ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Λεφτά να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να έχουμε εμείς εδώ να κάνουμε κοινωνική πολιτική- Το κακό είναι πως και αυτός τα δανείζεται από την Ε.Ε και τους δανειστές μας που έχουν εδώ και καιρό καταλάβει πως έχουν χάσει το 80% όσων μας δάνεισαν

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Λεφτά να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να έχουμε εμείς εδώ να κάνουμε κοινωνική πολιτική- Το κακό είναι πως και αυτός τα δανείζεται από την Ε.Ε και τους δανειστές μας που έχουν εδώ και καιρό καταλάβει πως έχουν χάσει το 80% όσων μας δάνεισαν

 


Καμία ιδέα από τους δημοτικούς μας συμβούλους για το πως θα αυξήσει τα έσοδά του ο δήμος μας ή πως θα μειώσει τις δαπάνες του. Ανούσιες ερωτήσεις για τους κωδικούς των χρημάτων και κουβέντα άνευ ουσίας αφού εδώ και χρόνια οι διοικήσεις έχουν βρει την εύκολη λύση να κατηγορούν την κεντρική διοίκηση πως τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού για τον δήμο μας είναι λίγα. Τα ίδια έλεγαν όταν έπαιρναν 80 εκ ευρώ το χρόνο τα ίδια και τώρα που παίρνουν τα μισά καμία προσπάθεια να μειωθεί το κόστος του δήμου ιδιωτικοποιώντας δομές του και φυσικά με τα χρήματα από τα προγράμματα που τρέχουν μην περιμένετε πως θα γίνει κανένα μεγάλο έργο στην πόλη εκτός και αφήσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει το διαδημοτικό κοιμητήριο για να λέμε το 2023 πως αποκτήσαμε και νεκροταφείο.

 Για τον ηλεκτροφωτισμό δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα διαγωνισμός και όσο για την καθαριότητα βαρεθήκαμε να ακούμε για την υπερπροσπάθεια που γίνεται. Χωρίς να δοθούν δομές σε ιδιώτες προφανώς και θα κινηθούμε όπως τα προηγούμενα 9 χρόνια όπου έγιναν ελάχιστα έργα ( αντιπλημμυρικό και ανακατασκευή πλατειών από προγράμματα της Περιφέρειας και της Ε.Ε ). 

Στη μελέτη ακόμα είμαστε για τον ηλεκτροφωτισμό μας θυμίζει το θέμα της Δημόσιας Περιουσίας που μετά από 40 χρόνια χάθηκε ΟΛΗ εξαιτίας  λάθος χειρισμών όλων των διοικήσεων που προτίμησαν τις "καταλήψεις" αντί να μιλήσουν με τους ιδιοκτήτες για να έχουμε σήμερα κατοχυρωμένο τμήμα των ακινήτων αυτών που πέρασαν ήδη στην ΕΤΑΔ και που για τα επόμενα 99 χρόνια ουδείς ξένος θα αφήσει να δοθούν σε δήμους που δεν έχουν καν τα κονδύλια να τα αξιοποιήσουν ούτε έχουν κάνει καν μελέτη για το τι θα τα κάνουν.

 Εκεί που υπάρχουν δομές ήδη θα πληρώνουν στο άμεσο μέλλον ένα ευτελές ετήσιο τίμημα για την χρήση τους. 

Σε γενικές γραμμές ο κ. Στασινόπουλος δεν δυσκολεύθηκε να απαντήσει σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που κινούνται και αυτοί στην λογική του να δώσει περισσότερα χρήματα το κράτος για να έχουμε να χαλάμε εμείς για δομές και προσωπικό. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: