ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η απάντηση του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτη Κόκλα σε όσους κάνουν διαχρονικά ανέξοδη κριτική σε όποιον ασκεί διοίκηση

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτη Κόκλα σε όσους κάνουν διαχρονικά ανέξοδη κριτική σε όποιον ασκεί διοίκηση

Θεώρησα σωστό, Άγιες Ημέρες, να μην δημιουργήσω εντάσεις με τα προβλήματα του Δήμου ώστε ο κόσμος να απολαύσει με ηρεμία τα Χριστούγεννα , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα παρακολουθώ και τα καταγράφω .

Κάποιος όμως δεν είχε την ίδια άποψη με την δική μου και έκανε αναρτήσεις οι οποίες με στοχοποιούσαν και με ειρωνευόντουσαν με χαρακτηρισμούς τύπου ¨φανφάρες και πρωτόκολλα ¨. Θα ήθελα να  τον ενημερώσω ότι το να ελευθερωθούν τα πεζοδρόμια είναι ένας από τους στόχους της Δημοτικής Αστυνομίας όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτω παραμονή Χριστουγέννων . Να του ευχηθώ καλές γιορτές και ο οποιοσδήποτε εντοπισμός προβλημάτων είναι αποδεκτός από όλους μας χωρίς όμως τον επιπρόσθετο αρνητισμό που χρησιμοποιεί στην γραφή του προς το πρόσωπό μου .

Παναγιώτης Κόκλας - Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Δημοτικής Αστυνομίας 

Η Δημοτική Αστυνομία εν δράσει αλλά .... 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Οι "συνήθεις ύποπτοι" για να χρησιμοποιήσω και έναν  όρο που σε κάποιους δεν αρέσει και θίγονται  τάχα τα "δημοκρατικά" τους αισθήματα και  θεωρούν πως είμαστε στην εποχή της  "Ελλάς- Ελλήνων- Χριστιανών" ή του "αποφασίζουμε και διατάζουμε" θεωρώντας πως τα προβλήματα έλλειψης χώρων στάθμευσης θα λυθούν ως δια μαγείας εφαρμόζοντας την "νομιμότητα". Αυτή που δεν εφάρμοσαν και ορθώς τόσες κυβερνήσεις για το ΚΥΤ στον Υμηττό και αυτή που θα είναι παράλογο να εφαρμοστεί επί δικαίων και αδίκων επειδή η πόλη χτίστηκε από χουντικούς και κομμουνιστές στο "πόδι" χωρίς θέσεις στάθμευσης σε πολυκατοικίες που χτίζονταν ακόμα και χωρίς άδεια πολεοδομίας! 

Τα προβλήματα προφανώς και έχουν εντοπιστεί από τον κ. Κόκλα και δεν τους είδαμε να έχουν πει ένα μπράβο σε όσα έχει λύσει και διαχρονικά ταλαιπωρούσαν την πόλη στους λίγους μήνες που ασκεί διοίκηση. Οι δικές μας θέσεις είναι γνωστές και για την Δημοτική Αστυνομία και για ένα σωρό άλλα θέματα δίνοντας πάντα την δική μας προτεινόμενη λύση. 

Όσοι περιμένουν πως ο Αντιδήμαρχος είναι ο μάγος Χουντίνι που θα εξαφανίσει το "κακό" μάλλον πρέπει να αλλάξουν παραμύθι γιατί δεν "κοιμίζει" πλέον κανέναν εκτός από αυτούς που ονειρεύονται καρέκλα. Παρόλο που εμείς έχουμε δική μας ατζέντα δεν είναι δυνατόν να μην πούμε πως στο συγκεκριμένο πλαίσιο που κινούνται διαχρονικά οι διοικήσεις του δήμου μας έχουμε δει από τον κ. Κόκλα τουλάχιστον αποτελεσματικότητα και εργατικότητα με ό,τι καταπιάνεται. Να χτίσει την πόλη από την αρχή δεν μπορεί ουδείς ,και φυσικά την συνταγή να γράφουμε όσους ίσως και να παρανομούν επειδή δεν έχουν άλλη λύση δεν θα την συνιστούσαμε στα 8-9 άτομα προσωπικό της δημοτικής Αστυνομίας. 

Οι πολίτες πρέπει να συνεισφέρουν με δικές τους προτάσεις και φυσικά να μην "αγιοποιούν" όσους έχτισαν την πόλη άναρχα και με ρυμοτομικό σχέδιο στην περιοχή π.χ  της Αγίας Μαρίνας όπου διαμένω όπως το αποκαλούν οι πολιτικοί μηχανικοί "συνεχές" ,που έχει χτίσει  σπίτια στις απίθανες ανηφόρες όπου βάζουν πλακάκια για να μην γλιστράνε τα οχήματα, και φυσικά χωρίς θέσεις πάρκιν! Τυχερός που βρέθηκα σε μη ανηφόρα , άτυχος που για ακόμα μια φορά ασχολούμαι με θέματα της καθημερινότητας αλλά κυρίως μιας "ενημέρωσης" που απευθύνεται μόνο σε όσους δεν γεννήθηκαν σε αυτή την πόλη. 

Άδικα στεναχωριέται ο κ. Κόκλας ,όσο πιο καλά κάνει την δουλειά του τόσο πιο πολύ κριτική θα δέχεται αφού ουδείς θέλει να αλλάξει κάτι σε αυτή την πόλη προς θετική κατεύθυνση. 

Εκτός και εάν θετική κατεύθυνση θεωρούν κάποιοι τον παραλογισμό του να ζητάς να αδειάσουν τα πεζοδρόμια ,όντας υποψήφιος μιας δημοτικής παράταξης που ο επικεφαλής της δεν είχε καν το σθένος να ζητήσει συγγνώμη όταν πάρκαρε πάνω σε ένα από  αυτά και προεκλογικά έγινε θέμα από εμάς. 

Ως "ενεργοί" πολίτες μπορούν να πάρουν το 100 εάν τους ενοχλεί κάποιο όχημα αφού προφανώς και στη θέα της ΕΛ.ΑΣ σίγουρα κάποιοι θα υπακούσουν από ότι σε δημοτικούς αστυνομικούς που και να βεβαιώσουν την κλήση πάλι την Τροχαία θα καλέσουν  για να μεταφερθεί το όχημα με γερανό - ιδιώτη.

Πάντως είναι θετικό που επικαλούνται τους νόμους αλλά παράδοξο  την στιγμή που φιλοξενούν στις σελίδες τους όσους μιλάνε μονίμως απαξιωτικά για την Αστική μας Δημοκρατία και ονειρεύονται διακοπή λειτουργίας του ΚΥΤ στον Υμηττό επειδή κάποιοι "ψεκασμένοι" δικαστές (παντού υπάρχουν και "ψεκασμένοι"  )εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου και όχι την ουσία αποφάσισαν πως πρέπει να αφήσουν τα Νότια Προάστια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

Και ερωτάμε που θα παρκάρει κάποιος ,κύριοι ενεργοί πολίτες  που μένει στην οδό Αρχιμήδους όπου ελάχιστες οικοδομές έχουν πυλωτές και κλειστά πάρκιν; Πόσα στενά πιο κάτω να πάει ; Ακόμα και η Απόλλωνος γεμίζει το βράδυ από σταθμευμένα οχήματα. 

Εμείς κανένα πρόβλημα δεν έχουμε να γράφει η δημοτική αστυνομία και 200 κλήσεις την ημέρα αλλά το θέμα της στάθμευσης δεν θα λυθεί ,και οι ίδιοι που τώρα επιζητούν την παραδειγματική τιμωρία των δημοτών μας θα φωνάζουν για την αυταρχική διοίκηση. 

Τέλος ο αρνητισμός για όποιον πέτυχε να πείσει τους πολλούς να τον ψηφίσουν, όταν εσύ απέτυχες είναι μια μικρότητα που δεν αποφεύγουν ακόμα και όσοι θεωρούν πως συγχρωτιζόμενοι με όσους διαχρονικά κρατάνε την πόλη μας πίσω προσφέρουν ως "ενεργοί" πολίτες. 

Λες και οι δημότες μας είναι ανενεργοί και περιμένουν από 2-3 "Βελουχιώτηδες" να τους βγάλουν στο βουνό και να κάνουν ακόμα μια "επανάσταση" από αυτές που οδήγησαν την πόλη μας στα σημερινά της χάλια. Στο "έργο" τους  με "λάσπη" και ύβρεις συνεισφέρουν και οι "Μεσσίες" της πόλης αφού θεωρούν πως πετώντας "λάσπη" και προτείνοντας ανέφικτες λύσεις  θα ξεγελάσουν τους πολλούς. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: