ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τι να σας ευχηθώ ; Ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να ανακουφίσει ότι περνάτε

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Τι να σας ευχηθώ ; Ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να ανακουφίσει ότι περνάτε

Δυστυχώς τα ΜΜΕ (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) παρουσιάζουν μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που δήθεν ξεπέρασε τα μνημόνια , μια Ελλάδα που διασκεδάζει και κάνει διακοπές , μια Ελλάδα δηλαδή που θυμίζει 2000-2010.
Μια δεκαετία που οι περισσότεροι στέκονταν καλά στα πόδια τους , και που το χαμόγελο ήταν στα χείλη των  περισσότερων. Για να αναφέρω και ολόκληρη την δεκαετία του 1990 όπου η χώρα και οι πολίτες της ήταν στην πλειοψηφία τους καλύτερα από σήμερα.

Σήμερα ακόμα και αυτοί που δουλεύουν τα βγάζουν δύσκολα πέρα και οι μισθοί τους είναι σχεδόν οι μισοί από ότι ήταν το μακρινό 2009. Σκέφτομαι λοιπόν ποιον εξυπηρετεί να παρουσιάζεται η πλαστή αυτή εικόνα μιας κοινωνίας που έχει πλήθος προβλημάτων. Αυτά τα γράφω γιατί δεν ξέρω ειλικρινά τι να σας ευχηθώ και αυτές τις γιορτές. Να σας ευχηθώ καλή υγεία για να αντέχετε όλα αυτά τα βάρη που σας μικραίνουν την ζωή. Ήδη πολλοί συνάνθρωποί μας μέσα στην κρίση "φεύγουν" νωρίτερα από ότι στο παρελθόν.

Πάνω από τους μισούς φορολογούμενους χρωστάνε στην Εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία και καθημερινά γίνονται από την ΑΑΔΕ κατασχέσεις λογαριασμών συνανθρώπων μας που έχουν οικογένειες τις οποίες προσπαθούν να ζήσουν. Υπάρχουν υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία και πολλά σπίτια δεν έχουν θέρμανση ελλείψει χρημάτων.

Αυτή λοιπόν την εικόνα έχουμε και 9 χρόνια μετά δεν έχουμε συμφωνήσει γιατί χρεοκοπήσαμε και φτάσαμε ως εδώ. Εμείς εδώ σας έχουμε γράψει επανειλημμένως την άποψή μας χωρίς κομματικές παρωπίδες. Αναγνωρίζουμε δηλαδή τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή που δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να μην χρεοκοπήσουμε. Αντίθετα τριπλασίασε μέσα σε μόλις 5 χρόνια το χρέος της πατρίδας μας οδηγώντας την πιο γρήγορα στην απόλυτη καταστροφή των μνημονίων.

Οι Καραμανλικοί με τα σκάνδαλά τους αλλά και την μετέπειτα έμπρακτη στήριξή τους στον Αλέξη Τσίπρα είναι για μένα χειρότεροι και από τους τελευταίους που ως μαθητευόμενοι μάγοι μας κράτησαν άλλα 4 χρόνια σε μνημόνια και παραχώρησαν για 99 χρόνια όλη την δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο για ξεπούλημα στους ξένους κάτι που η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είχε αποφύγει από το 2012 έως και το 2015 όπου ήρθαν στην Εξουσία τύποι σαν τον Καραμανλικό Καμμένο και την Παπακώστα , ενώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε ο επίσης Καραμανλικός Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πιο άχρηστος Υπουργός δηλαδή της κυβέρνησης Καραμανλή κατέχει το ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα. Και μπορεί η ΝΔ να άλλαξε δύο αρχηγούς (δεν βάζω τον Μεϊμαράκη μέσα αλλιώς θα μίλαγα για τρεις) αλλά τα σαπρόφυτα του Καραμανλισμού παραμένουν μέσα στο κόμμα της ΝΔ.

Στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Πατούλης που πήρε και τη στήριξη της ΝΔ για την Περιφέρεια (Κυριάκο και άλλο λάθος) είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως η "δεξιά" συναγωνίζεται σε ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τις επόμενες μέρες μέσα από το ιστολόγιο μας (στα μέσα περίπου του Γενάρη) θα θυμίσουμε σε όλους εσάς τα σκάνδαλα της περιόδου 2004-2009 και πως η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ των υπευθύνων για αυτά στοιχειώνει κάθε προσπάθεια της ΝΔ να κατακτήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές που πλησιάζουν.

Γιατί το να καλείται ο δεξιός ψηφοφόρος να βάλει πλάτη για να μείνουν στο απυρόβλητο οι εθνικοί ολετήρες δεν είναι δίκαιο. Όπως δεν είναι δίκαιο να είμαστε στην ίδια πλευρά με όσους μας οδήγησαν στα σημερινά μας χάλια. Η νέα ηγεσία της ΝΔ κρατώντας τις ισορροπίες δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Αλλά αυτά είναι μεγάλα και το χαλί της Πειραιώς πολύ μικρό για να τα καλύψει.

Η βρώμα και η δυσωδία της καραμανλικής πτέρυγας διώχνει σε αχαρτογράφητα ύδατα χιλιάδες νέους και νέες που δεν θέλουν να ζήσουν με 300 και 400 ευρώ το μήνα επειδή κάποτε ο Κώστας Καραμανλής μονιμοποίησε χιλιάδες συμβασιούχους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μέσω Παυλόπουλου υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας.

Η θλιβερή παρουσία του Κώστα Καραμανλή στο τελευταίο συνέδριο της ΝΔ και η λογική της ηγεσίας Μητσοτάκη να τα έχουμε καλά με όλους τον οδηγεί σε νίκη στις εκλογές του 2019 και μεγάλη ΗΤΤΑ στις εκλογές που θα προκύψουν το 2020 με αφορμή και πάλι τις Προεδρικές Εκλογές. Να θυμίσω πως αυτές θα γίνουν με απλή αναλογική και μάλλον θα οδηγήσουν την χώρα μας σε νέα άτακτη χρεοκοπία.

Γι' αυτό όσοι είσαστε δεξιοί ψηφίστε υποψήφιους που να είναι αξιόλογοι και ικανοί και όχι τα γνωστά σαπρόφυτα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Ξέρω πως δεν θα το κάνετε αλλά εγώ θα σας το λέω. Παραμονή Χριστουγέννων και λέω να μην σας ευχηθώ τίποτα άλλωστε δεν ξέρω τι μπορεί να ευχηθεί κάποιος σε "ετοιμοθάνατους" πολίτες που η πλειοψηφία των ΜΜΕ σας παραπληροφορεί όπως έκανε και το 2007.

 Όταν ήμασταν οι μόνοι που έγραφαν πως η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα κάνουμε πάνω από 20 χρόνια να επανέλθουμε όπως ήμασταν πριν. Ήδη έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε και κάποιοι δουλεύουν για 400 ευρώ το μήνα και χωρίς ασφάλεια!!

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από την φάτνη του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας και όπως την κατάντησαν βάνδαλοι προχθές το βράδυ. Σημεία των καιρών όταν η νεολαία έχει τόσο οργή μέσα της που δεν καταλαβαίνει τι κάνει και πόσο προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα των περισσοτέρων από εμάς.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: