ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ηρακλής Τσιμέκας – Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης ( Η Πόλη που θέλω)

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ηρακλής Τσιμέκας – Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης ( Η Πόλη που θέλω)

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 
Φίλες και φίλοι,

Η πόλη μας, η Ηλιούπολη, είναι το μεγάλο μας σπίτι για το οποίο πρέπει να ενδιαφερθούμε, πρέπει να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό του, στην οργάνωση και την σωστή λειτουργία του. Πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές του και τον τρόπο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της καθημερινότητας μας, κάνοντας καλύτερη την ποιότητα της ζωής μας.
Έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα στις εκλογές που έρχονται να συμμετάσχουμε, ο καθένας από τη θέση του, επιλέγοντας την καλύτερη πρόταση για το αύριο της πόλης μας, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών προτιμήσεων, παρά με μόνο κριτήριο το πρόγραμμα και την αξιοπιστία υλοποίησής του.

Εμείς, στην «Πόλη που θέλω» , με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γαβριήλ Αραμπατζή, έχουμε παρουσιάσει και θέσει υπόψη σας ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα με παρεμβάσεις σε κάθε τομέα. Ένα πρόγραμμα υλοποιήσιμο που δεν υπόσχεται πράγματα και έργα που δεν γίνονται αλλά όλα όσα μπορούν άμεσα να μπουν στο στάδιο της δρομολόγησής τους. Ζητάμε στις 26 Μαΐου την έγκρισή σας για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του προγράμματος μας, το οποίο θα γίνει η βάση για τη νέα Ηλιούπολη.



Λίγα λόγια για εμένα…

Γεννήθηκα το 1983 στην Ηλιούπολη Αττικής και κατοικώ στην Αγία Μαρίνα, Είμαι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού 2,5 ετών.

Είμαι Πτυχιούχος – αδειούχος Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάτης κτηρίων, Βιομηχανικών χωρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κάτοχος πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας ένα (1) και μιλάω άριστα Αγγλικά.

Υπηρέτησα την Στρατιωτική μου θητεία στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου ΕΛ.ΔΥ.Κ. και μου απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις Ευδόκιμης υπηρεσίας, καθώς και τιμητικό Διακεκριμένου Οπλίτη.

Εργάζομαι για 18 συναπτά έτη στον τομέα των κατασκευών με εξειδίκευση στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Τα τελευταία 10χρονια είμαι στέλεχος στην διεύθυνση ανάπτυξης τεχνικής υπηρεσίας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Επιπλέον

Ασχολούμαι ενεργά με θέματα Πολιτικής προστασίας – έρευνας και διάσωσης και ανήκω στην στελέχωση του Ινστιτούτου διαχείρισης ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών Ι. Δ. Α. Φ. Κ ως Υπεύθυνος Προγραμμάτων Πρόληψης – Οργάνωσης και Συντονισμού Διαχείρισης – Υλοποίησης Δραστηριοτήτων

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με το μπάσκετ και τις πολεμικές τέχνες καθώς και με το μαχητικό άθλημα Kick Boxing που είμαι κάτοχος μαύρης ζώνης.



Η υποψηφιότητα του Γαβριήλ Αραμπατζή αποτελεί εγγύηση για το αύριο της πόλης μας


Θέλουμε να βρισκόμαστε καθημερινά κοντά στους κατοίκους της πόλης και στα προβλήματα τους, όπως και στις οργανώσεις που προσφέρουν έργο στην κοινωνία




Πολιτική Προστασία – Πρόληψη – Ενημέρωση – Οργάνωση

Η Πολιτική Προστασία και η πρόληψη πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για μια δημοτική αρχή, γεγονός που δυστυχώς αποδείχθηκε τόσο στη Μάνδρα όσο και στο Μάτι όχι μόνο με καταστροφές αλλά κυρίως με την απώλεια της ζωής πολλών συνανθρώπων μας. Επίσης είδαμε τις ελλείψεις σε οργάνωση και μέσα στην πυρκαγιά που έκαψε το βουνό μας, τον Υμηττό. Τι έχει γίνει από τότε έως σήμερα;

Αλήθεια, γνωρίζουμε ως πολίτες ποιο είναι το σχέδιο για παράδειγμα σε περίπτωση ισχυρού σεισμού; Που θα πρέπει να συγκεντρωθούμε; Τι θα πρέπει να κάνουμε και πως να συνεργαστούμε με τις αρχές. Μας έχει ενημερώσει κάποιος για όλα αυτά;

Ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά ,που ασχολούμαι με την Πολιτική Προστασία, έχουμε προτάσεις – λύσεις και θα πάρουμε πρωτοβουλίες όχι στα λόγια αλλά με πράξεις για την ενημέρωση όλων των κατοίκων της Ηλιούπολης για το τι πρέπει να κάνουν σε κάθε φυσική καταστροφή και φαινόμενο, που θα πρέπει να συγκεντρωθούν, πως θα συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές, σε ποια σημεία θα υπάρχουν τρόφιμα και νερό καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης θα υπάρξουν για όλους όσους θέλουν, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, δωρεάν σεμινάρια εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών, καθώς και πρώτων βοηθειών.

Ακόμα, θα υπάρξει μέριμνα για την οργάνωση και εκπαίδευση εθελοντικών και δημοτικών ομάδων άμεσης επέμβασης, βοήθειας στους πολίτες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών και άλλων καταστροφών.



Με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο στο συνέδριο «Εγκέλαδος 2019»


Στην Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, η οποία έχει αναπτύξει πανελλήνια δραστηριότητα για την προστασία των ζώων

Με τον Γιώργο Πατούλη, υποψήφιο Περφερειάρχη Αττικής

Καθαριότητα – Ανακύλωση – Ασφάλεια


Σημαντικές παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν στους τομείς της καθαριότητας, της ανακύκλωσης και της ασφάλειας.

Είναι γενική η παραδοχή ότι η Ηλιούπολη δεν είναι μια πόλη καθαρή. Δυστυχώς τα σκουπίδια παραμένουν σε ξεχειλισμένους κάδους, ειδικά μάλιστα τον τελευταίο καιρό στα στενά, καθώς η δημοτική αρχή φροντίζει για άλλη εικόνα στους κεντρικούς δρόμους…

Επίσης, στην ανακύκλωση παραμένουμε τελευταίοι με λίγους κάδους και μηδενικά κίνητρα στους πολίτες για να υιοθετήσουν το μέτρο που προστατεύει το περιβάλλον και την πόλη μας.



Τελευταία άφησα την ασφάλεια, αν και μάλλον αρχίζει να γίνεται πρώτο ζητούμενο σε μια σκοτεινή πόλη, στην οποία πληθαίνουν τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: