ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μαθαίνουμε πως θα τοποθετηθούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τον δεύτερο γύρο που βγάζει δήμαρχο

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Μαθαίνουμε πως θα τοποθετηθούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τον δεύτερο γύρο που βγάζει δήμαρχο

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 

Οι "ζυμώσεις" για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών έχουν ήδη αρχίσει. Είχαν αρχίσει άλλωστε πριν τον πρώτο γύρο. Έχουν αρχίσει από το 2014 .
Το ομολόγησε στη ανακοίνωσή του ο Γιάννης Αναγνώστου πως μετά τις χαμένες εκλογές του 2014 συζητούσαν για ένα αντι - Βαλασόπουλο κοινό ψηφοδέλτιο αλλά δεν τα βρήκαν. Έτσι κατέβηκαν δύο παρατάξεις από τα "δεξιά" , δύο από το ΚΙΝΑΛ, και πέντε από την αριστερά (κομμουνιστική και μη). Αφήνουμε να τοποθετηθούν οι "ηγέτες" των παρατάξεων που έδωσαν την "μάχη" και μετά εμείς.

Άλλωστε η επόμενη διοίκηση θα έχει μέσα 13 από την παράταξη του Βασίλη Βαλασόπουλου αφού χωρίς αυτούς δεν περνάει τίποτα εκτός και ενωθούν όλοι οι άλλοι. Δεν φαίνεται εφικτό γιατί το αντι- Βαλασόπουλος μπλοκ έχει ρήγματα. 

Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να αντιδράσει , και έτσι παρά την συμφωνία Ευσταθίου - Χατζηδάκη για στήριξη του δεύτερου την προσεχή Κυριακή τα "πρόβατα" δεν θα ακολουθήσουν.

Ιδίως αυτά που έμειναν εκτός δημοτικού συμβουλίου και "καπελώθηκαν" από υποψηφίους κολλητούς του αρχηγού ή "ξένους" που προστέθηκαν τελευταία στιγμή προερχόμενοι από την παράταξη του Γιάννη Αναγνώστου. Ο τελευταίος ετοιμάζεται μετά το ατόπημα του 2014 που κάλεσε τους υποψηφίους του να ψηφίσουν Κοκοτίνη να  κάνει ένα ακόμη λάθος.


Δεν μας αφορά, αφού αυτό το λάθος δεν πρόκειται να μας κυνηγάει όπως τα χρέη που άφησε η διοίκησή του στον δήμο. Θα "κυνηγά" τον ίδιο που άλλα έλεγε το 2006 για να βγει και άλλα θα υποστηρίξει τώρα.

Άλλωστε και η πρώτη ανακοίνωσή του προξένησε την άμεση αντίδραση της κ Πίκουλα στην οποία ως είθισται δεν απάντησε. Τι να απαντήσει άλλωστε; Προφανώς τον αφήνει παγερά αδιάφορο μια συνεργάτιδά του που αποχώρησε για να ακολουθήσει την δική της πορεία αλλά απέτυχε.

Πίκουλα και Ευσταθίου φταίνε λέει ο Αναγνώστου για την διάλυση της δημοτικής του παράταξης αλλά , δεν ξέρω εάν πιστεύουν αυτόν ή τους άλλους δύο. Ο δεύτερος δεν απαντάει γενικότερα σε τίποτα. Τα αφήνει να πέσουν όλα κάτω , και θεωρεί πως αυτό είναι καλό για τον ίδιο και για την παράταξή του. Μέχρι πριν μια εβδομάδα πήγαινε για δήμαρχος , τώρα πάει για Αντιδήμαρχος και μάλλον το 2023 θα πάει για Περιφερειάρχης.

Οι Συριζαίοι της πόλης που συγκέντρωσαν ένα 24% στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές περιμένουν και αυτοί τι θα πει ο Κοκοτίνης. Όχι πως θα τον ακολουθήσουν άλλωστε δεν τον ψήφισαν και για τον δήμο. Είχαν προτιμήσει το παλιό ΠΑ.ΣΟ.Κ όπως σας είχαμε γράψει.

Φαβορί για τον δεύτερο γύρο είναι ο Γιώργος Χατζηδάκης εάν δώσουμε βάση στις συμμαχίες σε επίπεδο αρχηγών παρατάξεων , αλλά αυτό δεν τον χρίζει δήμαρχο αφού οι πολίτες ψηφίζουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα και όχι του Κοκοτίνη, του Αναγνώστου, του Ευσταθίου, ή του Αραμπατζή.

Επομένως ο επηρεασμός τους είναι μεν ουσιαστικός αλλά όχι καταλυτικός. Για μένα θα γίνει "μάχη" και ο δήμος θα κριθεί σε μερικές ψήφους!

Και εμείς θα πάρουμε θέση , εξηγώντας την όπως πάντα. Τονίζουμε πάλι πως για εμάς η επόμενη διοίκηση θα είναι χειρότερη από την σημερινή ακόμα και με τον ίδιο δήμαρχο.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για χειρότερη πόλη αφού η απλή αναλογική κατάφερε να κάνει τα μικροσυμφέροντα παράγοντα επίλυσης τόσων θεμάτων που μας βασανίζουν.

Η "καραμέλα" της δημόσιας περιουσίας, η ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων και κυρίως τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της πόλης μας θα καθορίσουν την στάση που θα κρατήσουμε εμείς.

Γιατί το να μην πάρουμε θέση δεν ταιριάζει με εμάς αφού σεβόμαστε αυτούς που μας διαβάζουν.

Από τους υποψηφίους που θέλαμε βγήκαν κάποιοι αλλά στεναχωρηθήκαμε πολύ για κάποιες απουσίες. Αλλά είναι νωρίς για τέτοια αναφορά τώρα που είμαστε λίγες μέρες προτού επιλέξουμε τον δήμαρχο της πόλης μας.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: