ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις για την πόλη σε ένα λεπτό

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ειδήσεις για την πόλη σε ένα λεπτό



  • Διαβάζουμε σε τοπικά ΜΜΕ για τα "κάλαντα" που είπε τάχα ο Δριμυλής στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Απόστολο Στασινόπουλο. Βασική προϋπόθεση για να πει κάποιος τα "κάλαντα" είναι να πιστεύει σε Αρχές και Αξίες άγνωστες προς την Αριστερά της πόλης ιδίως αυτής που χρόνια παλεύει όλες τις παραδόσεις της χώρας μας και παραποιεί συστηματικά την Ιστορία της πόλης που βέβαια έχει καταγραφεί στη μνήμη των συνδημοτών μας. Επί της ουσίας στις Αστικές Δημοκρατίες ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ οι πλειοψηφίες και φυσικά ουδείς φιμώνεται. Το πρόβλημα τους είναι πως ο κ. Στασινόπουλος ασκεί πλέον διοίκηση και δεν θα ήταν χρήσιμος εάν επέμενε σε λαϊκισμούς που έχουν καταδικαστεί από την πλειοψηφία. Το πλαίσιο λειτουργίας των δήμων καθορίζεται από την κεντρική διοίκηση επομένως όποιος θεωρεί πως οι απευθείας αναθέσεις είναι το πρόβλημα και όχι οι "ανόθευτοι" διαγωνισμοί ας φωνάξει για αυτό προς την κεντρική διοίκηση που επιτρέπει (ορθώς για εμάς) τις απευθείας αναθέσεις και δεν εμμένει σε ατελέσφορους διαγωνισμούς που άφησαν πρόσφατα την πόλη μας στο σκοτάδι. Ας προχωρήσουν λοιπόν όλοι μαζί και κυρίως η διοίκηση γρήγορα σε έναν διαγωνισμό για τον φωτισμό ( εμείς θα προτιμούσαμε απευθείας ανάθεση πιο τίμια και ακούγεται και είναι) και ας αφήσουν τις τακτικές υπονόμευσης όσοι εάν είχαν θέσεις ευθύνης θα έκαναν την χώρα μας Βενεζουέλα. 

  • Ο στολισμός της πόλης ήταν ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ στα κεντρικά σημεία της πόλης από άλλες χρονιές και φυσικά τα 74.000 ευρώ του δικού μας δήμου υπολείπονται από τους πιο στολισμένους δήμους που θαυμάζουν κάποιοι θεωρώντας πως ΤΖΑΜΠΑ και με το υπάρχον προσωπικό μπορεί να στολιστεί καλύτερα η πόλη. Ας δουν και την πλατφόρμα στο youtube με τα βιντεάκια για να μαθαίνουν πως πρέπει να επικοινωνείς τις δράσεις σου γιατί προφανώς και ουδείς έχει την δυνατότητα να μάθει τι ακριβώς κάνεις εάν εσύ δεν το προβάλεις. 

  • Καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός της πόλης και νέο νεκροταφείο είναι μόνο μερικά από όσα καλείται να επιλύσει η νέα διοίκηση. Και στα τρία απέτυχε η προηγούμενη μετά από 9 χρόνια που τα διαχειρίστηκε. Όσο για την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολη και το κυκλοφοριακό πολλά ακούσαμε τίποτα και εκεί δεν έγινε αφού είναι έργο που θα υλοποιηθεί από την κεντρική διοίκηση και όχι βέβαια από έναν δήμο που δίνει πάνω από το 80% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης για να καλύψει τους μισθούς του προσωπικού του και να διατηρήσει και δομές που δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ για τους δημότες μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που έχει στοιχίσει αρκετά εκατομμύρια και λειτουργεί όπως λειτουργεί ενώ δεν είναι και σε καλή κατάσταση όπως διαβάζουμε αφού μπάζει νερά η οροφή του. Το ρώτησε ο Γαβριήλ Αραμπατζής που θέλει άλλο τρόπο λειτουργίας του ( εμείς θέλουμε αλλαγή χρήσης της δομής , κλείσιμο κοινώς ή παραχώρησή της σε ιδιώτη με ενοίκιο για να έχουμε έσοδα και όχι χασούρα) αλλά δεν του απάντησε η διοίκηση. Κάντε το καφετέρια και δώστε την σε ιδιώτη σε κεντρικό σημείο είναι πάνω από 20.000 ευρώ θα είναι το ετήσιο όφελος για τον δήμο μας. Και φυσικά γλιτώνουμε και ένα κόστος συντήρησης που τα τελευταία 9 χρόνια ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ουδείς γνωρίζει το γιατί. Ξέρουμε πως η πρότασή μας δεν θα υλοποιηθεί αλλά εμείς την κάνουμε αφού τα επόμενα χρόνια ουδείς θα έχει την διάθεση να πηγαίνει σε ένα Μουσείο όπου τιμώνται ως αντιστασιακοί όσοι ήθελαν να κάνουν την χώρα μας Σοβιετία στερώντας από όλους εμάς 70 και πλέον χρόνια ανέφελης Αστικής Δημοκρατίας και κάνοντας μας ένα κράτος - παρία όπως ήταν όλα τα πρώην ανατολικά. 

  • Ο ναός στον Προφήτη Ηλία δεν πρόκειται να γκρεμιστεί επειδή το ζητάνε 200-300 άτομα. Το θέμα είναι πως δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα και αυτό βέβαια ενέχει ευθύνες και όσων δεν ενημέρωσαν έστω την Ελλαδική Εκκλησία για την κατασκευή του. Θα γίνει πάντως όπως όλα δείχνουν αφού η ημιτελής κατασκευή δεν ενθουσιάζει κανέναν. 

  • Με χαρά βλέπουμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πως ο δήμος έχει "κόψει" κάποιους προμηθευτές αναζητώντας φθηνότερες λύσεις. Στο θέμα θα επανέλθουμε. 

  • Γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στους ναούς της πόλης χωρίς συνωστισμούς και φυσικά ας ελπίσουμε σύντομα οι ναοί μας να γεμίσουν και πάλι. 

    • Συνεχίζουν τα δημοσιεύματα που αμφισβητούν τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας στα τοπικά ΜΜΕ ενώ κάποια άλλα φιλοξενούν απόψεις που θεωρούν Ναζί τους επιστήμονες που μας προτρέπουν να κάνουμε το εμβόλιο! Τι προτείνουν; Απολύτως τίποτα απλώς θεωρούν πως μετά τους αντιμνημονιακούς τους αγώνες που οδήγησαν στην καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να παίξουν και με τις ζωές μας αφού το πορτοφόλι μας το άδειασαν οι διαχρονικές ιδεοληψίες τους και έδιωξαν πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες που αναζήτησαν καλύτερο μέλλον στον δημοκρατικό δυτικό κόσμο. Αυτοί εμμένουν να μας κάνουν ΕΣΣΔ , Κίνα, Βενεζουέλα και ενώ μιλάνε για δημοκρατία καταδικάζουν μονίμως τα δυτικά κράτη όπου υπάρχει και όχι κράτη όπως η Βόρεια Κορέα που ακολουθεί κατά γράμμα τις "ψεκασμένες" αντιλήψεις τους περί "ηθικής". Εμείς θα παραμείνουμε με την πλειοψηφία των επιστημόνων παγκοσμίων αφού είναι φυσικό πως και οι επιστήμονες είναι άνθρωποι και μπορεί να διακατέχονται από καταστροφικές για την ανθρωπότητα ιδεοληψίες που αμφισβητούν ακόμα και μια πανδημία. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: