ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ανάμνηση αναστήλωσης και ανέγερσης στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ανάμνηση αναστήλωσης και ανέγερσης στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης


Η ανάμνηση της αναστήλωσης των ιερών εικόνων εορτάστηκε σήμερα στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, μια ιστορική ημέρα για την ενορία καθώς συμπληρώθηκαν ακριβώς 81 έτη από την ανέγερση του Ναού (20 Μαρτίου 1935). Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.Στην ομιλία του ο κ. Κύριλλος έκανε αναφορά στην σημερινή ευαγγελική περικοπή, κατά την οποία ο Απόστολος Φίλιππος λέει στον Ναθαναήλ ότι συνάντησε τον Μεσσία. «Αυτόν για τον οποίο έγραφαν οι προφήτες, Αυτόν για τον οποίο θα πρέπει να ζούμε. Ως τις μέρες μας υπάρχουν Άγιοι και μάρτυρες, γιατί είχαν πραγματική εμπειρία με τον Θεό.»

Πρόσθεσε επίσης ότι «Σήμερα ο Χριστός μας θυμίζει πως, Αυτός είναι η Οδός, η Ζωή, η Αλήθεια. Ακόμα και μέσα από τα λάθη μας, τις αμαρτίες μας, τον βούρκο στον οποίο έχουμε περιέλθει και δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να βγούμε ξανά στο φως. Γιατί όποιος συνηθίσει στο σκοτάδι δυσκολεύεται να βγει στο φως. Τον κόσμο τον στηρίζουν οι Άγιοι, τον στηρίζει το Φως».

Κλείνοντας τόνισε πως: «Η πιο αληθινή στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου είναι να συναντήσει τον Ιησού Χριστό και να δημιουργήσει, μέσα από τα μυστήρια και την προσευχή του, μια αληθινή σχέση μαζί του. Αυτή θα μας βοηθήσει να επιπλεύσουμε σε μια άδικη και σκληρή ζωή.»

Λίγο πριν την απόλυση τελέστηκε ιερό μνημόσυνο για την συμπλήρωση 60 ετών από την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σπυρίδωνος, ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των εικόνων περιμετρικά του Ναού, με τη συμμετοχή των πιστών να είναι συγκινητική καθώς ακολουθούσαν την περιφορά, κρατώντας από μία εικόνα στα χέρια.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Σεραφείμ Δημητρίου ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Αβύδδου κ. Κύριλλο για την τιμή να παρευρεθεί σήμερα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο του Δ.Σ. Κώστα Σεφτελή, τον αντιδήμαρχο Ηλιουπόλεως Χρήστο Καλαρύτη και τους δημοτικούς συμβούλους Χριστίνα Σερέτη και Ιωάννη Πούλο για την παρουσία τους.

































Δεν υπάρχουν σχόλια: