ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ειδήσεις για την πόλη σε ένα λεπτό

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Ειδήσεις για την πόλη σε ένα λεπτό



  • Συνεχίζουν οι δημότες μας και ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από σημεία της πόλης με ογκώδη και φυσικά με κάδους ανακύκλωσης γεμάτους με μη ανακυκλώσιμα υλικά! Άλλωστε οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και οι δήμοι θα αναγκαστούν να πάρουν μέτρα για να ενισχύσουν το θεσμό της ανακύκλωσης. Θετικό πως θα αρχίσουν πλέον να πληρώνουν και για τα σκουπίδια αφού δεν είναι δυνατόν η μόλυνση του περιβάλλοντος να συνεχίζετε με κύρια ΕΥΘΥΝΗ της τοπικής αυτοδιοίκησης που επί δεκαετίες τσακώνεται για το που θα γίνουν χώροι για επεξεργασία των σκουπιδιών που σε άλλα κράτη αποδίδουν κέρδη αφού εκεί δεν επικρατούν οι ιδεοληψίες της Αριστεράς. Το οξύμωρο της μισοστολισμένης πόλης αλλά παράλληλα γεμάτη ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ έγινε θέμα στο νέο μπλοκό- site του συνδημότη μας Άγγελου Κάνδηλα όπως είδαμε σε δημοσιεύσεις στο facebook όπου από κάτω συγκρούονται οι υπερασπιστές της νέας διοίκησης που μιλούν για ανευθυνότητα των δημοτών και φυσικά αυτοί που ΞΕΚΑΘΑΡΑ βλέπουν πως με το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας η πόλη δεν θα είναι ποτέ καθαρή. Και φυσικά επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να προσλάβει όλους τους Ηλιουπολίτες και τις Ηλιουπολίτισσες να δουλεύουν για την καθαριότητα φτιάχνοντας την "τέλεια Σοβιετία" ίσως είναι η ώρα να δοθεί η δομή σε ιδιώτη για να δούμε επιτέλους καθαρή την πόλη μας. Δεν υπάρχει πιο βρώμικη πόλη σε όλα τα νότια προάστια και φυσικά τα τοπικά ΜΜΕ που "χαϊδεύουν" με τις αναρτήσεις τους την υπάρχουσα δημόσια- δημοτική δομή του τομέα είναι υπόλογα απέναντι στους πολλούς που θέλουν ιδιωτικοποίηση της δομής. Το ό,τι λειτουργεί ακόμα η δημόσια δομή σε κάποιους δήμους προφανώς και έχει να κάνει με την σύνθεση του προσωπικού και δεν είναι θέμα διοίκησης αφού καμία δεν επιθυμεί να έχει βρώμικη την πόλη της. Για όσους θεωρούν πως η περιοχή της Αγίας Μαρίνας πλεονεκτεί δεν έχουν παρά να κάνουν μια βόλτα προς το τέρμα του 206 ή στις τεράστιες ανηφόρες πέριξ της πλατείας Ανεξαρτησίας για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πως ο κρατισμός έχει αποτύχει πλήρως. Όσο για τα ογκώδη και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους παρανομούν και δεν νοικιάζουν ειδικό κάδο για τις ανακαινίσεις των σπιτιών τους είναι ακόμα μια υπεκφυγή αφού και χωρίς τα ογκώδη η εικόνα της πόλης από άποψη καθαριότητας παραμένει τραγική. Το να σκουπίζουν με σκούπες εν έτει 2020 φύλλα που πέφτουν από τα δένδρα θυμίζει Αλβανία επί εποχής Χότζα όταν δεν υπήρχαν μηχανήματα για τον σκοπό αυτό. Χάσιμο χρόνου όπως και στον τομέα του πρασίνου που κλαδεύουν έως τώρα ενώ έπρεπε από την Άνοιξη να έχουν κλαδευτεί τα πάντα. Η εικόνα στο Μετρό της πόλης μας χαρακτηριστική πως είναι όλα παρατημένα στην τύχη τους και οι υπερωρίες γράφουν κάθε μήνα χωρίς να φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

  • Στα ΚΕΠ πάμε με ραντεβού λόγω της πανδημίας επομένως μην αναμένει κανείς πως δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις στις δουλειές τους ή μην έχει αυταπάτες πως θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί διαδικτυακά ή μέσω τηλεδιάσκεψης. Το επιτελικό κράτος προφανώς και δεν μπορεί να λειτουργήσει είναι εμφανές ας το κοιτάξουν στην κυβέρνηση πριν ξεφτιλιστούν στα μάτια των πολλών που ακούμε εξαγγελίες που στην πράξη δεν εφαρμόζονται παρά ελάχιστα. 

  • Μια χαρά συνωστισμό είχε και η λαϊκή της Τρίτης και αναρωτιέμαι που βρίσκεται τόσος κόσμος από τις 8 το πρωί και ποια η ανάγκη του να πάει ομαδικά για να γεμίσει το καλάθι του ακούγοντας πως καθημερινά έχουμε νεκρούς από την πανδημία. Δεν θα εφαρμοστεί κανένα μέτρο παρά την έντονη αστυνομική παρουσία αφού και οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν φοράνε μάσκες θεωρώντας προφανώς πως είναι άτρωτοι! 

  • Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 θα φοράμε σίγουρα μάσκες και ας ξεχάσουν κάποιοι από τώρα το Πάσχα. Όταν οι νεκροί παγκοσμίως ξεπερνούν ήδη το 1.700.000 το "εμβόλιο" απλώς θα δώσει μια ανάσα στις ΜΕΘ που πασχίζουν να κρατήσουν στη ζωή όσους από ατυχία, απροσεξία ή και πλήρη αμέλεια βρέθηκαν στο κρεβάτι του πόνου. Πάνω από 20.000.000 ευρώ δόθηκαν στα ΜΜΕ για να μας μάθουν να πλένουμε τα χέρια μας και να φοράμε μάσκες. Προφανώς ήταν ελάχιστα αφού η καμπάνια δεν έχει πείσει ακόμα ένα ποσοστό της τάξεως του 30% που αρνείται να κάνει το εμβόλιο επειδή δεν είναι λένε ασφαλή! Λες και έχει την δυνατότητα η παγκόσμια κοινότητα να περιμένει άλλα 5 χρόνια για να είναι περισσότερο ασφαλή! Δεν βγάζεις άκρη ιδίως με όσους θεωρούν πως προσπαθούν να μας φιμώσουν και να επιβάλλουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων! 

  • Εξαιτίας των λίγων κεραιών κινητής τηλεφωνίας η περιοχή της Αγίας Μαρίνας αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ίντερνετ. Δεν θα μας σώσει ούτε το 5G εάν οι κεραίες δεν αυξηθούν και προφανώς η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πιο γρήγορη την αδειοδότηση αφού μειονεκτούμε σε ταχύτητες στο ίντερνετ ακόμα και από βαλκανικά κράτη! 

  • Μια χαρά θα παραμείνει και θα αναβαθμιστεί το ΚΥΤ στον Υμηττό μέσα στην επόμενη διετία και φυσικά έως τα μέσα του 2022 θα είναι εμφανή και στους πολλούς το ξεκίνημα της επένδυσης στο Ελληνικό. Το θέμα για εμάς είναι πως έως τότε δεν θα έχει γίνει τίποτα για την Σήραγγα της Ηλιούπολης και θα μποτιλιαριζόμαστε με τις ώρες στην Κατεχάκη. 

  • Οι ενορίες της πόλης μας δεν προσφέρουν όλες το ίδιο φιλανθρωπικό έργο. Επομένως για εμάς η χρηματοδότησή τους από τον δήμο δεν πρέπει να γίνεται ισοπεδωτικά . Δηλαδή να παίρνουν όλες την ίδια οικονομική ενίσχυση αλλά ανάλογα με τις δράσεις τους. 

  • Η κυβέρνηση έχει μοιράσει δισ. ευρώ για την πανδημία αλλά κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν πως δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Με "ψεκασμένους" και λαϊκιστές προφανώς κάθε διάλογος είναι μάταιος. 

  • Φλεβάρη του 2023 θα έχουμε και άλλο διαδικτυακό ΜΜΕ για την πόλη μας. Στο χώρο της κεντροαριστεράς θα κινείται και από ό,τι φαίνεται από όσους ήδη εργάζονται για αυτό θα θυμίζει το Green Attica και θα ασχολείται κυρίως με περιβαλλοντικά θέματα. "Πράσινο" γενικότερα θα είναι και ως βάζελος θα το διαβάζω ανελλιπώς όπως άλλωστε διαβάζω και τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ πλην αυτόν που φιλοξενούν απόψεις της κομμουνιστικής Αριστεράς. 
ΥΓ: Η φωτογραφία είναι του Άγγελου Κάνδηλα από το νέο του διαδικτυακό εγχείρημα http://www.energoipolites.eu/

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: