ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η κατά εφημισμόν εθελοντές σχολικοί τροχονόμοι και η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματος

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Η κατά εφημισμόν εθελοντές σχολικοί τροχονόμοι και η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματος



 Όπως διαβάσαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το πρόγραμμα του "εθελοντή" σχολικού τροχονόμου κόστισε κάποιες χιλιάδες ευρώ αφού προφανώς και ουδείς πιστεύει στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο Ελληνικό Δημόσιο! 

Διαβάστε αναλυτικά εδώ και φυσικά και εδώ και εδώ  τα ποσά που δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών που τάχα δεν νοιάζεται για τις ανάγκες των δήμων και πως κατά πλειοψηφία αξιοποιούνται τα εν λόγω χρηματικά ποσά. 

Γιατί προφανώς και ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αντί να αναζητεί κυβερνητικούς αποδιοπομπαίους τράγους καλό θα ήταν να δουλέψει με ΣΔΙΤ για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. 

Για εμάς όσοι υπερψήφισαν τον επιμερισμό δεν "διάβασαν" καλά τις ανάγκες και φυσικά όσοι εξακολουθούν να θεωρούν πως είναι ευθύνη της κυβέρνησης να στέλνει μονίμως λεφτά που δαπανώνται χωρίς σχεδιασμό το ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο θα συνεχίσει να απαξιώνεται όπως άλλωστε ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΑΝ πλήρως και όλα τα δημόσια σχολεία κρατών που πίστεψαν στον κρατισμό. 

Θα αρκούσε μια βόλτα σε ένα δημόσιο σχολείο και σε ένα ιδιωτικό για να καταλάβει ο καθένας από εμάς την διαφορά. Παρά τις προσπάθειες των δύο σχολικών επιτροπών που εμείς προσωπικά δεν ακυρώνουμε το δημόσιο σχολείο παραμένει ο μεγάλος ασθενής αφού οι προσπάθειες της κυβέρνησης προφανώς και δεν μπορούν να υλοποιηθούν από όσους περιμένουν τα ΠΑΝΤΑ από το κράτος "πατερούλη". 

Καμία συνέργεια δεν έχουμε δει έως σήμερα με ιδιώτες και προφανώς όλες και όλοι έχουν καταλάβει πως σε άλλους δήμους οι δημοτικές αρχές πέτυχαν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για όσους μαθητές το είχαν ανάγκη. 

Στο δήμο μας Σύλλογοι γονέων και διοίκηση έχουν ως προτεραιότητα την κάλυψη αναγκών όσων δεν θέλουν να αξιολογηθούν και προφανώς δεν μπορούν να συνεισφέρουν στις μεταρρυθμίσεις της εξαίρετης υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως που έχει βρεθεί στο στόχαστρο όσων θέλουν τα σχολεία μας στα σημερινά τους χάλια και αντιδρούν σε κάθε καινοτομία. 

Από την εγκατάσταση καμερών στις αίθουσες έως την τηλεκπαίδευση που φυσικά και δείχνει στον κάθε γονέα την ποιότητα των μαθημάτων που παρέχεται στο δημόσιο σχολείο. 

Επειδή ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει άμα έχει μαθητή σε δημόσιο σχολείο τα μαθήματα εύκολα διαπιστώνει πως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα μαθήματα αυτά μειονεκτούν έναντι ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που δεν ανακάλυψαν εν μέσω πανδημίας το διαδίκτυο και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει. 

Επειδή με την πανδημία δεν τελειώνουμε μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες και η τηλεκπαίδευση θα χρειαστεί και στο μέλλον θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει προσπάθεια εξασφάλισης περισσότερων οικονομικών πόρων για τις δύο σχολικές επιτροπές και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ΣΔΙΤ αφού το κράτος "πατερούλης" σε λίγο θα αντιληφθεί πως δεν μπορεί να συντηρήσει δομές που έχουν μάθει να μην αναζητούν οικονομικούς πόρους αλλά μονίμως να γκρινιάζουν. 

Σίγουρα η διοίκηση που θα έχει και την φθορά θα καταλάβει πως δεν φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν εξασφαλίστηκαν τα μέσα για μαθητές του δήμου μας που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν οικονομική δυσπραγία. 

Αντί λοιπόν ο δήμος να μαζεύει "εθελοντές" που δεν έχουν να προσφέρουν ας αναζητήσει χορηγούς ιδιώτες αφού έτσι και αλλιώς αυτό είναι το μέλλον εάν δεν θέλουμε και οι επόμενες γενιές εκπαιδευτικών να είναι όπως οι προηγούμενες. 

Όλοι έχουν καταλάβει το πρόβλημα Παιδείας της χώρας μας με Πανεπιστήμια έως χθες εστίες κάθε είδους εγκληματικότητας και φυσικά έως και σήμερα με μια χώρα που δεν έχει ιδιωτικά Πανεπιστήμια. 

Με διαχείριση ουδείς καταφέρνει παρά μόνο να επιβιώσει και αυτό εάν είναι σωστή για να προχωρήσει μπροστά χρειάζεται να μην κάνει τον επαίτη αλλά να αναζητεί οικονομικούς πόρους εκμεταλλευόμενος τις αναξιοποίητες κρατικές - δημοτικές δομές αντί να τις παρέχει σχεδόν τζάμπα σε όποιον ιδιώτη τις ζητήσει για δικό του όφελος. 

Γιατί φυσικά και οι ΣΔΙΤ κρίνονται από το αποτέλεσμα όπως και όλα σε αυτόν τον μάταιο κόσμο όπου χρόνια μετά την χρεοκοπία του κρατισμού στην πόλη μας ακόμα τα ορφανά του Στάλιν εκτός από το να παραποιούν την Ιστορία μας βάζουν εμπόδια στο να αποκτήσουμε όλα όσα χάσαμε επί δεκαετίες υπηρετώντας Σοβιετίες "εθελοντών" που πληρώνονται! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: