Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Διπλή δικαίωση του δήμου Αλίμου για την παραλία από τη Δικαιοσύνη


• Η παραλία αποτελεί κοινόχρηστο και όχι «ιδιωτικό» χώρο
• Αυθαίρετες οι καταλήψεις χώρων που έχει κάνει η εταιρεία Σταθοκωστόπουλου
• Νόμιμα τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει ο Δήμος Αλίμου
80.360 € πρέπει να καταβάλλει στον Δήμο Αλίμου η εταιρεία Σταθοκωστόπουλου
Ακόμα δύο δίκες κέρδισε ο Δήμος μας αναφορικά με τη γνωστή υπόθεση της παραλίας, όπου επιχειρήσεις του Ομίλου Σταθοκωστόπουλου έχουν καταλάβει αυθαίρετα παραλιακό χώρο και τον χρησιμοποιούν επιχειρηματικά, εις βάρος των δικαιωμάτων του Δήμου και όλων των πολιτών.
Πρόκειται για τις Αποφάσεις 871/2024 και 920/2024 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, που κυκλοφόρησαν εχθές (9/10/2024) και δικαιώνουν διπλά και ξεκάθαρα τη Δημοτική μας Αρχή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Απόφαση 871/2024, η εταιρεία «Ανάπλαση Παραλίας Αλίμου ΕΠΕ» πρέπει να πληρώσει στον Δήμο 63.280 € για αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου στην παραλία Αλίμου το έτος 2021.
Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Απόφαση αυτή, που απορρίπτει με αιτιολογημένο σκεπτικό όλα τα επιχειρήματα της πλευράς Σταθοκωστόπουλου:
• Ο παραλιακός χώρος είναι κοινόχρηστος και ο Δήμος Αλίμου νομίμως επιβάλλει δημοτικά τέλη κατάληψης κοινοχρήστου χώρου. Συνεπώς, δεν πρόκειται για «ιδιωτικό χώρο», όπως το τελευταίο διάστημα ισχυρίζεται η ΕΤΑΔ και ο Όμιλος Σταθοκωστόπουλου, με στόχο να ακυρώσουν τα πρόστιμα του Δήμου Αλίμου.
• «Δεν ήταν νόμιμη εκ μέρους της προσφεύγουσας εταιρείας η κατάληψη του εν λόγω κοινόχρηστου χώρου», έκτασης 226 τ.μ. Δηλ. αναγνωρίζεται από το Δικαστήριο ότι το κατάστημα με σημερινή επωνυμία «Μαριδάκι» επεκτάθηκε και κατέλαβε αυθαίρετα 226 τ.μ. παραλιακού χώρου, κάνοντας παράνομη εμπορική εκμετάλλευσή του χώρου, χωρίς να πληρώνει πουθενά ενοίκιο ή τέλη κατάληψης για τον χώρο αυτόν.
• Σωστά και νόμιμα ο Δήμαρχος Αλίμου επέβαλλε στην εταιρεία Σταθοκωστόπουλου πρόστιμο 63.280 € για την αυθαίρετη κατάληψη και εκμετάλλευση του ελεύθερου παραλιακού χώρου.
Με παρόμοιο σκεπτικό, η Απόφαση 920/2024 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά καταλήγει ότι η ίδια εταιρεία «Ανάπλαση Παραλίας Αλίμου ΕΠΕ» πρέπει να καταβάλλει στον Δήμο Αλίμου ποσό 17.080 € για αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου παραλιακού χώρου για το έτος 2022.
Είναι προφανές ότι οι ενέργειες της Δημοτικής μας Αρχής όχι απλώς κρίνονται νόμιμες από τα Δικαστήρια, αλλά κυρίως λειτουργούν επ’ ωφελεία των συμφερόντων του Δήμου Αλίμου και όλων των πολιτών:

- Αφενός, διαπιστώνεται για ακόμα μία φορά ο κοινόχρηστος χαρακτήρας των παραλιακών εκτάσεων, όπου έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης όλοι οι πολίτες.
- Αφετέρου, η παραλιακή επιχείρηση καλείται να πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο δημοτικό ταμείο. Τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν για κοινωφελείς παρεμβάσεις σε όλη την πόλη.
Επιμένουμε στην προάσπιση της νομιμότητας και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών στην παραλία μας. Και όπως έχουμε πει επανειλημμένα, τον αγώνα αυτόν θα τον πάμε ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!





Απέναντι στην ΕΤΑΔ που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις-καταληψίες, απέναντι σε περιθωριακά sites και λαθρόβια έντυπα που διαδίδουν ψέματα για την υπόθεση και πετάνε λάσπη στη Δημοτική μας Αρχή, απέναντι σε ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης που έχουν καταντήσει "παπαγαλάκια" των μαγαζιών της παραλίας.

Αλλά μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, μαζί με όλους τους πολίτες του Αλίμου που αγαπάνε τον τόπο!

Ανδρέας Κονδύλης 
Δήμαρχος Αλίμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...