Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Η Ειρήνη Στεριανού είναι πολλά περισσότερα από «ωραία της γειτονιάς» -Το GNTM, η εξέλιξή της στην υποκριτική και ο πρίγκιπας που έπαψε να περιμένει



Συνέντευξη στον Φραγκίσκο Βιδάλη

Όμορφη μέσα και έξω, με έμφυτη ευγένεια και παιδεία, μπορείς να συζητήσεις μαζί της τα πάντα, από τα πιο σοβαρά θέματα μέχρι… τρίχες. Όλοι θυμόμαστε το δράμα που έζησε με τα κομμένα αγορέ μαλλιά της στο GNTM, μια τηλεοπτική στιγμή που έγινε viral και έγραψε ιστορία. Η Ειρήνη Στεριανού στην πιο ώριμη φάση της, αποκλειστικά στο «Frankie and the City», αποδεικνύει ότι δεν είναι η «ωραία της γειτονιάς» αλλά κάτι παραπάνω από αυτό. Απολαύστε την!

Έγινες ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή σου στον πρώτο κύκλο του GNTM του Star. Πώς ήταν η εμπειρία σου στο παιχνίδι;

Ήταν μια ωραία εμπειρία για εμένα, πρωτόγνωρη! Bέβαια, αν ήμουν πιο υποψιασμένη για κάποια πράγματα θα το απολάμβανα και περισσότερο.

Όταν σου ανακοινώθηκε ότι θα σου κόψουν τα μαλλιά πολύ κοντά, ξέσπασες σε κλάματα και η Βίκυ Καγιά σού είπε πως αν δεν το κάνεις δε θα γίνεις μοντέλο και θα παραμείνεις η «ωραία της γειτονιάς». Θεωρείς ότι με την ατάκα αυτή σε προσέβαλε ή ήταν κάτι που έπρεπε να πει για να σε «ταρακουνήσει» και να δεχτείς να σε κουρέψουν;

Θεωρώ ότι το είπε καθαρά από άποψη τηλεθέασης και στα πλαίσια του ριάλιτι. Σε καμία περίπτωση το κοντό μαλλί δεν με έκανε να ξεχωρίσω σε κάτι… Απλά εξυπηρέτησε τους σκοπούς του παιχνιδιού. Βέβαια, μου έκανε ένα καλό! Μου έδωσε την αναγνωρισιμότητα που μετέπειτα με βοήθησε σε δουλειές.

Όταν βγήκες από το παιχνίδι και είδες τα memes που έκαναν οι twitterάδες με εσένα από εκείνο το επεισόδιο, γέλασες γιατί σου φάνηκαν αστεία ή πιστεύεις ότι γελοιοποιήθηκες;

Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που αυτοσαρκάζομαι συνεχώς, όποτε όχι, δεν πιστεύω ότι γελοιοποιήθηκα. Αντιθέτως, γέλασα πολύ σε σημείο που ξεκαρδίστηκα. Ακόμα και σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, όταν τα σκέφτομαι γελάω.

Θα συμμετείχες ξανά σε ένα τέτοιου είδους ριάλιτι; Σου έκανε καλό αυτή η προβολή; Σου άνοιξε πόρτες;

Είχε τα θετικά του και τα αρνητικά του αντίστοιχα. Δεν το μετανιώνω όμως γιατί ήταν η αφορμή για να ανακαλύψω τον μεγάλο μου έρωτα, την υποκριτική.

Τι συνέβαινε στο σπίτι του GNTM όταν οι κάμερες δεν έγραφαν; Ισχύει ότι η τριάδα φωτιά «καλούσε» πνεύματα;

Χαχαχα! Όταν περνάς πολλές ώρες κλεισμένος σε ένα σπίτι, χωρίς να έχεις τηλεόραση και χωρίς να ξέρεις τι συμβαίνει στον έξω κόσμο -ειδικά όταν συνυπάρχουν πολλές γυναίκες μαζί- πολλά μπορούν να συμβούν… Χαχαχα!

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου που βρισκόταν τότε στην κριτική επιτροπή, μερικά χρόνια αργότερα αποκάλυψε ότι δεχόταν bullying. Είχες παρατηρήσει εσύ κάτι τέτοιο;

Όχι, σε καμία περίπτωση! Αντιθέτως… Εκείνη θεωρώ ότι μπορεί να ήταν πιο επικριτική, ειδικά μαζί μου. Ας πούμε, συνέχεια μου έλεγε ότι πρέπει να χάσω κιλά, σχολίαζε την εικόνα μου και ήταν προκατειλημμένη αρνητικά. Ενώ οι υπόλοιποι κριτές μού έλεγαν τα καλύτερα, εκείνη πάντα είχε να πει κάτι άσχημο. Όταν βγήκα από το παιχνίδι και παρακολούθησα αργότερα την οντισιόν μου, είδα πως την ώρα που είχα πάει να αλλάξω για να βάλω το μαγιό μου, εκείνη σχολίαζε με άσχημο τρόπο την εμφάνισή μου και πιο συγκεκριμένα το στόμα μου. Δε μπορώ να το καταλάβω αυτό γιατί και εκείνη έχει μεγάλο στόμα και ξέρει πως είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να φτιάξεις με κάποια ιατρική επέμβαση για παράδειγμα. Δεν μπορείς να το αλλάξεις καλώς ή κακώς. Είπε ότι με τέτοιο στόμα δεν πάω πουθενά. Δεν ήταν ωραίο.

Η Βίκυ Καγιά ήταν καλή μαζί σας; Βοήθησε ποτέ τελικά κάποια κοπέλα μετά το GNTM;

Είναι επαγγελματίας και την θαυμάζω! Αλλά δε θεωρώ ότι μετέπειτα βοήθησε κάποια κοπέλα. Σίγουρα πάντως δεν βοήθησε εμένα.

Φέτος πρωταγωνιστείς στην παράσταση «THE BIG GAME» στο Θέατρο Αλκμήνη. Πες μου λίγα λόγια και για την παράσταση αλλά και για την ενασχόλησή σου με την υποκριτική.

Είναι ένα κοινωνικό δράμα με πολλές ανατροπές και πολλά κωμικά στοιχεία, το οποίο αναδεικνύει διάφορες αξίες, όπως την αξία του χρήματος, της διαφθοράς, της ηθικής, του έρωτα κ.α. Η υποκριτική, όπως προείπα, προέκυψε τυχαία και από την πρώτη στιγμή ένιωσα μέσα μου τον έρωτα. Είναι ψυχοθεραπεία για εμένα, με γεμίζει. Ξεκίνησα να ασχολούμαι ενεργά από το 2019 και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχω βρει κάτι που να με γεμίζει περισσότερο.

 

Είσαι αναμφίβολα μια πολύ εμφανίσιμη κοπέλα. Ισχύει ότι σε αντιμετώπιζαν με καχυποψία στα πρώτα σου βήματα στην υποκριτική;

Ναι και δυσκολεύτηκα παρά πολύ… Πραγματικά όμως δε με ενδιαφέρει η άποψη ανθρώπων που δεν έχουν έρθει καν να με δουν για να έχουν άποψη και να με κρίνουν.

Ο ρόλος που υποδύεσαι στην παράσταση, η «Λιάνα», είναι μια γυναίκα που θυσιάζει πολλά για τον έρωτα. Έχει κοινά στοιχεία με την Ειρήνη;

Παλαιότερα πίστευα ότι ο έρωτας είναι το πιο σημαντικό συμβάν στη ζωή κάποιου. Μου αρέσει να ζω στα κόκκινα. Να ζω στα άκρα. Όμως, όσο μεγαλώνω, καταλαβαίνω ότι για να μπορέσεις να ερωτευτείς και να μην είναι τοξικό όλο αυτό πρέπει να τα έχεις πρώτα καλά με τον εαυτό σου και να είσαι ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος. Να ξέρεις τι θες -πολύ σημαντικό- ώστε να μη δημιουργείς και πρόβλημα στο σύντροφό σου. Όμως, όταν μπαίνει η λογική θεωρώ ότι ο έρωτας χάνει την ουσία του.

Φήμες λένε ότι αυτή την περίοδο είσαι single μετά από αρκετά χρόνια σχέσης. Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχεις κάνει για έναν έρωτα;

Χαχαχα! Η μεγαλύτερη θυσία που έκανα είναι να αφήσω πίσω την δουλειά μου… Έβαζα τα «θέλω» του πάνω από τα δικά μου.

Έχεις κάνει αρκετές guest εμφανίσεις σε διάφορες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι γενικά η τηλεόραση στα άμεσα σχέδιά σου; Υπήρξαν προτάσεις που να σε ενδιέφεραν υποκριτικά;

Θα ήθελα πολύ μια όμορφη δουλειά στην τηλεόραση. Αυτό είναι και το όνειρο μου, ένας πολύ καλός ρόλος σε ένα επιτυχημένο σήριαλ. Αλλά θεωρώ ότι τώρα είναι κακή περίοδος για τέτοια, καθώς υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάρα πολλές σειρές και ο κόσμος δεν ξέρει τι να πρωτοδεί, όποτε πάνε χαμένες και είναι κρίμα. 


Υπάρχει κάποιο μεγάλο όνειρο που θα ήθελες να εκπληρώσεις στον χώρο του θεάματος;

Θα ήθελα να πρωταγωνιστήσω σε ένα σήριαλ που θα γίνει τεράστια επιτυχία.

Στην παράσταση βλέπουμε ότι οι ήρωες κυριεύονται από τη μανία τους για τα χρήματα. Τι αξία έχουν αυτά στη δίκη σου ζωή;

Σίγουρα τα χρήματα χρειάζονται για πολλούς λόγους και συμβάλλουν στην ευτυχία και στην υγεία ενός ανθρώπου με τον τρόπο τους. Έχω μάθει όμως να ζω με εγκράτεια και έχω ζήσει και με ελάχιστα χρήματα. Προφανώς και δε θα με χαλούσε να ήμουν πλούσια, αλλά δεν με καίει κιόλας.

Η εξέλιξή σου μετά το GNTM είναι ορατή. Υπήρξαν άνθρωποι που συνέβαλαν θετικά σε αυτό ή είναι αποτέλεσμα προσωπικής εργασίας;

Θεωρώ ότι είναι προσωπική εργασία, κόπος και επιμονή.

Έχεις κινηθεί νομικά κατά πρώην συντρόφου σου για revenge porn και κακοποιητική συμπεριφορά. Πως αυτή η ιστορία σε επηρέασε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Μου έκανε τεράστια ζημιά… Οικονομική και κυρίως ψυχολογική. Ήταν μια απαίσια εμπειρία και ακόμα δεν έχω δικαιωθεί… Αυτό είναι που με πληγώνει πιο πολύ.

Είσαι μια γνήσια Σκορπιός. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερό σου προτέρημα και το μεγαλύτερό σου ελάττωμα; Γενικά πιστεύεις στα ζώδια; Υπάρχει κάποιο που δεν προτιμάς σε έναν άντρα;


Σιχαίνομαι για ερωτικό σύντροφο τον Τοξότη. Μακριά… Πιστεύω γενικά σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Προτέρημά μου είναι η ενσυναίσθηση και ελάττωμά μου η καλοσύνη που δείχνω σε άτομα που δεν την αξίζουν.



Οι ηρωίδες που υποδύεσαι στο θέατρο έχουν όλες έντονο ταπεραμέντο και sexiness. Έχει το σεξ πρωταρχικό ρόλο στη δική σου ζωή;

Το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, αλλά σίγουρα όχι πρωταρχικό. Μετά από ένα σημείο στη ζωή, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Πιστεύεις ότι υπάρχει ο τέλειος άντρας; Είσαι σε αναζήτηση του πρίγκιπα με το άσπρο άλογο;

Όταν ήμουν μικρή πίστευα ότι υπάρχει ο πρίγκιπας και πως μια μέρα θα ερχόταν να με βρει με το άσπρο του άλογο. Με την πάροδο των χρόνων, όμως, κατάλαβα ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Οι σχέσεις δεν βασίζονται πλέον στην τελειότητα. Ο καθένας έχει μια διαφορετική οπτική στο κομμάτι των σχέσεων και της συντροφικότητας. Δυστυχώς ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές. Ο κόσμος δεν ερωτεύεται εύκολα, οι πειρασμοί είναι πολλοί και ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του. Θεωρώ ότι έχουν χαθεί τα αγνά συναισθήματα, οπότε δεν έχω καμία ελπίδα για πρίγκιπα.

Θέλεις κάποια στιγμή να δημιουργήσεις τη δίκη σου οικογένεια; Τι γνώμη έχεις εσύ για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα; Τι έχεις να πεις σε αυτούς που δεν συμφωνούν με αυτό και κάνουν hate comments στα social;

Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου. Αν βρεθεί κάποια στιγμή ο κατάλληλος άνθρωπος, μπορεί και να κάνω την δική μου οικογένεια. Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην χώρα μας, εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί να έχουν οι άλλοι. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, γιατί να μπλεκόμαστε στις ζωές των άλλων αφού δε μας αφορά; Έχω πολλούς ομοφυλόφιλους φίλους και θέλω να τους βλέπω χαρούμενους. Όλοι πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα. Όλοι είμαστε άνθρωποι.

Επειδή είσαι το άτομο που κάνει ποδαρικό στη στήλη των συνεντεύξεων, θέλω να στείλεις ένα μήνυμα στους αναγνώστες του «Frankie and the City».

Να ακολουθείς τα όνειρά σου και να μη σε νοιάζει η άποψη κανενός. Είσαι ο οδηγός του ταξιδιού της ζωής σου.

Ειρήνη Στεριανού – Βιογραφικό

Είναι ηθοποιός, παρουσιάστρια, φωτομοντέλο, κοινωνικός επιστήμονας και ραδιοφωνικός παραγωγός. Σπούδασε στο τμήμα κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, υποκριτική στο «Θέατρο των Αλλαγών» και δημοσιογραφία στο «Cyprus Media Academy».

Υπήρξε παρουσιάστρια της εβδομαδιαίας αθλητικής εκπομπής «The Match» στο Sigma TV Κύπρου, ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετά βίντεο κλιπ, σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και στην ταινία του Στράτου Μαρκίδη με τίτλο «Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό». Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει στις εξής παραστάσεις: «Guilty Choices» και «Ακραίο ερωτικό πάθος».

Φέτος μην τολμήσεις και δεν τη δεις στην παράσταση «THE BIG GAME» στο Θέατρο Αλκμήνη. Είναι εκπληκτική -και εκείνη αλλά και η παράσταση!

Photo Credits: markakis_photography

Μη ξεχάσεις να ακολουθήσεις το «Frankie and the City» σε:
Instagram:frankieandthecity.gr
Facebook:frankieandthecitygr
Twitter:FATCgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...