ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι κρατιστές της ΕΥΔΑΠ άφησαν το δίκτυο τους να χαλάσει ενώ εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ από τους καταναλωτές !

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Οι κρατιστές της ΕΥΔΑΠ άφησαν το δίκτυο τους να χαλάσει ενώ εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ από τους καταναλωτές !

 


Μπαίνοντας στο site της ΕΥΔΑΠ βλέπει κανείς δεκάδες έκτακτες διακοπές υδροδότησης  σε πολλούς δήμους της Αττικής. 

Φυσικά όλες αυτές οι διακοπές δεν είναι έκτακτες αλλά προϊόντα της κακής συντήρησης του δικτύου μιας κρατικής εταιρίας που αποτελεί μονοπώλιο από αυτά που προφανέστατα και πρέπει να εκλείψουν. 

Η συγκεκριμένη κρατική εταιρεία έχει φεσώσει πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων με εκατομμύρια ευρώ ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να αποπληρώσουν καταναλώσεις που έκαναν οι ενοικιαστές τους. Το θέμα έχει φέρει και στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Νοτίου Τομέα κ. Σπανάκης αναμένοντας νομοθετική ρύθμιση ή έστω ΚΥΑ που θα βάλει ΤΕΡΜΑ στις αυθαιρεσίες μιας κρατικής μονοπωλιακής επιχείρησης. 

Σήμερα χωρίς καμία προειδοποίηση έχει περιλάβει και την περιοχή της Αγίας Μαρίνας στις περιοχές που υπάρχει διακοπή νερού . 

Έκτακτα πάντα όπως και σε δεκάδες άλλες περιοχές της Αττικής το απαρχαιωμένο δίκτυο "αναβαθμίζεται" από τεχνικά συνεργεία φυσικά ιδιωτικά αφού ο οργανισμός για τις σοβαρές εργασίες απευθύνεται σε ιδιώτη. Οι δικοί του τεχνικοί είναι για δουλειές γραφείου ή ως γνωστόν δεν επαρκούν όπως είναι η γνωστή καραμέλα όλων των οργανισμών του δημοσίου ευρύτερου ή στενού. 

Με κρατική ΕΥΔΑΠ προφανώς και ουδείς μπορεί να αναμένει κάτι καλύτερο από μια θλιβερή πραγματικότητα που ισχύει χρόνια. 

Δείτε μόνο πόσοι τόνοι νερού χάνονται κάθε χρόνο από βλάβες του δικτύου και ακούστε τις ιστορίες όσων ιδιοκτητών καταστράφηκαν από τους ενοικιαστές του ή και από την "πολιτική" της εταιρίας να μην διακόπτει τις παροχές νερού όταν το ακίνητο που χρωστάει έχει κάποια αξία που καλύπτει τις χιλιάδες ευρώ που ζητάνε μέσω εξωδίκων οι νομικοί σύμβουλοι της εν λόγω εταιρίας. 

Θεωρούμε πως πολύ σύντομα η "φούσκα" της ΕΥΔΑΠ θα σκάσει και θα δοθεί ΤΖΑΜΠΑ σε ιδιώτη αφού προφανώς και πρόκειται για ακόμα μία κρατική εταιρία που εισπράττει εκατομμύρια ευρώ από τους καταναλωτές αλλά δεν συντηρεί επαρκώς ούτε το δίκτυο της και ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες. 

Υπομονή λοιπόν και κυρίως χρειάζεται και οι πολίτες να κάνουν την σωστή επιλογή αυτή που λέει πως κανένα μονοπώλιο δεν πρέπει να υπάρχει σε δυτικά δημοκρατικά κράτη. 

Για όσους εμμένουν στον κρατισμό ας υποστούν και τις συνέπειές του εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε; 

Σύμφωνα με την σελίδα της ΕΥΔΑΠ η διακοπή του νερού θα γίνει στους δρόμους Πιπίνου και Κυδαθηναίων στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης αλλά σε εμάς διαμαρτυρήθηκαν και δημότες από άλλους δρόμους της περιοχής. 


ΥΓ: Ευτυχώς που υπάρχουν και οι φίλοι και αναγνώστες που μας διαβάζουν και βλέπουν τα λάθη μας γιατί φυσικά και αναφερόμασταν σε διακοπές υδροδότησης και όχι ηλεκτροδότησης όπως είχαμε γράψει ΛΑΘΟΣ αρχικά. Συμβαίνουν και αυτά και στις "καλύτερες" δημοσιογραφικές οικογένειες άρα και στην δική μας! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: