Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Εύκολα διαπιστώνεις κακοτεχνίες ή δυσλειτουργίες δύσκολα όμως τις διορθώνεις εάν δεν έχεις πρόταση



Για πάνω από 10 χρόνια που παρακολουθώ τις ομάδες στο facebook που αφορούν την πόλη μας βλέπω και ξαναβλέπω τα ίδια και τα ίδια προβλήματα να ανακυκλώνονται και κυρίως να μένουν τα περισσότερα άλυτα. 

Οι δημότες έχουν δίκιο στο να παραπονιούνται για όσα βιώνουν στην γειτονιά τους ή τον δήμο τους αλλά είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για όσα και έχουν γίνει αλλά κυρίως για όσα δεν έχουν γίνει. 

Και εξηγώ πως ο δήμος μας έχει μια χρηματοδότηση της τάξεως των 40 εκ. ευρώ και το 80% και κάτι παραπάνω πάει για ανελαστικές ανάγκες! Δηλαδή για μισθούς και συντήρηση δομών που "εξυπηρετούν" τους δημότες μας. 

Επομένως όταν φωνάζεις για τα σκουπίδια προφανώς και ενώ γνωρίζεις πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να διορίσει άλλους τόσους στον τομέα πρέπει να προτείνεις και το τι πρέπει να γίνει από την στιγμή μάλιστα που αυτός που "αγανακτεί" είναι και ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος και γνωρίζει πως λειτουργεί αντίστοιχα στην δική του δουλειά. 

Με αφορμή την πανδημία κάποιοι αφελείς ενώ αγνοούν πως έχουμε ως δημόσιο τους περισσότερους γιατρούς ανά κάτοικο βγαίνει και ζητάει μονιμοποιήσεις και άλλα τινά που οδήγησαν το ΕΣΥ στη σημερινή του μορφή. 

Γιατί ακόμα και την περίοδο των "παχιών αγελάδων" το ΕΣΥ λειτουργούσε για όσους είχαν το φακελάκι και είχε τις ίδιες παθογένειες που έχει και σήμερα. 

Οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για να αλλάξει την λειτουργία του προφανώς και πέφτουν στο κενό αφού στηρίζεται στην ίδια αποτυχημένη συνταγή του κρατισμού.

Ουδείς από τους διοικούντες δεν θέλει η πόλη να είναι βρώμικη ή χωρίς επαρκή φωτισμό αλλά ουδείς παίρνει την ευθύνη να μειώσει δραστικά τα ανελαστικά έξοδα. Γιατί κάποτε μας έλεγαν πως τα 80 και εκ. ευρώ τον χρόνο κρατικής επιχορήγησης δεν επαρκούσαν και μετά είναι λογικό να μας λένε πως τα 40 ή τα 30 εκ. ευρώ αύριο δεν φτάνουν για τίποτα. 

Μετά έχουμε τα διάφορα προγράμματα της Ε.Ε για διάφορα έργα που προφανώς και θέλουν μελέτες που είναι ανίκανο να φτιάξει το υπάρχον δυναμικό των δήμων και δίνονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία σε ιδιωτικά γραφεία. 

Τέλος η δική μας ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση για όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας είναι καιρός να υιοθετηθεί από όλες και όλους. 

Το να ζητάς καλό δρόμο ή καλή περίθαλψη προϋποθέτει και πλάνο για το πως θα δοθούν τα χρήματα για να κατασκευαστούν και δεν θα κάνουμε εδώ και πάλι κουβέντα για το ποιες θα έπρεπε να είναι οι συντάξεις και οι μισθοί στη χώρα μας. 

Θεωρούμε πως αυτά μετά από 10 χρόνια μνημονίων θα ήταν κοινό κτήμα σε όλους και κυρίως δεν μπορούμε να ομιλούμε σήμερα για μέσο μισθό των 1200 ευρώ όπως συγκεκριμένες παρατάξεις διαφήμιζαν για δεκαετίες ακόμα και λίγο πριν την χρεοκοπία. 

Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν και θα παραμείνει ένας νεκρός θεσμός όσο όσοι ασχολούνται με αυτόν δεν παλεύουν για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ανεξαρτησία τους από την κεντρική διοίκηση. 

Οι λόγοι που οι δήμοι κατά την δική μας εκτίμηση δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται στο γεγονός πως δεν έχουν το κατάλληλο προσωπικό για να διαχειριστούν την πλήρη αυτονόμησή τους. 

Και αυτή βέβαια δεν θα έρθει όσο οι ίδιοι δεν αναζητούν οικονομικούς πόρους και δεν κάνουν αξιοποίηση της περιουσίας που έχουν. 

Εδώ κάποιοι μας πουλάνε αγώνες για την ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία που μας στοίχισε εκατομμύρια ευρώ για να "διεκδικηθεί" και θα χρειαστεί φανταζόμαστε και άλλα τόσα για να καταλήξει εκεί που θα αξιοποιηθεί πραγματικά δηλαδή σε κάποιον ιδιώτη. 

Αργά αλλά σίγουρα το ΔΗΜΟΣΙΟ θα δουλεύει με τους μισούς υπαλλήλους που έχει σήμερα και σε μερικά χρόνια η χώρα θα αναγκαστεί να ιδιωτικοποιήσει τα ΠΑΝΤΑ . 

Η ενναλακτική σε αυτό είναι τα αποτυχημένα κομμουνιστικά και ανελεύθερα καθεστώτα όπως και η Ε.Ε που οδεύει προς την αυτοκτονία της όσο δεν αντιλαμβάνεται πως η κινεζοποίησή της και η ανεξέλεγκτη ισλαμοποίησή της

Η μεγαλύτερη ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΑ του δήμου μας είναι ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ οι δημότες μας που εμμένουν σε έναν διεφθαρμένο κρατισμό που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ΝΕΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και πολλά μνημόνια. Και πρέπει να είναι κάποιος πολύ αφελής για να πιστεύει πως και αυτή την φορά θα βρεθούν δανειστές για να μας κρατήσουν "ζωντανούς" να φωνάζουμε ΥΠΕΡ των προνομίων του δημόσιου τομέα καταδικάζοντας την ιδιωτική οικονομία σε πλήρη ΜΑΡΑΣΜΟ. 

Η πανδημία προφανώς και ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε μια 10ετη περίοδο ύφεσης για την χώρα μας που έχασε σημαντικό μέρος του ΑΕΠ της κάθε φορά που έμπαινε ένα λουκέτο σε μια ιδιωτική επιχείρηση. 

Άρα πριν διαμαρτυρηθείτε για την λακκούβα, την πλημμύρα ή τον ελλιπή στολισμό για τις γιορτές σε σημεία της πόλης αναρωτηθείτε απλώς πως η χώρα μας είναι μαζί με την Ρουμανία και την Βουλγαρία οι ουραγοί της Ε.Ε και οι άλλες δύο χώρες έχουν περάσει και κομμουνισμό εμείς απλώς παραμείναμε η τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης η οποία είτε το θέλουμε πλέον ή όχι θα πέσει παρασύροντας τους πάντες πλην μιας ολιγαρχίας που όπως και επί χούντας έτσι και επί όποιου φασισμού θα κάνει χρυσές δουλειές . 

Πόσοι είναι αυτοί; Ελάχιστοι και είναι οι πρώτοι που ήθελαν και θέλουν την χώρα μας εκτός Ε.Ε και ΝΑΤΟ για να κάνουν αυτοί ( έτσι νομίζουν οι αφελείς) ό,τι θέλουν επιχειρώντας με τα δικά μας λεφτά! 

ΝΤΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...