ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ποιους ενοχλεί ο Χριστιανισμός και γιατί;

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Ποιους ενοχλεί ο Χριστιανισμός και γιατί;


Το περιστατικό με την καταστροφή της Φάτνης του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας δεν είναι ένα ακόμη ένα περιστατικό βίας. Θυμάμαι πως ανάλογη καταστροφή είχαμε σε προηγούμενες γιορτές και σε φάτνη που είχε τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.


Ο Χριστιανισμός ενοχλεί εδώ και αιώνες όσους δεν κατανοούν το μήνυμα Αγάπης που εκπέμπει. Στα κομμουνιστικά καθεστώτα ήταν για δεκαετίες σε διωγμό ενώ και η φασιστική Γερμανία προσπάθησε να δημιουργήσει ανεπιτυχώς μια νέα Θρησκεία για να δικαιολογήσει τα εγκλήματά της. Βλέπετε το μήνυμα του Ευαγγελίου και οι ιερείς που το περνάνε αυτό στους πιστούς ήταν πάντα στο στόχαστρο όσων επιβουλεύονται την Ελευθερία μας.

Γιατί ο Χριστιανισμός είναι πάνω από όλα Ελευθερία βούλησης και αφήνει τον καθένα από εμάς να αποφασίσει για το πως θα πορευτεί στη ζωή του εκπέμποντας διδαχές που είναι απαραίτητες για την διαπαιδαγώγηση ελεύθερων ανθρώπων. Όσοι κυνηγούν τον Χριστιανισμό στην ουσία κυνηγούν την δυνατότητά μας να είμαστε ελεύθεροι και μην ταυτίζεται τον Χριστιανισμό με τυχόν κακούς ιερείς που παραποιούν κατά το δοκούν την διδασκαλία του Κυρίου μας. Ο Χριστιανισμός δεν είναι Ισλάμ και δεν χρειάζεται πολύ για να το καταλάβει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος. 

Ο Χριστιανισμός έχει κανόνες που εσύ επιλέγεις εάν θα τους ακολουθήσεις για να βρεις τον παράδεισό σου και δεν σου κόβει το κεφάλι για τις αμαρτίες σου αλλά σε προσκαλεί να τις αφήσεις πίσω σου και να πορευτείς έναν ενάρετο δρόμο. Τον δρόμο της Αλήθειας απέναντι στο Σκότος όσων τον πολεμούν και θα τον πολεμούν γιατί μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους. Στην πόλη μας έχουμε βιώσει τέτοιες επιθέσεις εναντίον ιερέων από τους κομμουνιστές της πόλης μας και όσους στο όνομα μιας τάχα προοδευτικότητας δεν θέλουν τους ιερείς μας να έχουν άποψη για τα μεγάλα και σπουδαία παρά μόνο για τα του "οίκου" τους. Λες και η Εκκλησία μας είναι εκτός κοινωνίας, λες και δεν βλέπει το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας , την φτώχεια , τα αδιέξοδα, την ταπείνωση των πολιτών από την Εξουσία. 

Ο Χριστιανισμός δεν μπορεί να σβήσει με νόμους και διατάγματα και δεν σχίζεται όπως κάποιοι λένε πως θα έσχιζαν τα μνημόνια. Ο Χριστιανισμός εδώ και αιώνες βγάζει μάρτυρες που μαρτυρούν μη αποδεχόμενοι να χάσουν την πίστη τους στην μοναδική του ΑΛΗΘΕΙΑ.

΄Μάταια οι άρχοντες προσπαθούν να πάρουν την Εξουσία του Χριστιανισμού και να δημιουργήσουν άβουλα όντα που δεν θα έχουν συνείδηση. Γιατί η Εξουσία στο Χριστιανισμό δεν χαρίστηκε από κανέναν αλλά την κέρδισε με το ΑΙΜΑ εκατομμυρίων που μαρτύρησαν για να μπορούμε όλοι εμείς που πιστεύουμε να λέμε ελεύθερα την άποψή μας.


Όχι ο Χριστιανισμός δεν έκανε τις σταυροφορίες για να πλουτίσει όπως σας λένε αλλά για να επιβιώσει. Και μπορεί κάποιοι της Ανατολικής Εκκλησίας να καθυβρίζουν τους καθολικούς για αυτές αλλά η αναγκαιότητά τους είναι εμφανής σε έναν κόσμο όπου ο Χριστιανισμός είναι μειοψηφία σε πιστούς και που μέρα με την μέρα η βαρβαρότητα άλλων θρησκειών απειλεί την παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ.

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.