ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το μνημόνιο και στα ελληνικά-Τα βάρη και οι δεσμεύσεις

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Το μνημόνιο και στα ελληνικά-Τα βάρη και οι δεσμεύσεις

Οι Έλληνες πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαβάσουν το αναθεωρημένο κείμενο του μνημονίου με όλες τις απαιτήσεις της τρόικας στα ελληνικά.

Περιλαμβάνουν όλες τις δεσμεύσεις για νέα μέτρα, μεταρρυθμίσεις, τους στόχους που έχουν τεθεί και τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου για το 1 δισ. ευρώ που θα έρθει τον Οκτώβριο. Τα κείμενα αναρτήθηκαν από το ΥΠΟΙΚ.

Περιλαμβάνουν ακόμη και τις ρήτρες λήψης νέων μέτρων και τα διαρθρωτικά ορόσημα δηλαδή τις δεσμεύσεις στις οποίες οι δανειστές δίδουν ειδική σημασία.

Ενδεικτικά μερικά από τα σημεία του μνημονίου

Τέλος Σεπτεμβρίου 2013
Το Υπουργείο Οικονομικών να παρουσιάσει μία αναλυτική λίστα περιττών φόρων και εισφορών, και να τους εξαλείψει ή να τους μεταφέρει (και τη σχετική δαπάνη) στον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης (Έκθεση χώρας ΔΝΤ αριθ. 13/20, ΜΟΧΠ).
Θέσπιση νομοθεσίας για το νέο καθεστώς φορολογίας ακίνητης περιουσίας. Προτεινόμενο.
Οι τράπεζες να επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να τα υποβάλουν για επικύρωση από τη ΓΔ Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Έκθεση χώρας ΔΝΤ αριθ. 13/20, ΜΟΧΠ). Προτείνεται να μετακινηθεί από το τέλος Ιουλίου 2013.
Η Κυβέρνηση να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση. Προτεινόμενο.
·Η Κυβέρνηση να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Προτεινόμενο.

Τέλος Οκτωβρίου 2013
Έγκριση της νέας οργανωτικής δομής της Διοίκησης Εσόδων, του αριθμού προσωπικού, του συστήματος βαθμολόγησης και κατάταξης, και τα προσόντα και τις διαδικασίες διορισμού της διαχείρισης των φορολογικών εσόδων (Έκθεση χώρας ΔΝΤ αριθ. 13/153, ΜΟΧΠ).
Υιοθέτηση όλης της δευτερεύουσας νομοθεσίας που απαιτείται για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας. Προτεινόμενο.

Τέλος Νοεμβρίου 2013
Θέσπιση νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης για: (α) τη διεύρυνση της βάσης των εισφορών· (β) την απλοποίηση του προγράμματος συνεισφορών μεταξύ των διαφόρων ταμείων· και (γ) τη μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά ως την 1η Ιανουαρίου του 2016 και θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες και θα διατηρούν την αναλογιστική ισορροπία των διαφόρων ταμείων (Έκθεση χώρας ΔΝΤ αριθ. 13/20, ΜΟΧΠ).

Τέλος Δεκεμβρίου 2013
Η Κυβέρνηση να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση (Έκθεση χώρας ΔΝΤ αριθ. 13/153, ΜΟΧΠ Παράρτημα II).


Η Κυβέρνηση να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών (Έκθεση χώρας ΔΝΤ αριθ. 13/20, ΜΟΧΠ).
Η Τράπεζα της Ελλάδος να ολοκληρώσει τη συνέχεια των τεστ αντοχής για τις τράπεζες βασιζόμενη σε δεδομένα τέλους Ιουνίου 2013, χρησιμοποιώντας μια μεθοδολογία που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, καθώς και να επικαιροποιήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών σε αυτή τη βάση (Έκθεση χώρας ΔΝΤ αριθ. 13/20, ΜΟΧΠ).
Το Υπουργείο Οικονομικών να ολοκληρώσει ένα στοχευμένο έλεγχο στους πληρωτέους λογαριασμούς της γενικής κυβέρνησης, για να ελέγξει αν παραμένουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, και να εξακριβώσει τη συμμόρφωση με τους όρους για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (Έκθεση χώρας ΔΝΤ αριθ. 13/20, ΜΟΧΠ).

Διαβάστε το μνημόνιο

Διαβάστε το μνημόνιο οικονομικών πολιτικών

Διαβάστε το μνημόνιο συνεννόησης - See more at: http://www.matrix24.gr/2013/09/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#sthash.JqsX0U3u.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: