ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Έτσι ξεπλένουν το... μαύρο χρήμα μέσω ναυτιλιακών εταιρειών! (Α' Μέρος)

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Έτσι ξεπλένουν το... μαύρο χρήμα μέσω ναυτιλιακών εταιρειών! (Α' Μέρος)



Το Newsbomb.gr παρουσιάζει τις σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος - Πώς και ποιοι ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω εφοπλιστικών εταιρειών και άλλων μεθόδων που δήθεν δεν γνωρίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών - Σπάει η ομερτά των κυκλωμάτων που «καθαρίζουν» δισεκατομμύρια από εμπόριο όπλων, καυσίμων, ναρκωτικών, λευκής σαρκός, λαθρεμπόριο καπνού και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων - Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για την ελληνική κυβέρνηση που δήθεν δεν μπορεί να ακολουθήσει τις διαδρομές του μαύρου χρήματος.
Επειδή η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει το ψέμα... επιστήμη και επειδή οι δεσμεύσεις της περί πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής δεν ήταν τίποτε άλλο παρά «λόγια του αέρα», η δημοσιογραφική έρευνα του Newsbomb.gr έρχεται να ξεσκεπάσει τις βρώμικες διαδρομές του μαύρου χρήματος σε μια έρευνα που θα συζητηθεί.


Στην πορεία της έρευνας διαπιστώσαμε ότι αυτοί που μιλούν για όλα αυτά τα θέματα δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα, ενώ αντίθετα όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί αυτή η «βιομηχανία» κρατούν τα στόματά τους ερμητικά κλειστά.

Παρόλα αυτά καταφέραμε και διεισδύσαμε στο «κύκλωμα» και μιλήσαμε με τους «ανθρώπους - κλειδιά» που κάνουν ως μεσάζοντες αυτές ακριβώς τις δουλειές και αυτά τα deals για λογαριασμό τρίτων.

Μετά από αυτό το ρεπορτάζ το Α' Μέρος του οποίου δημοσιεύουμε σήμερα, αποκαλύπτεται τόσο η «γύμνια» του κυβερνητικού συνασπισμού των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. , όσο και η ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιον ότι κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, αφού για πρώτη φορά ελληνικό μέσο ενημέρωσης βάζει τόσο κοντά το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων.

Βλέπετε στην Ελλάδα κανείς δεν τολμούσε ποτέ να αποκαλύψει ούτε καν μέρος της αλήθειας για τέτοιες διαδρομές, αφού ακόμα και τα ΜΜΕ, σε ένα μεγάλο μέρος τους αποτελούσαν κομμάτι αυτής της «σάπιας» αλυσίδας.

Δείτε λοιπόν με αναλυτικά παραδείγματα και με γραφικά μέσω ποιων εταιρειών καταφέρνουν οι μεγαλοπαράγοντες της διαπλοκής να εμφανίζουν νόμιμα εκατομμύρια που επί της ουσίας προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

Ας διαβάσουν προσεκτικά στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου και της Καραγιώργη Σερβίας (υπουργείο Οικονομικών) πώς γίνεται το «μεγάλο κόλπο» και ας πράξουν επιτέλους τα δέοντα.

Δείτε προσεκτικά πώς οι αποκαλούμενοι «πετυχημένοι» επιχειρηματίες ή εφοπλιστές ή κατασκευαστές ή μεγαλοεργολάβοι (αρκετοί εκ των οποίων είναι συνομιλητές της σημερινής κυβέρνησης) καταφέρνουν να διάγουν υπερπολυτελή βίο και ταυτόχρονα να μην πληρώνουν... δεκάρα τσακιστή στο ελληνικό δημόσιο.

Οι αποκαλύψεις που φέρνει σήμερα το Newsbomb.gr στη δημοσιότητα αποδεικνύουν πώς καταφέρνουν όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι να διατηρούν δεκάδες βίλες, να κυκλοφορούν με υπερπολυτελή αυτοκίνητα, να μετακινούνται καθημερινώς με κότερα και ελικόπτερα και οι φορολογικές τους δηλώσεις να είναι λιγότερες και από αυτές των μισθωτών.

Επιτέλους η ομερτά σπάει.

Το Newsbomb.gr απευθύνθηκε στους μεσάζοντες που τακτοποιούν αυτές ακριβώς τις «δουλειές» και σας αποκαλύπτει τον οδικό χάρτη των «πλυντηρίων».

Η απάτη και η διαφθορά στον χρηματοοικονομικό τομέα εξελίσσεται διαρκώς βρίσκοντας νέα «κανάλια - πλυντήρια» για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Έτσι για παράδειγμα, οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εμφανίσουν τα χρήματά τους «καθαρά» εφευρίσκουν διαφόρους τρόπους μεταξύ των οποίων τις αγορές ακινήτων και σκαφών από «πρόθυμες» ναυτιλιακές εταιρείες που εξασφαλίζουν βεβαίως τη μίζα τους...

Offshore εταιρείες, δικηγορικά γραφεία, μεσάζοντες χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, εικονικά τιμολόγια, fake αγορές σκαφών, συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια εφοπλιστικών ή ακόμα και ποδοσφαιρικών εταιρειών είναι μερικές μόνο από τις πρακτικές που χρησιμοποιεί το «σύστημα» για να ικανοποιήσει τους αγαπημένους πελάτες με τα μεγάλα «πακέτα».

Εδώ που φτάσαμε όμως, άλλη δικαιολογία δεν υπάρχει. Ή θα κάνουν τη δουλειά τους αυτοί που πρέπει ή θα τους διαπομπεύσουμε δημοσίως!!!

Η αδικία της οριζόντιας φορολογίας και της αφαίμαξης σε μισθωτούς και συνταξιούχους δεν μπορεί να συνεχιστεί όταν άπαντες γνωρίζουν ότι στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος!!!

Δείτε λοιπόν ένα προς ένα όλα τα βήματα του... χρηματοοικονομικού υποκόσμου που λειτουργεί με μεθόδους που θα ζήλευε η Σικελική μαφία, «ζαλίζοντας» το χρήμα μέσω συνεχών συναλλαγών και μετακινήσεων:

1. Αγορά ακινήτου

Ο Α κατέχει ακίνητο ύψους 1.000.000 ευρώ.

Ο Β ενδιάμεσος. Ο Γ έχει 2.500.000 ευρώ μαύρο χρήμα στο εξωτερικό σε εξωχώρια εταιρεία.

Ο Γ δανείζει εικονικά τον Β 1.000.000 ευρώ με το οποίο αγοράζει το ακίνητο

Ο Β πουλάει εικονικά το ακίνητο στον Γ για 1.500.000 ευρώ εκτός τράπεζας, χωρίς στην πραγματικότητα ο Γ να δώσει χρήματα.

Ο Β επιστρέφει το δάνειο στον Γ (1.000.000 ευρώ) εικονικά εκτός τράπεζας.

Ο Γ πουλά το ακίνητο στην εξωχώρια εταιρεία για 2.500.000 ευρώ. Τα χρήματα μεταφέρονται μέσω τράπεζας και πλέον είναι νόμιμα.

Αποτέλεσμα: Ο Γ διαθέτει μέσω της εξωχώριας εταιρείας ένα ακίνητο ύψους 1.000.000 ευρώ και στο λογαριασμό του βρίσκονται επιπλέον και 1.500.000 ευρώ νόμιμα χρήματα που προέρχονται από την αγοραπωλησία του ακινήτου.



Στην περίπτωση αυτή εκμεταλλεύονται:

α) την δυνατότητα άτοκου δανεισμού μεταξύ δυο προσώπων (έλλειψη παρακολούθησης του εξωτραπεζικού δανείου. Η επιστροφή δεν γίνεται ουσιαστικά ποτέ)

β) Την δυνατότητα σύναψης συμβολαίου αγοραπωλησίας ακινήτου με την επισήμανση «το τίμημα πώλησης κατεβλήθη πριν από την υπογραφή του συμβολαίου χωρίς την παρουσία του συμβολαιογράφου».

2. Σκάφος αναψυχής

Ο Α διαθέτει σε λογαριασμό του εξωτερικού μαύρο χρήμα.

Συστήνει εξωχώρια εταιρεία με σκοπό την παροχή υπηρεσιών τουρισμού και αναψυχής.

Ο Α ενοικιάζει σε φορολογικό παράδεισο σκάφος αναψυχής με σκοπό την εκμετάλλευση. Τα χρήματα δίνονται από την off-shore.

Το σκάφος το επινοικιάζει σε εταιρεία με πραγματικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών, έτσι ώστε να μην έχει απώλειες. Το σκάφος βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό νησί μακριά από τον έλεγχο των ελληνικών φορολογικών αρχών.

Ο Α εκτός από τα χρήματα που λαμβάνει από την επινοικίαση, κόβει εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών προς την offshore που ελέγχει.

Έτσι ο Α φαίνεται μέσω μια νόμιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας και με την χρήση να νομιμοποιεί έσοδα από παράνομες δραστηριότητες.





Σημεία εκμετάλλευσης:

α) Το γεγονός ότι όντας πραγματικός δικαιούχος της offshore μπορεί να πληρώσει την μίσθωση του σκάφους από την offshore.

β) Οι υπηρεσίες παρέχονται έξω από την δικαιοδοσία των ελληνικών φορολογικών αρχών με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο έλεγχος των εικονικών τιμολογίων.

3. Πώληση χρυσού

Ο Α κατέχει μαύρο χρήμα. Προσεγγίζει διάφορα ενεχυροδανειστήρια από τα οποία λαμβάνει, με την καταβολή ποσοστού, εικονικές αποδείξεις πώλησης τιμαλφών.

Δεδομένου ότι ο Α δεν είχε υποχρέωση δήλωσης τιμαλφών τα οποία όπως μπορεί να ισχυριστεί είχε κληρονομήσει και ότι οι ενεχυροδανειστές μπορούν πολύ εύκολα να δικαιολογήσουν την αγορά των κοσμημάτων ισχυριζόμενοι ότι τα έλιωσαν και πλέον είναι απλά χρυσός.

4. Χρηματιστήριο (fund)

Ο Α κατέχει μαύρο χρήμα. Ο Β είναι ο μεσάζων.

Ο Β δανείζει στον Α 1.000.000 ευρώ. Ο Α επενδύει τα χρήματα στο χρηματιστήριο για λίγες ημέρες.

Στη συνέχεια ρευστοποιεί τις μετοχές λαμβάνοντας σχετική απόδειξη από την χρηματιστηριακή εταιρεία.

Στην συνέχεια επιστρέφει το ποσό του δανείου μαζί με το ποσοστό του μεσάζοντας. Τώρα με την απόδειξη ρευστοποίησης των μετοχών μπορεί να δικαιολογήσει μαύρο χρήμα ύψους 1.000.000 ευρώ.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/697792/apokleistiko-newsbomb-gr-etsi-xeplenoyn-to-mayro-xrima-meso-naytiliakon-etaireion-a-meros#ixzz49D9wxwMW

Δεν υπάρχουν σχόλια: