ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο πολιτισμός μιας χώρας καταδεικνύεται από τον τρόπο με τους οποίους αντιμετωπίζει τα ΑμεΑ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ο πολιτισμός μιας χώρας καταδεικνύεται από τον τρόπο με τους οποίους αντιμετωπίζει τα ΑμεΑ


 Εάν θες να δεις πόσο πολιτισμένο είναι ένα Κράτος δεν έχεις παρά να επισκεφτείς ένα ψυχιατρείο μου είχε πει κάποτε ένας πολιτικός ή να ρωτήσεις τον συγγενή ενός ΑμεΑ πως τα βγάζει πέρα και τι προσφέρει το κράτος στον άτυχο που καθηλώθηκε σε ένα καρότσι αναπηρίας. 

Κράτος "ανάπηρο" είμαστε γιατί ως δημοσιογράφος έχω κάνει ρεπορτάζ και γνωρίζω πως χιλιάδες είναι οι παρατημένοι από ένα τάχα κράτος πρόνοιας που ταλαιπωρεί τους πάντες. 

Αυτό το σπάταλο κράτος που στοιχίζει 95 δισ. ευρώ τον χρόνο δεν έχει πρόσβαση σε μια κανονική ζωή στα ΑμεΑ και αφήνει τον κάθε "νοητικά ανάπηρο" να κλείνει ατιμώρητος τις διαβάσεις των τυφλών για να στήσει την "επιχείρησή" του ή κλείνει με το αμάξι τους τις ράμπες ΑμεΑ αφού εάν δεν αντιμετωπίζεις εσύ το πρόβλημα απλώς δεν σε νοιάζει. 

Μπορεί να ακούτε όλες και όλους να μιλάνε για τα ΑμεΑ αλλά στην ουσία τα περισσότερα τέτοια άτομα είναι κλεισμένα στα σπίτια τους και βιώνουν ένα δράμα. Η υποκρισία και εδώ περισσεύει και πολλές επιχειρήσεις έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτά γιατί η κοινωνική ευαισθησία δυστυχώς έχει να κάνει με τις πλειοψηφίες και τα ΑμεΑ για τους περισσότερους επιχειρηματίες αποτελούν μειοψηφίες. 

Μεγάλες επιχειρήσεις όπως super market έχουν όσα προβλέπει ο νόμος η "ραχοκοκαλιά" των μικρομεσαίων απλώς τους αγνοεί! 

Από σαχλαμάρες και παχιά λόγια έχουν χορτάσει χρόνια αλλά σε άλλα κράτη βλέπουν ενέργειες στην Ελλάδα έχουμε διαβάσεις ΑμεΑ κλειστές , δομές φιλοξενίας ελάχιστες και κροκοδείλια δάκρυα την παγκόσμια ημέρα που έχει καθιερωθεί. 

Στις σοβιετικές "δημοκρατίες" έκαναν πως δεν υπήρχαν για αυτό και για εμάς είναι εξοργιστικό όταν ευρωβουλευτής της ΝΔ , άτομο με ειδικές ανάγκες δεν ψήφισε για την καθιέρωση της ημέρας καταδίκης των δύο φασισμών του κόκκινου και του μαύρου. Ευτυχώς δεν τον είχαμε ΨΗΦΙΣΕΙ σωστά επιλέξαμε όπως και δεν είχαμε ψηφίσει και τους ετέρους "ψεκασμένους" τον κ. Κύρτσο και την κ. Σπυράκη που και αυτοί δεν βλέπουν τους δύο φασισμούς. 

Με εξαίρεση την κ. Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου η ευρωπαϊκή ομάδα της ΝΔ έδειξε πως δεν κατανοεί πως εν έτει 2020 ο κομμουνισμός έχει καταδικαστεί ως φασισμός σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο και το θέμα δεν είναι τι θα ψηφίσει μια μειοψηφία η οποία αναζητεί "πατερούληδες. 

Το νέο έτος από την Ελληνική Βουλή θα περάσει νομοθέτημα που θα οδηγήσει σε διαγραφές βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για αυτό κάνουμε και νωρίς αυτή την συζήτηση επειδή το ΑΤΟΠΗΜΑ των ευρωβουλευτών της ΝΔ δεν θα επαναληφθεί στο εσωτερικό χωρίς συνέπειες. 

Έχουμε στα χέρια μας το σχέδιο νόμου που είναι νόμος του κράτους στα περισσότερα δυτικά κράτη αλλά όχι στην Σοβιετία μας και τότε θα αναφερθούμε και αναλυτικά. 

Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνει ένα τέτοιο φιλελεύθερο νομοθέτημα και θεωρούμε πως οι περίπου 20-30 αντιδρώντες βουλευτές δεν θα οδηγήσουν την χώρα μας σε πρόωρες κάλπες. 

Εάν και δεν έχει να φοβηθεί ΤΙΠΟΤΑ η ΝΔ από πρόωρες εκλογές αφού θα διευρύνει την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα "σπάσει" την απλή αναλογική θεωρούμε πως οι "αριστερές κότες" που φωλιάζουν μέσα στην φιλελεύθερη παράταξη θα υποχωρήσουν ή θα πάνε για σφαγή. 

Άλλωστε ξένα σώματα είναι χρόνια τώρα και συγκυρίες τους έφεραν στα ψηφοδέλτια και κεντροαριστερές ψήφοι τους οδήγησαν σε κυβερνητικά έδρανα. 

Όσοι το 2012 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να τους "σώσει" από τον ΕΝΦΙΑ και τα μνημόνια τους έρχονταν καλύτερα να ψηφίσουν αυτούς τους "ψεκασμένους" παρά κάποιον καθαρόαιμο ΔΕΞΙΟ. 

ΥΓ: Δεν θα βγάλουμε κάτι άλλο ακόμη στις ειδικές επιτροπές έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις της κυβέρνησης όπως και οι αντιρρήσεις κάποιων βουλευτών που μάλλον θεωρούν πως η σημερινή ΝΔ μπορεί να ανεχθεί τις "ιδιαιτερότητές" τους. 


ΝΤΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: