ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Η Εκκλησία στον Προφήτη Ηλία θα ολοκληρωθεί και φυσικά όποια διοίκηση δήμου σταθεί εμπόδιο σε αυτό θα σπάσει τα "μούτρα" της

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Η Εκκλησία στον Προφήτη Ηλία θα ολοκληρωθεί και φυσικά όποια διοίκηση δήμου σταθεί εμπόδιο σε αυτό θα σπάσει τα "μούτρα" της



UPDATE: Κάποιοι δεν κατανοούν πως σε Αστικές Δημοκρατίες ό,τι ψηφίζει η πλειοψηφία είναι νόμος του κράτους και αναζητούν "διεξόδους" για ακόμη μια φορά σε διαμαρτυρίες που προφανώς και δεν θα οδηγήσουν μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Άλλωστε καμία κυβέρνηση δεν θα γκρέμιζε έναν ναό χαρακτηρίζοντάς τον αυθαίρετο για να ικανοποιήσει ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ. Απέτυχαν και στο παρελθόν (Ιερός Ναός Αγίου Τιμοθέου & Αγίας Μαύρας)  θα αποτύχουν και τώρα αφού η Αστική μας Δημοκρατία είναι ΙΣΧΥΡΗ και φυσικά δρα με γνώμονα το καλό της κοινωνίας και κυρίως της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. 


Ορθώς πρόβαλε το ilioupolinews.gr την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 8/12/2020 και αποτελεί πλέον νόμο του Κράτους και βέβαια αφορά τη δόμηση ναών σε χώρους εκτός σχεδίου δόμησης. Ατυχής ο τίτλος αυθαίρετος ναός αφού αυτό το αποφασίζει το Κράτος μέσω των εκπροσώπων του και για τον λόγο αυτό έγινε η τροπολογία αφού οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ δεν επιθυμούν προφανέστατα το γκρέμισμα ενός ναού αλλά την αποπεράτωσή του. 

Η τροπολογία φυσικά και δεν αφορά τον ναό του Προφήτη Ηλία αλλά και  δεκάδες άλλους που θα μπορούν να δημιουργηθούν με την αγάπη των πιστών όταν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

Πολύ σωστά λοιπόν και ο κ. Τότσικας ζητάει από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν επί του θέματος εκ νέου μήπως έχουν δεύτερες σκέψεις τώρα που η Πολιτεία αποκαθιστά την πραγματική ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και όχι αυτή των κατσαπλιάδων. Γιατί οι κραυγές τους και το επικοινωνιακό τους σόου για να χτίσουν πολιτικές καριέρες τελειώνει με το νέο προεδρικό διάταγμα για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού. 

Το θέμα ήταν γνωστό σε εμάς μήνες πριν και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι όπου υπήρξε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαβούλευση της ΣΜΠΕ για τον Υμηττό  ενόψει του νέου προεδρικού διατάγματος για την Ανάπτυξη και κυρίως προστασία του Υμηττού που θα μεταβληθεί πλέον σε ένα αστικό δάσος, και η "ζούγκλα" των αυθαιρεσιών και κάθε είδους παραβατικότητας θα λάβει επιτέλους ΤΕΛΟΣ. 

Η τροπολογία δείχνει πως η κυβέρνηση  αφουγκράζεται την κοινωνία και δεν νομοθετεί για να εξυπηρετήσει μικροσυμφέροντα όσων θίγονται από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. 

Η τροπολογία εκθέτει όλους τους δημοτικούς συμβούλους πλην Χρήστου  Καλαρρύτη που δεν είδαν την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ενορίας στο δήμο μας και που στην ουσία ήθελαν μη λειτουργικό το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία. 

Το θέμα το γράφουμε τώρα επειδή έχει υπάρξει η απαραίτητη ευρεία πλειοψηφία με τη συμμετοχή και άλλου κόμματος πλην της ΝΔ που θα ψηφίσει το νέο προεδρικό διάταγμα για τον Υμηττό. 

Η τροπολογία δεν επιτρέπει όπως ψευδώς γράφεται (το είδαμε σε site που διάκειται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ)  στον οποιοδήποτε να κτίσει μια Εκκλησία μέσα στο δάσος αλλά βάζει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για αυτό. 

Η πλειοψηφία των δημοτών μας τάσσεται υπέρ της νέας Εκκλησίας στον Προφήτη Ηλία και καταδικάζει όλους αυτούς που με πρόσχημα την "νομιμότητα" αντιδρούν. 

 Άλλωστε ανάλογα "πανηγύρια" είχαν στήσει και πριν δημιουργηθεί ο Ιερός Ναός Αγίου Τιμοθέου & Αγίας Μαύρας με τον κομμουνιστή τότε  δήμαρχο Δ. Κιντή να δίνει έναν αγώνα για να μην ολοκληρωθεί ο ναός. 

Τελικά έγινε ο ναός , και ο διώκτης του  τιμάται πλέον από όσους δεν γνωρίζουν την Ιστορία της πόλης. 

Καλούμε την διοίκηση να μην εμπλακεί "άτσαλα" στο θέμα, και εάν θέλει να συνεισφέρει ας κάνει ένα δημοψήφισμα που βέβαια δεν θα είναι δεσμευτικό καθώς ο ναός θα γίνει επί κυβερνήσεως ΝΔ επειδή πλην 1-2 θλιβερών εξαιρέσεων βουλευτών της όλοι οι υπόλοιποι  είναι αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας του ναού. 

Βέβαια και αυτοί που δεν τον θέλουν και είναι στα Νότια Προάστια δεν θα τολμήσουν ΔΗΜΟΣΙΑ να καταδικάσουν και την τροπολογία που ήδη πέρασε και φυσικά το νέο προεδρικό διάταγμα που εάν δεν ψηφίσουν θα τεθούν εκτός κόμματος. Άλλωστε μέσα στο 2021 πάμε σε εκλογές και οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα διορθώσουν τις "παραφωνίες" με την ψήφο τους. 

Για τους θλιβερούς για την επιλογή τους να στηρίξουν με την ψήφο τους στο δημοτικό συμβούλιο όσους κρύβονταν πίσω από την νομιμότητα με στόχο να μην δημιουργηθεί ο ναός κύριους  Τάσο Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζή τους καλούμε να αναθεωρήσουν την στάση τους. Άλλωστε η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση. Η ΝΔ πέρασε και την συγκεκριμένη τροπολογία και φέρνει το νέο προεδρικό διάταγμα ακούγοντας την φωνή μιας κοινωνίας που λέει stop στην ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Ας παραδεχτούν λοιπόν πως είχαν ΛΑΘΟΣ στάση στο θέμα και ας μην συνεχίσουν το "αντάρτικο" μαζί με τους κομμουνιστές που έχουν μάθει ΜΟΝΟ να καταστρέφουν και ποτέ να χτίζουν! 

Τώρα για τους δημοσίους υπαλλήλους που επέβαλλαν τα εξοντωτικά πρόστιμα με βάση το παλιό προεδρικό διάταγμα του 1978 που μάλλον ήταν επηρεασμένο από την επταετία, ο Θεός να τους συγχωρήσει. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: