλληλεγγύη" και η διοίκηση του τέως δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου. Άλλωστε άμα έχεις για πρότυπο σου τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη προφανώς και για σένα αλληλεγγύη είναι ένα κιλό ζάχαρη τον μήνα ή το τετράμηνο. Γέμισε Συλλογικότητες η πόλη που μοιράζουν ΔΩΡΕΑΝ γεύματα από επιχειρήσεις της πόλης αφού προφανώς και η διοίκηση αδυνατεί να πράξει τον κοινωνικό της ρόλο εν μέσω πανδημίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: