Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ετήσιο "δείπνο εργασίας" από τις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ


Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ πραγματοποίησαν το ετήσιο «Δείπνο εργασίας», όπως το ονομάζουν, στο κέντρο «Το Παρεάκι», που λειτουργεί ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων (ΚΟΙΝ.ΣΕΠ) και βρίσκεται στην πλατεία Αλ. Παναγούλη, δίπλα στο metro Mall Αγ. Δημητρίου.
Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε για να στηρίξουν οι «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» αυτό το εγχείρημα του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», που στοχεύει στην ένταξη ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.





Ήταν μία υπέροχη βραδιά με τη συμμετοχή όλων των φορέων που συγκροτούν τις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ καθώς και φίλων και συνεργατών τους, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο Δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος με τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Κομνηνό, Γιάννη Πούλο, Έλενα Καπίρη και τη Χαρά Γκούβα ως εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα ατόμων με αναπηρία, ο Δημήτρης Ευαγγέλου, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» με τον Βαγγ.Κεφαλά , ο Θοδωρής Παπαδάτος, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», ο Τάσος Ευσταθίου, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», η πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας, Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, Βούλα Λάμπρου Αρσένη και ο Κώστας Λιακόπουλος, πρώην Αντιδήμαρχοι και οι δύο με τους οποίους επανειλημμένα οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ έχουν συνεργασθεί, η Κατερίνα Κανταρτζή από το Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης, η Πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Αρμεναίων Ελεάννα Αδαμοπούλου καθώς και οι Δημοσιογράφοι Μελέτης Μανωλακέλλης και Γωγώ Πίττα.
Στο δείπνο, ο Συντονιστής των ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ, Αχιλλέας Αδαμαντιάδης, ανέφερε ότι οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ




φέτος κλείνουν ένα κύκλο 8 ετών, μια συλλογική προσπάθεια κοινωνικών φορέων της πόλης μας που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 λίγοι και σήμερα είναι δώδεκα, με την προοπτική και άλλων συμμετοχών. Αναφέρθηκε σε μια πορεία συνεχών δράσεων, πολιτισμού, αλληλεγγύης και εθελοντισμού κατά την οποία ο καθένας από τα μέλη-φορείς των ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, κατόρθωσαν, μαζί και με τους άλλους φορείς της Ηλιούπολης, να αναδείξουν τον Πολιτισμό σε μεγάλο κεφάλαιο της πόλης μας. Ένα κεφάλαιο που όχι μόνο έχουμε ευθύνη να διατηρήσουμε, αλλά και να το διαχειριστούμε καλύτερα, ώστε να αποδοθεί στους συμπολίτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ό,τι βέβαια αυτό προϋποθέτει.




Ανέφερε ότι η παρουσία του ως συντονιστή στις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ συμβαδίζει χρονικά και ουσιαστικά με την πορεία τους και παρομοίασε τις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ με μια αμαξοστοιχία που ταξίδεψε όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το ωραίο και μεγάλο ταξίδι, το οποίο όμως σήμερα επιβάλλει την αλλαγή βάρδιας του μηχανοδηγού. Ως νέο συντονιστή παρουσίασε τον Νίκο Ανυφαντή, πρώην Πρόεδρο και ιδρυτή του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», έναν δυναμικό άνθρωπο με οράματα και αξίες, ο οποίος έχει ήδη την αποδοχή και έγκριση όλων των μελών .





Θεωρεί ότι πρέπει να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, μία κίνηση ανανέωσης και προοπτικής για νέες και πιο δυναμικές δράσεις και πως η συμμετοχή του στις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ και η βοήθειά του στον νέο συντονιστή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.




Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο νέος Συντονιστής, Νίκος Ανυφαντής, ο οποίος αναφέρθηκε στο
ΠΑΡΕΑΚΙ και στο ξεκίνημά του, μίλησε για την ανάγκη υποστήριξης του εγχειρήματος αυτού από την τοπική κοινωνία και έκλεισε παρουσιάζοντας τις τρεις δράσεις που έχουν προγραμματίσει οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ μέχρι το τέλος του 2024.





Κατόπιν, ο νυν Πρόεδρος του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» Τάσος Κατσουλάκος αναφέρθηκε στους «Ορίζοντες», στο μέλλον και τις προοπτικές ανάπτυξης του φορέα . Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Ηλιούπολης Στάθη Ψυρρόπουλου .

Υ.Γ. ΟΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ

Στις 3/11/24: Μεγάλη μουσική εκδήλωση Αλληλεγγύης και Αγάπης σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης με τη συμμετοχή μαθητικής ορχήστρας και χορωδίας και καθηγητών -Σολίστ.
Στις 1/12/ 24: «Η Ελλάδα στην παγκόσμια σκακιέρα των μεγάλων και ο ρόλος της στο πλαίσιο συσχετισμών των δυνάμεών τους", με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας ΕΚΠΑ, Ιωάννη Μάζη.

Στις 15/12/24: Μια ιστορικο-μουσικοχορευτική παράσταση Αλληλεγγύης και Αγάπης με θέμα «Το Πόντο ερωθύμεσα τι Πατρίδας το χώμα», με ποντιακό συγκρότημα και χορευτικά από το μέλος μας "Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας "Η Πρόοδος".

Δελτίο τύπου "Συνεργασίες Πόλης" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...