ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εκλογές το Φθινόπωρο εάν δεν υπάρχει κοινή αποδοχή από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Εκλογές το Φθινόπωρο εάν δεν υπάρχει κοινή αποδοχή από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εκλογές το φθινόπωρο με αφορμή την μη εύρεση κοινά αποδεκτού πολιτικού προσώπου για την προεδρία της Δημοκρατίας βλέπουν ΟΛΟΙ όσοι είναι πολύ κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με εντολή Σαμαρά έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς "ναυτιλομένους" πως δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει την θέση του σε ΚΑΝΕΝΑΝ χωρίς να ηττηθεί σε Εθνικές Εκλογές.

Έτσι όσοι ήλπιζαν πως ο Σαμαράς θα γίνονταν Γιωργάκης Παπανδρέου και θα άφηνε να τον ρίξουν εκ των  έσω έκαναν πολύ λάθος υπολογισμούς. 

Ο ανασχηματισμός που έγινε έδειξε και στους πλέον δύσπιστους πως ο Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρεί στις παράλογες απαιτήσεις όσων επί δεκαετίες ζημίωσαν τον Τόπο. 

Είναι πιθανόν λοιπόν πλέον πως εφόσον ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν έρθει πιο "κοντά"  η ΝΔ θα αναζητήσει συμμάχους στην κοινωνία και όχι σε φθαρμένους  κομματικούς μηχανισμούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Τις επόμενες μέρες θα φανεί και το ποιοι βουλευτές της ΝΔ έχουν ήδη αποφασίσει να μην ακολουθήσουν τον Σαμαρά στις μεταρρυθμίσεις και να κάνουν "ηρωική" έξοδο από τις μνημονιακές επιλογές που εφαρμόζει η παρούσα Κυβέρνηση. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως εκλογές θα γίνουν και μάλιστα το Φθινόπωρο αφού ουδείς πλέον είναι σε θέση να πιστεύει πως μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Γιατί λοιπόν να ρίξει τον Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην πάει μόνος του σε εκλογές τον Οκτώβριο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: