ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στηρίζοντας τους εργαζόμενους του δήμου οι δημοτικές παρατάξεις προφανώς και θα έχουν απέναντί τους όσους επιθυμούν ΑΜΕΣΗ ιδιωτικοποίηση δομών για να γίνουμε επιτέλους δυτικό κράτος

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Στηρίζοντας τους εργαζόμενους του δήμου οι δημοτικές παρατάξεις προφανώς και θα έχουν απέναντί τους όσους επιθυμούν ΑΜΕΣΗ ιδιωτικοποίηση δομών για να γίνουμε επιτέλους δυτικό κράτος

 


Η στήριξη του δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη στους δημοτικούς υπαλλήλους στο χθεσινό διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο καταδεικνύει κατά εμάς πως ΔΕΝ έχουμε να περιμένουμε και πολλά από την θητεία του. 

Συνέκρινε τους εργαζόμενους στη δημόσια υγείας με αυτούς της καθαριότητας και θεώρησε πως όπως "χειροκροτούν" οι πολλοί αυτούς θα πρέπει να χειροκροτούμε και εμείς όσους αφήνουν την πόλη μας γεμάτη σκουπίδια. 

Η πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου μας κ. Καραγιαννίδου μίλησε για ελλείψεις στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων ( ΜΑΦ) και όπως ήταν φυσικό μίλησε για εργαζόμενους που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά σύμφωνα με εκείνη ο δήμος δεν μπορεί να τους αξιοποιήσει προς όφελος των πολλών. 

Εμείς δεν θα μπούμε καν στην διαδικασία να πούμε ποιος από τους δύο έχει δίκιο γιατί ΞΕΚΑΘΑΡΑ και χωρίς περιστροφές εδώ και πολύ καιρό τασσόμαστε υπέρ της ΠΛΗΡΗΣ ιδιωτικοποίησης του τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου μας και προφανώς δεν "καλυπτόμαστε" με τις ΣΔΙΤ που απλώς μεγαλώνουν το κόστος ( άρα τους φόρους για ΟΛΟΥΣ μας) αφού για την ίδια εργασία ενεργούν και οι δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και οι ιδιώτες εργολάβοι. 

Η πόλη στολίστηκε από τον εργολάβο, και η κεντρική πλατεία είναι εντυπωσιακή για τις γιορτές αλλά βέβαια το κόστος των 73.000 ευρώ για κάποιους είναι μεγάλο. Για εμάς ΟΧΙ , αφού δεν είμαστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και γνωρίζουμε πως πάνω από το 80% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης των 40 εκ. ευρώ πάει για να συντηρηθεί ο "στόλος" των 700 περίπου υπαλλήλων του δήμου μας ΜΟΝΙΜΩΝ και ΣΥΜΒΑΣΙΟΎΧΩΝ που προφανώς και θα διαφωνήσουμε πως ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ αποδίδουν τα χρήματα που εισπράττουν ως μισθό. 

Και βέβαια χωρίς ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των δημοσίων-δημοτικών υπαλλήλων ουδείς μπορεί να μας ψέξει για αυτή μας την εκτίμηση και πάγια ΘΕΣΗ. 

Και στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να συμβεί αυτό ,αλλά εκεί το κόστος το πληρώνει ο ιδιώτης -επιχειρηματίας και όχι όλοι εμείς με τους φόρους μας. 

Ακούσαμε πάλι για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων από την κ. Καραγιαννίδου αλλά δεν μας είπε από που θα πληρωθούν. Ακόμη δεν δείχνει να ανησυχεί που η Ε.Ε την οποία η ίδια και το κόμμα της θεωρεί καταστροφή για την χώρα μας θα σταματήσει στα τέλη του 2021 να πληρώνει τους εργαζομένους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που πληρώνονται έως τώρα μέσω ΕΣΠΑ. 

Και βέβαια τα 20.000.000 ή 30.000.000 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στα συστημικά όπως αποκαλεί η κ. Καραγιαννίδου ΜΜΕ είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που θα χρειαστεί να δώσει η κυβέρνηση για να πληρώσει όσους εργάζονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την Ελλάδα. 

Αργά αλλά σίγουρα, ΟΛΟΙ οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας θα δοθούν από τους δημάρχους σε ιδιώτες αφού δεν θα έχουν τα απαιτούμενα χρήματα για να τους συντηρήσουν υπό δημόσιο-ιδιωτικό έλεγχο. 

Για τους πολίτες δεν θα αλλάξει κάτι, πάλι το Κράτος θα αναλάβει να πληρώνει με τα γνωστά και λάθος για εμάς εισοδηματικά κριτήρια τα χρήματα για την ΔΩΡΕΑΝ φιλοξενία των παιδιών που οι γονείς τους δεν έχουν υψηλά εισοδήματα. 

Απογοητευτήκαμε πλήρως χθες, και από τον ορκωτό λογιστή που θα μας ενημερώσει για θέματα κακοδιαχείρισης που έγιναν πριν 12 χρόνια και που φυσικά όπως είπε και ο κ. Σόφης ( εμείς ως ιστολόγιο τον συμπαθούμε) βλέπει πως τελικά ουδείς αυτοδιοικητικός δεν τιμωρήθηκε διαχρονικά στον δήμο μας για θέματα κακοδιαχείρησης. 

Άρα γιατί πληρώνουμε έστω 10.000 ευρώ σε ορκωτούς λογιστές αφού τελικά θα αποδειχθεί πως όλα έγιναν καλώς και για το κοινό καλό  ή μάλλον για το καλό των υπαλλήλων του δήμου μας. 

Άλλωστε το να σύρεται ένας δήμαρχος όπως ο Γιάννης Αναγνώστου που βγήκε φτωχότερος οικονομικά από τον δήμο μας αλλά πλουσιότερος σε εμπειρίες είναι για εμάς άδικος. 

Γνώρισε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ των συνεργατών που εμπιστεύθηκε για να υλοποιήσει το όραμα του για έναν καλύτερο δήμο γιατί αυτός είχε όραμα αλλά όχι "ομάδα" κατά την δική μας άποψη για να το υλοποιήσει. 

Θα μας τα πει και ο ορκωτός σε επόμενο συμβούλιο και φυσικά δεν βλέπουμε πως κάποιος θα τιμωρηθεί και αντιλαμβανόμαστε πως τα σκάνδαλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως άλλοθι για να έρθουν στα πράγματα οι "εξυγιαντές" που επί 9ετία δεν έχουν να επιδείξουν κανένα μεγάλο έργο από για το δήμο παρά για τα οικονομικά τους επιτεύγματα που θα φανεί το προσεχές διάστημα εάν ήταν όπως μας τα παρουσίαζαν. 

Γιατί για να ξοδεύτηκαν 7.000.000 πλεόνασμα μέσα σε ένα χρόνο διοίκησης Γιώργου Χατζηδάκη εμάς προσωπικά δεν μας ΠΕΙΘΕΙ ως επιχείρημα. 

  Άρα λάθος μετρούσαν μας τα είχαν πει παλιοί αυτοδιοικητικοί που έχουν επαφές με μόνιμους υπαλλήλους του δήμου και θα φανούν και τα επόμενα δύο χρόνια όταν ΟΛΟΙ μαζί θα κατηγορούν την κεντρική κυβέρνηση που σκάει 40 εκ. ευρώ τον χρόνο ενώ η χώρα μας είναι χρεωκοπημένη για να κάνουν οι διοικούντες προσλήψεις προσωπικού που σε λίγα χρόνια θα απολυθεί ή θα δουλεύει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ! 

Το κάνουμε χρόνια εμείς , τα γράφουμε μας βρίζουν οι εργαζόμενοι και προφανώς για εμάς δεν θα είναι ΔΙΚΑΙΩΣΗ η χρεοκοπία της χώρας που έρχεται και όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας που είναι για πολλούς και τους κυβερνώντες άλλοθι για τις μεταρρυθμίσεις που δεν ΚΑΝΟΥΝ. 

Συνεπείς δυνάμεις σε όσα διαχρονικά λένε είναι η Λαϊκή Συσπείρωση και φυσικά η πρόεδρος του ΣΕΔΗ κ. Καραγιαννίδου αλλά για εμάς ακολουθούν την λάθος πορεία μη ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για ό,τι έρχεται και που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με νέους διορισμούς αλλά με χιλιάδες απολύσεις από έναν ΔΗΜΟΣΙΟ τομέα που προφανέστατα και δεν είναι όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν οι κυβερνώντες αλλά και οι αυτοδιοικητικοί που επί δεκαετίες το μόνο που κάνουν είναι να φωνάζουν για περισσότερα χρήματα μη παράγοντας όμως ΠΛΟΥΤΟ. 

Αναξιοποίητα τα ακίνητα του δήμου ( δεν λέμε για αυτά που ανήκουν στην ΕΤΑΔ) . Δομές που στοίχισαν και στοιχίζουν χωρίς να προσφέρουν έργο και όπως στην περίπτωση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης "μαύρες τρύπες" που χρειάζονται 10 ορκωτοί λογιστές για να βγάλουν άκρη και όχι ένας! 

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές οι δημότες αναζητούν εναλλακτική πρόταση , γνωρίζουν πως ο κρατισμός είναι ένα αποτυχημένο εγχείρημα που οδήγησε την χώρα μας στην καταστροφή και άρα άδικα ο δήμαρχος κινείται προς τα αριστερά σε μια κοινωνία που είτε το θέλει είτε όχι θα υποστεί τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης αφού ουδείς μπορεί στον σημερινό κόσμο να σταθεί στα πόδια του απομονωμένος. 

Σε συνθήκες καπιταλισμού δεν μπορείς να αναζητάς Σοβιετίες ούτε φυσικά μπορείς να πουλάς σανό για "επαναστάσεις" τις οποίες η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν ΕΠΙΘΥΜΕΙ. 

Άρα εμείς ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ τους ιδιώτες που ενεργούν για να μας βρουν ΛΥΣΗ για την πανδημία αναμένουμε από ιδιωτικές εταιρίες το εμβόλιο και το φάρμακο για την covid-19 και είμαστε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας. 

Δεν θέλουμε ΜΕΘ για να μπούμε , δεν επιθυμούμε την διασωλήνωσή μας επειδή κάποιοι δεν έχουν κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ΕΙΜΑΣΤΕ σταθερά υπέρ της πρόληψης σε μια ασθένεια που θεραπεία ΔΕΝ υπάρχει και ούτε θα υπάρξει για τα επόμενα χρόνια παρόλο που έχουν δοθεί τρισ δολάρια για να εργαστούν πάνω σε αυτό κορυφαίοι επιστήμονες. 

Θεωρούμε βέβαιο πως από την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη θα αποχωρήσουν και στο μέλλον δημότες μας που δεν τους αρέσει η Αριστερά και σίγουρα η επανεκλογή του το 2023 θα εξαρτηθεί από το γεγονός εάν θα στηριχθεί και πάλι στον δεύτερο γύρο από τους πρώην δημάρχους Θεόδωρο Γεωργάκη και Γιάννη Αναγνώστου και το γράφουμε από σήμερα για να μην έχει και ο ίδιος αυταπάτες για το πως ΝΙΚΗΣΕ στις δημοτικές εκλογές του 2019. 

Εμείς δεν τον ψηφίσαμε το γνωρίζουν καλά όλες και όλοι που τώρα τον πολεμούν διαδικτυακά και έβριζαν εμάς που δεν θέλαμε μια νέα αρχή και ένα τάχα καλύτερο μέλλον για την πόλη. 

Εμείς δεν αλλάζουμε έχουμε δική μας ατζέντα , διαφέρουμε από όλες τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις στα ΒΑΣΙΚΑ και προφανώς όσο και εάν κάποιοι θεωρούν πως μπορούν να μας απαξιώσουν ως τοπικό ΜΜΕ και το 2023 έστω και χωρίς κάποιους από τους συνεργάτες μας θα διαβαζόμαστε πιο πολλοί από όλους τους άλλους λαϊκιστές που θέλουν να σας αφήσουν χωρίς νεκροταφείο και χωρίς νέα ενορία επειδή βολεύονται με τις υπάρχουσες και δεν θέλουν να έχει ΦΩΝΗ ένας άξιος ιερέας και εξαίρετος επιστήμονας όπως ο Στυλιανός Καρπαθίου. 

Είπαν και για τον Προφήτη Ηλία χθες ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι έρχεται με το νέο προεδρικό διάταγμα για την Ανάπτυξη και Προστασία του Υμηττού και ο μόνος που το έχει "πιάσει" είναι ο κ. Τότσικας που μπορεί εμείς να διαφωνούμε με την δική του οπτική γωνία αλλά εάν διαβάσετε την ανοιχτή επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό δείχνει πως γνωρίζει προς τα που πάει η όλη Ιστορία. 

Εμείς ως ιδιωτικό μέσο θέλουμε το νέο προεδρικό διάταγμα για τον Υμηττό και θεωρούμε πως άργησε δεκαετίες. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: