ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Καλό είναι τα site της πόλης να παίρνουν θέσεις για "καταγγελίες" κατά προσώπων

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Καλό είναι τα site της πόλης να παίρνουν θέσεις για "καταγγελίες" κατά προσώπων

Αυτή την φορά θα διαφωνήσουμε με τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και την καταγγελία που είδαμε να παράγετε από ιστολόγια και site της πόλης μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί για ασέβεια των δήμαρχο επειδή είχε στην εφημερίδα που μοίρασε εικόνες της Παναγίας και αυτές θα μπορούσαν να πατηθούν από πιστούς εάν έπεφταν στο δρόμο!!!
Εδώ σηκώσαμε τα χέρια ψηλά γιατί καμιά εφημερίδα δεν θα έπρεπε με αυτή την λογική να έχει φωτογραφίες με εικόνες γιατί μπορεί κάποιος να πετάξει την εφημερίδα και αυτή να πατηθεί από κάποιον άλλο. Δεν δημοσιεύσαμε αυτή την "καταγγελία" μαζί με τους χαρακτηρισμούς για να μην εκθέσουμε τον Αρχιμανδρίτη , αλλά δεν περιμέναμε και από τα άλλα ΜΜΕ να δημοσιεύσουν ασχολίαστη και χωρίς κριτική διάθεση μια τέτοια "καταγγελία" . 



Ο παραλογισμός της είναι τέτοιος που μόνο καλό κάνει στο νυν δήμαρχο αφού κανείς δεν μπορεί  να φανταστεί πως δεν θα υπάρχουν σε φυλλάδια και εφημερίδες εικόνες της Παναγίας μήπως βρεθούν στο δρόμο και τις πατήσει κανένας περαστικός. Τα περί αθεΐας του νυν δημάρχου δεν προκύπτουν από καμία δημόσια δήλωση του Βασίλη Βαλασόπουλου που εκκλησιάζεται πιο συχνά και από μένα που πιστεύω.

Εκτός και δεν πιστεύω και είμαι Άθεος και εγώ αφού δεν εκκλησιάζομαι όσο συχνά πρέπει. Άλλωστε γνωρίζω πως πρέπει να εκκλησιάζομαι ανελλιπώς αφού στο κατηχητικό που πήγαινα είχα διδαχθεί πως πρέπει να το κάνω για να μην καταντήσω Χριστιανός Ορθόδοξος της Ταυτότητας (τότε είχαν θρήσκευμα και εγώ ακόμα έχω την παλιά που αναγράφει το θρήσκευμα)/

Στην περίπτωση της φίμωσης που επιχειρήθηκε στον ιερωμένο με αφορμή  τη συμφωνία των Πρεσπών από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης (με το απαράδεκτο ψήφισμα που έβγαλε κατά την ταπεινή μου άποψη) είχαμε στηρίξει τον Σεραφείμ Δημητρίου εδώ δεν μπορούμε και να θέλαμε να σταθούμε στο πλευρό του και τώρα αφού  μας φαίνεται εντελώς παράλογη αυτή η "καταγγελία" και μας έκανε αλγεινή εντύπωση που τα ΜΜΕ της πόλης δεν έγραψαν την άποψή τους για αυτό το θέμα αφού δημοσίευσαν την σχετική δική του  επιστολή.

Για να μην νομίζει κάποιος ότι τώρα εμείς τον φιμώνουμε διαβάστε τι έγραψε :

Ολόκληρη η καταγγελία του πατέρα Σεραφείμ:

Η πρώτη φωτογραφία που συνοδεύει το παρακάτω κείμενο δεν θέλει επ΄ ουδενί να υποδηλώσει το φιάσκο του δείπνου των Χριστουγέννων που προετοίμασε ο Δήμος Ηλιούπολης για 150 «φτωχούς» και στο οποίο μετείχαν μόλις 18. Ούτε φυσικά να θυμίσει το άλλο φιάσκο το 2014 που έγινε «στο «Πάρκο Ναυαρίνου» και στο «Χαλικάκι», την Κυριακή του Πάσχα, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με αρνί, κρασί και μουσική την Ημέρα της Αγάπης» στο οποίο και τότε απλά πήγαν μερικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, ενώ δεν συμμετείχε ο λαός.

Μετά τον πρόλογο αυτό, θέλουμε να καταγγείλουμε την ασύστολη ασέβεια του Δημάρχου Ηλιουπόλεως Βασίλη Βαλασόπουλου. Θέλησε παραμονές Χριστουγέννων να βεβηλώσει το ιερό πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του Χριστού, σε διαφημιστική φυλλάδα την οποίο έριξαν σε πόρτες και αυλές σπιτιών, συνεργία διανομής. Εκεί στην πρώτη σελίδα εμφανίζεται ο εν λόγω κύριος, έχοντας πίσω του δύο εικόνες της Παναγίας. Δεν μιλάμε για την υποκρισία ένας αρνητής της Εκκλησίας, να έχει στο γραφείο του εκκλησιαστικά εικονίσματα που μπορεί να είναι δώρα πολιτών ή ενώσεων, άλλωστε και οι υπηρέτες του διαβόλου μάγοι και σατανιστές εικονίσματα χρησιμοποιούν. Καταγγέλουμε το γεγονός ότι τα εικονίσματα αυτά ποδοπατήθηκαν με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, από ανυποψίαστους διαβάτες, όντας η φυλλάδα στις βαθμίδες και τα ρείθρα της πόλεως.

Γνωρίζουμε ότι σε εποχές δύσκολες για την Εκκλησία οι διώκτες όπου γης, εξανάγκαζαν τους πιστούς να ποδοπατούν εικονίσματα για να γλυτώνουν την ζωή τους και φυσικά αρνούμενοι απολάμβαναν τον μαρτυρικό θάνατο. Τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί και η βεβήλωση της φάτνης της Αγίας Μαρίνης, την περασμένη Κυριακή, ως πράξη δυναστών, σε εποχή διωγμού της Εκκλησίας.

Τις μέρες αυτές που ο χρόνος τελειώνει, γιορτάζουμε χιλιάδες Αγίους Μάρτυρες της Εκκλησίας μας. Όλοι τους θύματα της εξουσίας. Τα 14.000 νήπια που σφαγίασε ο Ηρώδης, τους 20.000 μάρτυρες της Νικομήδειας, αλλά και τον πρωτομάρτυρα του Χριστού Στέφανο. Εκείνος λιθοβολούμενος έλεγε «Κύριε, μη στήσης αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην». Εμείς δεν φτάνουμε την αγιότητά του, για αυτό παραμένουμε μετά του προφήτου Ησαΐου προσευχόμενοι για τους ασεβείς εξουσιαστές, δηλώνοντάς τους ότι στα της πίστεως και της πατρίδας υποχωρήσεις δεν κάνουμε και στόμα ανοιχτό θα έχουμε προς όποια κατεύθυνση. Όσο ψηλά κι αν στέκεται. Καλή κοσμική πρωτοχρονιά. Αν και έως τότε θα τα ξαναπούμε.

ΥΓ: Γιατί άραγε ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα να κάνει γεύμα για τους φτωχούς τα Χριστούγεννα; Και τι φταίει ο Δήμαρχος εάν ο κόσμος δεν το ήξερε και δεν πήγε; Επιτυχία θα ήταν να μην χρειάζονται τέτοια γεύματα αλλά είμαστε πολύ μακριά από αυτό δυστυχώς....

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακροδεξιοί βεβηλώνουν την φάτνη στην Αγία Μαρίνα .