ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σας στερούν στο να εκφράζετε την άποψή σας για να μην χαλάτε τις δουλειές τους

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Σας στερούν στο να εκφράζετε την άποψή σας για να μην χαλάτε τις δουλειές τους

Τα τοπικά ΜΜΕ της πόλης μας αυξήθηκαν στα χρόνια της κρίσης κυρίως στο διαδίκτυο. Σήμερα υπάρχουν αρκετά πάνω από 10 site και blogs ενώ παράλληλα υπάρχουν πάνω από 20 σελίδες στο facebook που ασχολούνται με την πόλη.



Η διοίκηση του δήμου διατηρεί ραδιοφωνικό σταθμό στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχει και μία εφημερίδα σε μηνιαία βάση τουλάχιστον τις προεκλογικές περιόδους όπως τώρα. Η μικρή αγορά της πόλης μας φυσικά και δεν συντηρεί όλα αυτά τα ΜΜΕ , άλλοι το κάνουν από χόμπι (τα μεγάλα θύματα) , άλλοι θεωρούν πως θα τους οδηγήσει σε μια θέση δημοτικού συμβούλου και κάποιοι θεωρούν επιβεβλημένο να υπηρετούν τις Ιδέες τους ακόμα όποτε και εάν έχουν χρόνο να αφιερώσουν.

Άλλωστε όταν έχεις γεννηθεί και μένεις σε μια πόλη όλη σου την ζωή δένεσαι μαζί της και εάν είσαι και δημοσιογράφος θες να λες την άποψή σου για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Εμένα από όλες αυτές τις "φυλές" που ενδιαφέρονται για την δική σας ενημέρωση θεωρώ πως θα παραμείνουν μόνο όσοι έχουν οικονομικό όφελος και έχουν στήσει την επιχείρησή τους. Εάν μάλιστα έχουν έσοδα αρκετά για να τους συντηρούν θα τους βλέπετε κρεμασμένους για πάντα να σας παρουσιάζουν δελτία τύπου δημοτικών παρατάξεων, εκδηλώσεις για την πόλη, μαγαζιά , και ότι μπορεί να τους αποφέρει χρήματα.

Όλοι οι άλλοι αργά ή πολύ γρήγορα θα "σπάσουν" αφού είτε θα βαρεθούν είτε δεν θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να σας ενημερώνουν για το τι συμβαίνει στην πόλη. Η ιδέα της αντικειμενικής και αμερόληπτης ενημέρωσης είναι ένα μύθος γιατί ο δημοσιογράφος είναι άνθρωπος έχει άποψη και όταν είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψή του θα το κάνει επειδή έχει υποχρέωση όχι απλώς να μεταφέρει ειδήσεις αλλά να βάζει και την δική του ψυχή μέσα σε αυτές.

 Π.χ η είδηση του θανάτου ενός άστεγου δεν μπορεί να είναι μια ακόμα είδηση, ή ο βιασμός μιας ανήλικης, ή η μίζα που πήρε ένας δήμαρχος για να επιλέξει συγκεκριμένη εταιρία σε έναν διαγωνισμό. Εάν απλώς μεταφέρει τις ειδήσεις δεν βοηθάς στο να καταλάβει η κοινωνία τι γίνεται και κυρίως δεν βοηθάς στο  να αλλάξει κάτι.

Το δικό μας ιστολόγιο το παρακολουθούν ακόμα γιατί έχει αυτή την ΑΠΟΨΗ και παρόλο που πρεσβεύει Ιδέες που συνάδουν με το χώρο του φιλελεύθερου εθνικισμού διαβάζετε γιατί ιντριγκάρει, και από αριστερούς επαγγελματίες "ανθρωπιστές". 

Κανέναν π.χ δεν θα εντυπωσιάσει το γεγονός πως στα τέλη Μαρτίου το ιστολόγιο μας θα είναι και πάλι στην κορυφή της αναγνωσιμότητας στην πόλη μας ενώ τώρα είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Και μπορεί το 2016 μια ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης να μας έβγαλε φασίστες αλλά ελάχιστοι πείστηκαν πως η ατυχής αυτή έμπνευση ανθρώπων που δεν πιστεύουν στην Αστική μας Δημοκρατία είχε μέσα της κάποιο ψήγμα αλήθειας.

Γι' αυτό και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα επικεντρώσουμε την κριτική μας σε όλους αυτούς που είναι φασίστες και αντιδημοκρατικοί ζητώντας από την πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών μας να τους απομονώσει.

Γιατί για εμάς υπάρχουν δύο άκρα και όχι ένα όπως σας λένε οι σταλινικοί της πόλης μας που κατά καιρούς αρθρογραφούν σε site της πόλης μας μιλώντας απαξιωτικά για την Αστική μας Δημοκρατία.

Γίναμε στόχος και από το άλλο άκρο τους οπαδούς του κ. Μωραϊτη που θέλει να το παίξει σωτήρας μιας πόλης χωρίς όμως να επιλέγει ποτέ την κάθοδο σε εκλογές για να κριθούν οι Ιδέες του από όλους εσάς εκεί έξω.

Γι΄ αυτό και εμείς έχουμε επιλέξει να έχουμε ελεύθερα τα σχόλια σε αυτό το ιστολόγιο γιατί δεν έχουμε καμιά κρυφή δουλειά να μας χαλάσετε και ανήκουμε σε έναν πολιτικό χώρο που έστειλε τους Απριλιανούς στη φυλακή , έστειλε τους Χρυσαυγίτες στη Δικαιοσύνη αλλά ατυχώς για την Ιστορία αυτού του τόπου νομιμοποίησε το ΚΚΕ και έδωσε δημοκρατικό μανδύα σε ένα κόμμα που παλεύει για την ανατροπή της Αστικής μας δημοκρατίας.

Οι διαφορές ανάμεσα στο ΚΚΕ και στη Χρυσή Αυγή είναι μόνο στο χρώμα του φασισμού που θα επιβάλλουν έτσι και τους δώσετε την δύναμη με την ψήφο σας να έρθουν σε θέσεις ευθύνης.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: