ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η μάχη του σταυρού είναι δύσκολη και εξαρτάται πάντα από την παράταξη στην οποία συμμετέχεις και τον εκλογικό νόμο

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Η μάχη του σταυρού είναι δύσκολη και εξαρτάται πάντα από την παράταξη στην οποία συμμετέχεις και τον εκλογικό νόμο


Σε αυτές τις εκλογές οι δημοτικοί σύμβουλοι βγαίνουν την πρώτη Κυριακή!! Την δεύτερη βγαίνει μόνο ο δήμαρχος ή για να ακριβολογώ δίνεται η πρώτη εντολή σχηματισμού διοίκησης σε αυτόν που θα εκλεγεί πρώτος!!
Στο κυνήγι του σταυρού έχουν καταφύγει φίλοι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Οι περισσότεροι γι' αυτό είναι και φίλοι μου έχουν διάθεση να βοηθήσουν και όχι να πλουτίσουν. Προφανώς και οι περισσότεροι φίλοι μου ανήκουν στην κεντροδεξιά όμως υπάρχουν και αρκετοί σε άλλες παρατάξεις ακόμα και στην Λαϊκή Συσπείρωση. 

Σε παρατάξεις όπως οι "Συνεργοί για την Ηλιούπολη" και σε αυτή του κ. Μανιάτη υπάρχουν επίσης αξιόλογοι υποψήφιοι που στην ουσία σε μια άλλη παράταξη θα είχαν πιο εύκολη εκλογή. Πάντα ήμουν της άποψης πως οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να αμείβονται για να γίνει όμως αυτό θα έπρεπε οι δήμοι να είχαν μεριμνήσει και να μην εξαρτιόταν από την κρατική χρηματοδότηση.

Κάθε δήμος θα έπρεπε να έχει έσοδα και να λειτουργεί σαν επιχείρηση. Δυστυχώς όσοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν μείνει με την λανθασμένη εντύπωση πως το Κράτος έχει υποχρέωση να πληρώνει για τις δικές τους δαπάνες. 

Για να μπορείς να είσαι αυτόνομος κάτι σαν τις Πολιτείες των ΗΠΑ πρέπει να έχεις εξασφαλίσει εσύ πόρους για την περιφέρειά σου ή την πόλη σου. Η Περιφέρεια Αττικής π.χ που μονίμως διαμαρτύρεται για έλλειψη χρημάτων έχει την δυνατότητα να αντλήσει πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όποιο μεγάλο έργο έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια στην χώρα μας έγινε με λεφτά της Ε.Ε. 

Η χώρα μας έχει αυτή την μορφή επειδή είναι μέλος της Ε.Ε και οι υποδομές της θα ήταν πολύ χειρότερες εάν δεν ήμασταν μέλος της Ε.Ε.

Έτσι λοιπόν στη μάχη του σταυρού που κάνουν οι υποψήφιοι καλό θα ήταν να τους ρωτάτε και για τις απόψεις τους για βασικές επιλογές της χώρας μας. Εάν κάποιος π.χ παλεύει για να μας βγάλει από της Ε.Ε είναι σίγουρο πως δεν μπορεί να προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ ούτε στην πόλη του , ούτε βέβαια στην χώρα του.

Το λέω αυτό γιατί και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που θα είναι κατά της Ε.Ε , κατά του ΝΑΤΟ και κατά της ίδιας της Αστικής μας Δημοκρατίας όσο λοιπόν περνάει από το χέρι μας . Και βέβαια περνάει γιατί εμείς τους ψηφίζουμε δεν θα πρέπει να κατέχουν καμία θέση που δεν πιστεύουν σε θεσμούς που έχουν κρατήσει την χώρα μας ζωντανή.

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα η χώρα μας να είχε βγει από την Ε.Ε το 2015 και ήμουν σε αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα!! Το έκανα συνειδητά γιατί μόνο εάν η χώρα βγει από την Ε.Ε θα καταλάβει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης πόσο χειρότερη θα είναι η ζωή τους εάν καταφέρει και επιβιώσει!! Η έξοδος από το ΝΑΤΟ θα σημάνει αυτόματα και τον διαμελισμό της χώρας μας αφού ο στρατός μας είναι παντελώς ΑΝΙΚΑΝΟΣ να προστατέψει τα σύνορά μας.

Το θέμα είναι πως για να αποδειχθούν αυτά θα πρέπει κάποια πολιτική δύναμη να σύρει την χώρα σε αυτές τις λανθασμένες και καταστροφικές επιλογές. Το είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε γιατί κατάλαβε πως σε αυτό το χάος δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει.

Άλλωστε ποιοι θα βοηθούσαν την χώρα ; Οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι που τρέμουν την υπεροχή του ΝΑΤΟ; Θα μας βοηθούσε μήπως η Βόρεια Κορέα ή το Πακιστάν; Κανείς από αυτούς αλλά ούτε και όλοι μαζί δεν μπορούν να νικήσουν το ΝΑΤΟ γιατί απλούστατα κανένα φασιστικό και δικτατορικό καθεστώς δεν επικρατεί ποτέ στο τέλος. Το έδειξαν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι θα το δείξει και ο τρίτος όποτε και εάν γίνει. Στη χώρα μας πολλοί είναι αυτοί που έχτισαν καριιέρες βρίζοντας της Ευρώπη, την Αμερική και το ΝΑΤΟ!! 

Στην πόλη μας τους έχουν στήσει και αγάλματα γιατί ήθελαν να μας κάνουν Σοβιέτ. Σε λίγες μέρες οι δημότες μας θα πάνε και πάλι στις κάλπες για να αναδείξουν την επόμενη διοίκηση και εκεί θα έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν εάν θα έχουν ακόμα ψευδαισθήσεις ή εάν θα δουν πως το συμφέρον της χώρας μας είναι κοντά και ΜΑΖΙ με τους συμμάχους της.

Για κάποιους όψιμους Εθνικιστές που αγάπησαν ξαφνικά την πατρίδα τους στα 50 , να τους πω πως δεν υπάρχει υγιής Εθνικισμός σε μη δημοκρατικά κράτη , για αυτό μην αναζητούν ανέξοδες λύσεις σε σχήματα που πιστεύουν σε δήθεν καθαρότητα φυλών και ένα σωρό άλλες ανοησίες. 

Οι Έλληνες ήταν αυτοκρατορία ενσωματώνοντας και χρησιμοποιώντας διάφορες φυλές σε κοινές αξίες. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος κοσμοπολίτης και αυτός που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μισθοφορικό στρατό κάτι που δυστυχώς δεν έχουμε σήμερα. 


Πριν ψηφίσετε λοιπόν κάποιον  επειδή είναι φίλος σας αναρωτηθείτε εάν είναι χρήσιμος και κυρίως τι πρεσβεύει. Γιατί όσο και εάν οι δημοτικές παρατάξεις δεν θέλουν λέει κόμματα και χρώματα το να είσαι κομμουνιστής ή Ναζιστής είναι καθαρά μια πολιτική τοποθέτηση που σε χαρακτηρίζει και σε κάνει μη χρήσιμο στην κοινωνία. Όπως επίσης και το να είσαι σοσιαλιστής ή φιλελεύθερος σε κάνει να ανήκεις σε μια συγκεκριμένη ομάδα που έχει δώσει τα δικά της χαρακτηριστικά στην Ιστορία..

Όχι τα προβλήματα έχουν και χρώμα και κόμμα και οι λύσεις είναι πρώτα και πάνω από ΟΛΑ πολιτικές. Δεν μπορεί να είναι καλός δήμαρχος ένας κομμουνιστές, όπως δεν ήταν και ο Κιντής όπως δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας μία διοίκηση που θα επιμένει να μαζεύει τα σκουπίδια με τους ίδιους ανθρώπους με τους οποίους απέτυχε

Και επειδή δεν θα πάρει κανείς 500 υπαλλήλους καθαριότητας για να δουλέψει το ΣΟΒΙΕΤ η μοναδική λύση είναι να δοθεί η αποκομιδή των απορριμάτων σε ιδιώτη!!

Γιατί απλούστατα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτή δεν μπορούν να σου απαντήσουν εάν με 500 εργαζομένους θα είχαμε έναν καθαρό δήμο.

Το 85% του τακτικού προϋπολογισμού πάει στις πάγιες δαπάνες του δήμου και είναι φυσικό πως έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει το πράγμα και να δούμε αλλαγές εφαρμόζοντας την ίδια αποτυχημένη συνταγή.

Γι' αυτό σε αυτή την μάχη για τον σταυρό οι υποψήφιοι θα έπρεπε να μας λένε τι διαφορετικό πρεσβεύουν και εάν έχουν πείσει τους επικεφαλής τους για όσα υποστηρίζουν. Το θα κάνουμε πρόγραμμα μετά και ακοστολόγητο όπως πάντα , δίνει την δυνατότητα στον Βασίλη Βαλασόπουλο να κρατιέται στην πρώτη θέση αφού τουλάχιστον όλοι ξέρουν τι ακριβώς θα κάνει.

Η ίδια συνταγή του δημάρχου δεν ικανοποιεί πολλούς συμπολίτες μας που όμως για να κάνουν το επόμενο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν θέλουν να ακούσουν και μια διαφορετική πρόταση και όχι αόριστες παροχολογίες και ευχολόγια. Αυτά τα άκουσαν και το 2015 από τον πολιτικό νάνο Τσίπρα που έγινε πρωθυπουργός δείχνοντας πόσο εύκολο είναι να πιστέψει ένας αριστερός πως η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ θα ηττηθούν από τους ξυπόλητους Έλληνες!!!

Είμαι σίγουρος πως σε αυτές τις εκλογές και μιλάω κυρίως για τις ευρωεκλογές οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα πάνε προς τα δεξιά . Στον δήμο μας όμως δεν βλέπω πως θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν το θετικό αυτό κλίμα οι δύο παρατάξεις που εκπροσωπούν τον χώρο η δεύτερη λιγότερο αφού οι υποψήφιοί της προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους.

ΥΓ: Αυτό το παραμύθι με την δημόσια Περιουσία που τώρα θέλουμε να γίνει δημοτική πόσα χρόνια ακόμα θα κρατήσει; Γιατί δεν δίνει η κ. Τσατσούλη την περιουσία της στον δήμο παρά περιμένει να την προικίσει το κράτος με την περιουσία που υφάρπαξε από έναν ιδιώτη; 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: