ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Θα φέρουν και την θάλασσα στην Ηλιούπολη αυτοί που δεν μπορούσαν με 54 εκ. κρατική επιχορήγηση να μην φεσώσουν τον δήμο

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Θα φέρουν και την θάλασσα στην Ηλιούπολη αυτοί που δεν μπορούσαν με 54 εκ. κρατική επιχορήγηση να μην φεσώσουν τον δήμο

Παρατηρώντας τα προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων , βλέπουμε για ακόμη μια εκλογική αναμέτρηση πως είναι ακοστολόγητα.
Θα αλλάξουμε σου λένε όλα τα φώτα και θα βάλουμε led , θα φτιάξουμε όλα τα πεζοδρόμια, θα βάλουμε νέα άσφαλτο παντού, θα αγοράσουμε καινούργια μηχανήματα για την καθαριότητα, θα δώσουμε περισσότερα χρήματα για κοινωνική αλληλεγγύη κ.τ.λ

Όταν πας να κοιτάξεις με τι οικονομικούς πόρους θα γίνουν όλα αυτά πάνε στην αοριστία της διεκδίκησης χρημάτων από την Περιφέρεια, και στα προγράμματα ΕΣΠΑ της Ε.Ε. Με λίγα λόγια ενώ γνωρίζουν ποια είναι η τακτική κρατική χρηματοδότηση και πως το 85% καλύπτει τις μισθολογικές δαπάνες σε προσωπικό και λειτουργικά έξοδα του δήμου αυτοί θεωρούν πως όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν με διεκδικήσεις!! και με ένα ποσό της τάξεως των 4 εκ. ευρώ που περισσεύει όταν η διοίκηση είναι νοικοκυρεμένη.

Το να μειωθεί αυτό το 85% δεν το σκέφτεται κανείς ,όπως κανείς  σκέφτεται  πως ένας δήμος θα παράγει πλούτο. 

Ζητιανιά στο Κράτος , στην Περιφέρεια και χρήματα από την Ε.Ε χωρίς να έχουν κάνει το αυτονόητο να βγάλουν χρήματα από υπάρχουσες δομές που για δεκαετίες δίνονται ΤΖΑΜΠΑ ή σχεδόν τζάμπα σε ιδιώτες.

Γήπεδα παραχωρούνται ΔΩΡΕΑΝ σε αθλητικά σωματεία τα οποία επιχορηγούνται εάν και ανήκουν σε ιδιώτες, χρήματα δίνονται δεξιά και κυρίως αριστερά για κολλητούς και ημετέρους και στο τέλος μόνο η διοίκηση Βαλασόπουλου έχει πετύχει κάποιο πλεόνασμα αφού όλες οι προηγούμενες έτρωγαν πολύ περισσότερα από όσα είχαν.

Βλέπουμε ξαφνικά πως επιστρέφουν στο προσκήνιο πρώην δήμαρχοι που δημιούργησαν ελλείμματα και αναρωτιόμαστε εάν μας θεωρούν τόσο ηλίθιους για να τους δώσουμε και πάλι την ψήφο μας.

Καμία προσπάθεια δεν κάνουν για να αυξήσει τα έσοδα του ο δήμος πέρα από την κρατική χρηματοδότηση ,καμία ιδέα για το πως θα μπορεί ο δήμος να έχει την δυνατότητα να παράγει πλούτο. Άμα ρωτήσεις μάλιστα και περισσότερες λεπτομέρειες κατηγορείσαι αμέσως ως προβοκάτορας και δεν παίρνεις ασφαλώς καμία ουσιαστική απάντηση. 

Εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια φωνάζουμε πως η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να εξακολουθήσει να λειτουργεί "παρασιτικά" όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια και πως αργά αλλά σταθερά θα μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση γιατί απλά το κράτος μας είναι χρεοκοπημένο. Για να συνεχίσει να παρέχει όσα και σήμερα, θα πρέπει να αρχίσει να αξιοποιεί τις δομές του.

Το κόστος συντήρησης του δήμου θα πρέπει να μειωθεί δραστικά και οι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι πολλοί λιγότεροι, εάν δεν αυξηθούν τα έσοδα. 

Αργά αλλά σταθερά η τοπική αυτοδιοίκηση θα  οδηγηθεί σε αδυναμία "αυτοσυντήρησης" και για το λόγο αυτό πριν ψηφίσετε κάποιον ρωτήστε τον ΟΧΙ πόσα παραπάνω θα δώσει αλλά από που θα τα βρει.

Γιατί στον καπιταλισμό οι χρεοκοπημένες επιχειρήσεις κλείνουν και όποιος τις συντηρεί μπαίνει αναγκαστικά σε επώδυνα μνημόνια.

Οι ΟΤΑ είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για την χρεοκοπία της χώρας , αυτό το ξέρει ο τελευταίος πολίτης που όμως πάει και ψηφίζει σαν να μη το γνωρίζει.

Πριν λοιπόν κλαίμε όλοι με μαύρο δάκρυ , μακριά από υποψηφίους και παρατάξεις που δεν τα πάνε καλά με τα οικονομικά, είναι οι πιο επικίνδυνες για το μέλλον αυτής της πόλης.

Με "σφυροδρέπανα" και κόκκινες παντιέρες  δεν πας για καλύτερες μέρες αλλά σε ουρές για συσσίτιο! Δυστυχώς και κάποιοι γαλάζιοι είναι οπαδοί των Σοβιέτ και κατάφεραν ακόμα και τα "τρένα" να βγάλουν από τις ράγες τους. Γιατί χρειάζεται μεγάλη σπατάλη για να χρεοκοπήσεις ένα ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ. Και όμως αυτοί το κατάφεραν.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: