Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Δίκιο έχει η συνάδελφος όσον αφορά εμάς δεν θέλαμε να στεναχωρήσουμε τους επιχειρηματίες της πόλης αλλά θα το κάνουμε...




 Προφανώς και το "άνοιγμα" των εμπορικών καταστημάτων με τον τρόπο που έγινε προσπαθεί να ευχαριστήσει και όσους θέλουν να ψωνίσουν ρούχα , παπούτσια κ.ο.κ και βέβαια να μην γεμίσουμε νέα κρούσματα από τον θανατηφόρο ιό SARS CoV-2 που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει πάνω από 3500 συνέλληνες. 

Οι επιχειρήσεις προφανώς και είναι απροετοίμαστες στο νέο τρόπο "λειτουργίας" αφού προϋποθέτει διαδικτυακά μαγαζιά ( να μπορεί ο άλλος να δει το προϊόν που θέλει να αγοράσει) και έξοδα για σελίδες στο διαδίκτυο που στερείται η μεγάλη πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης. 

Κάποιοι έχουν χρόνια κάποιοι άλλοι δεν προχώρησαν ( μάθαμε για δάνειο της κυβέρνησης της τάξεως των 5.000 ευρώ σε όσους προχωρήσουν αλλά δεν γνωρίζουμε εάν εύκολα μπορεί κάποιος να εκταμιεύσει αυτά τα χρήματα). 

Η κυβέρνηση έχει δώσει και την δυνατότητα των τηλεφωνικών παραγγελιών αλλά προφανώς άμα δεν έχεις σελίδα στο διαδίκτυο για να δει κάποιος το προϊόν σου δεν θα το αγοράσει! 

Η δική μας άποψη ήταν και παραμένει πως τα καταστήματα έπρεπε να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ έως και τις 7 Γενάρη και βέβαια δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως έως τότε θα έχει εμβολιαστεί ικανό τμήμα του πληθυσμού για να ανοίξουν και πάλι όπως παλιά. 

Σύμφωνα με αυθαίρετη δική μας εκτίμηση έως τότε δεν θα έχει ξεκινήσει ούτε ο ομαδικός εμβολιασμός του πληθυσμού αλλά ελπίζουμε η κυβέρνηση και η ίδια η ζωή να μας διαψεύσει. 

  Προσωπικά δεν αγοράζω ρούχα, παπούτσια , κ.ο.κ μέσω διαδικτύου αλλά προφανώς ούτε πλήρωνα και ηλεκτρονικά λογαριασμούς π.χ της ΔΕΗ κάτι που κάνω πλέον από την αρχή της πανδημίας. 

Και φυσικά έχω εξοικείωση με το διαδίκτυο εδώ και χρόνια λόγω επαγγέλματος. Άρα με χαρά θα φιλοξενήσουμε τα παράπονα των επαγγελματιών της πόλης που έχουν δύο σωματεία που εκπροσωπούν κάποιους από αυτούς είναι δικαιολογημένα εν μέρει αλλά δεν μπορούν να λυθούν από καμία κυβέρνηση που βλέπει τα νοσοκομεία της να είναι γεμάτα από νοσούντες από την covid-19. 

Δεν έχουμε την δυνατότητα στην ουσία να "ανοίξουμε" ούτε με click away αυτή είναι μια αλήθεια που σας κρύβουν και που θα την πληρώσουμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ μας από το τρίτο και πιο θανατηφόρο κύμα της πανδημίας. Κάπου στα μέσα Φεβρουαρίου που μη φανταστεί κανείς πως θα έχει εμβολιαστεί ικανός αριθμός για να μπορούμε να κινούμαστε όπως παλιά. 

Σ.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...