Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

1944: Όταν οι κομμουνιστές ήταν οι μεγαλύτεροι... ρατσιστές!


Μπορεί στην εποχή μας οι κάθε λογής αριστεροί να είναι φανατικοί "αντιρατσιστές" και υπέρ των "ανοιχτών συνόρων" (γιατί "η θάλασσα δεν έχει σύνορα", όπως είπε κάποτε μια ψυχή...), αλλά μια φορά κι έναν καιρό ήταν οι μεγαλύτεροι... ρατσιστές! Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι 100% αληθινό! 

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, στο 1944. Στις 10 Δεκεμβρίου, αποβιβάστηκαν στον Πειραιά βρετανικά στρατεύματα, για την μάχη των Δεκεμβριανών. Μεταξύ αυτών και η 5η Ταξιαρχία, της 4ης Ινδικής Μεραρχίας. Στην πραγματικότητα, η 5η Ινδική Ταξιαρχία δεν ήταν αμιγώς ινδική, καθώς αποτελούνταν από ένα βρετανικό τάγμα και δύο ινδικά (Γκούρκας και Βαλούχις). Αμέσως, οι πολιτικοί πρόγονοι των σημερινών "συμπαραστατών" και "αλληλέγγυων", άρχισαν μια χοντροκομμένη ρατσιστική προπαγάνδα!




 Στα δημοσιεύματα του "Ριζοσπάστη" και των υπολοίπων αριστερών φυλλάδων, οι Ινδοί στρατιώτες χαρακτηρίζονταν απαξιωτικά "μαύροι" και επί το λαϊκότερον "αραπάδες"! Επίσης, το ΕΑΜ (ΚΚΕ) εξέδωσε και δύο αφίσες (αυτές που παραθέτω...), με άκρως ρατσιστικό περιεχόμενο, προκειμένου να δημιουργήσει ρατσιστικά αισθήματα στον ελληνικό λαό. Στην μία αφίσα, αριστερά, εικονίζεται "αιμοδιψής αράπης" (Ινδός) να επιχειρεί να βιάσει νεαρή Ελληνίδα, με το σύνθημα «Έλληνες! Θ' αφήσουμε τους "απελευθερωτές" του Σκόμπυ να μας ατιμάζουν;». Παρεμπιπτόντως, παρά την ρατσιστική κινδυνολογία των αριστερών, δεν υπήρξε ούτε μία καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης Ελληνίδας από Ινδό στρατιώτη.




Στην δεύτερη ρατσιστική αφίσα, υπό το σύνθημα «Ο "πρωθυπουργός" της "Μεγάλης Βρετανίας"», εικονίζεται ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, με τα χέρια του να στάζουν αίμα, να δείχνει τους "κοινωνικούς αγωνιστές" της αριστεράς (και της... προόδου) στον Βρετανό στρατηγό Σκόμπυ και σ' έναν στρατιώτη των βρετανικών στρατευμάτων, για να τους σκοτώσουν. Διόλου τυχαία, ο στρατιώτης αυτός είναι "μαύρος", δηλαδή Ινδός! Το ρατσιστικό αμόκ των πολιτικών προγόνων των σημερινών "πονόψυχων" προσφυγοπατέρων και προσφυγομητέρων, συμπληρώνεται μ' ένα τραγούδι, με άκρως ρατσιστικό περιεχόμενο, το οποίο έχουν εξαφανίσει από παντού. Επειδή μπορεί να μην το θυμούνται, θα τους το θυμίσω εγώ: 

«Μας πήραν την Αθήνα μόνο για ένα μήνα. Του Σκόμπυ τα κανόνια γκρεμίσαν τα Κουπόνια. Μπόμπες βροχή στου Γκύζη και μεις στο Μετερίζι. Κι η τελευταία ελπίδα τ’ οδόφραγμα, πατρίδα! Μαύροι πατούν τη γη μας, βάστα Καισαριανή μας! Μάχονται σαν λιοντάρια στα Εξάρχεια παλληκάρια του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου. Τρέξτε καπετανέοι απ’ τα βουνά, γενναίοι Μας πήραν την Αθήνα μόνο για ένα μήνα. Οι Άγγλοι θα νικήσουν όταν οι μαύροι ασπρίσουν» Επειδή πρέπει να διατηρηθεί άσβεστη η κληρονομιά των "αλύγιστων της ταξικής πάλης", προτείνω να τραγουδήσει το αντάρτικο "Μαύροι πατούν τη γη μας" η véritable λαϊκή αγωνίστρια Μποφίλιου, στο επόμενο φεστιβάλ της ΚΝΕ, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να γίνει στην "βάστα Καισαριανή μας" 

Τα σχόλια, δικά σας!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...