ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο πατέρας Σεραφείμ στηρίζει τον Γιώργο Παπαζωγονόπουλο

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ο πατέρας Σεραφείμ στηρίζει τον Γιώργο Παπαζωγονόπουλο

Την μεμονωμένη στήριξη σε συγκεκριμένους υποψηφίους ακολουθεί και ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου της Αγίας Μαρίνας. Μας έστειλαν μάλιστα mail με φωτογραφία του αγκαλιά με έναν νέο υποψήφιο που στηρίζει.



Μας έλεγαν να το σχολιάσουμε αρνητικά.  Μάλλον την "πάτησαν" γιατί αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του οποιοδήποτε ανθρώπου να εκφράζει δημόσια την επιλογή του. Αυτό πιστεύουμε εμείς και δεν θεωρούμε κακό που ο συγκεκριμένος ιερέας λέει δημόσια μέσω facebook τις όποιες επιλογές του.


Αυτό που ενοχλεί είναι να γίνεται μέσα στο χώρο της Εκκλησίας ,και φυσικά οι πιστοί δεν είναι πρόβατα για να ακολουθήσουν κανέναν ποιμένα. Εάν από τους 12 Αποστόλους ο Ιησούς "έχασε" τον ένα φανταστείτε πόσους θα χάσει ο Ποιμένας που είναι ένας απλώς εκπρόσωπος του Θεού στην γη.

Μπράβο λοιπόν για την δημόσια τοποθέτησή του και κανένας αρνητικός  σχολιασμός από εμάς για το συγκεκριμένο θέμα. . Άλλωστε εμείς δεν ασχολούμαστε με όλους τους υποψήφιους αλλά με αυτούς που κατά την άποψή μας δεν έχουν συμπεριφορά που αρμόζει σε συμπολίτη μας που διεκδικεί κάποιο αξίωμα με κριτήρια δημοκρατικά ,υμνώντας παράλληλα αυτούς που κατέλυσαν την Δημοκρατία μας το 1967.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι νεότατος δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες συμπεριφορές και φυσικά για εμένα  είναι λάθος του που συμμετέχει σε ένα ψηφοδέλτιο που φιλοξενεί υποψηφίους με τέτοιες απόψεις. Τον πατέρα Σεραφείμ δεν θα τον ρωτήσουμε καθόλου για εκείνη την περίοδο (την μαύρη για την πατρίδα μας επταετία την οποία ακόμα πληρώνουμε με την απώλεια της Κύπρου) απλώς θα επισημάνουμε για πολλοστή φορά πως η Ελλαδική Εκκλησία υπηρέτησε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων την δικτατορία και όρκισε τους πραξικοπηματίες που κατέλυσαν την Δημοκρατία μας.

Μια Δημοκρατία που του επιτρέπει να μιλάει "απαξιωτικά" για πολιτικούς που θεωρεί ότι κάνουν ζημιά στην πατρίδα μας,  και που πληρώνει τον μισθό των ιερέων εντάσσοντας τους στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά αυτά είναι γνωστά σε όλους. Η Ελληνική Δημοκρατία πάει αγκαλιά με την Εκκλησία μας εδώ και δεκαετίες αποδεικνύοντας πως η συμμετοχή μας στον δυτικό κόσμο είναι κατά ευφημισμόν. Γιατί πουθενά αλλού πλην τα πρώην ανατολικά κράτη κανένα σοβαρό κράτος δεν θεωρεί δημοσίους υπαλλήλους τους ιερείς ενός δόγματος.

Να τονίσω επίσης πως η σιωπή των "δημοκρατικών" συμπολιτών μας δείχνει και την υποκρισία τους κάθε φορά που ο εν λόγω ιερέας εκφράζει απόψεις που θεωρούν φασιστικές. Για τους υμνητές του φασισμού που κατεβαίνουν δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν κουβέντα όμως. Βλέπετε εκείνοι δεν έχουν απήχηση ενός ο δραστήριος Σεραφείμ Δημητρίου "κόβει" ψήφους.

Έτσι φωτογραφίες μαζί του θα δείτε με πολλούς που ανάλογα με το κοινό μετατρέπονται σε "αντιστασιακούς, "μακεδονομάχους" , "αντιμνημονιακούς" και "υπερασπιστές" της δημόσιας περιουσίας. Καλοί χριστιανοί να είναι και κυρίως να σέβονται την Δημοκρατία μας 

Για την Ιστορία η τρίτη επιλογή του πατέρα Σεραφείμ όπως αναφέρει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook είναι ο Γιώργος Παπαζωγονόπουλος και θα πρέπει να "σταυρωθεί" από τους οπαδούς του ιερέα που δεν είναι και λίγοι.

Για τις άλλες δύο δεν μάθαμε κάτι, εσείς που παρακολουθείτε το προφίλ του στείλτε μας να μην ψάχνουμε.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: