ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με έναν ενωτικό λόγο απευθύνθηκε προς όλους για άλλη μια φορά ο Γιάννης Αναγνώστου αλλά κανείς δεν άκουσε

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Με έναν ενωτικό λόγο απευθύνθηκε προς όλους για άλλη μια φορά ο Γιάννης Αναγνώστου αλλά κανείς δεν άκουσε


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ          ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΖΕΨΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ
Αφήσαμε να περάσουν δεκαέξι ολόκληρες μέρες (16) μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την παράταξη "Νέα Δημοτική Κίνηση" του κ. Γιάννη Αναγνώστου. Θέλαμε να δείξουμε στους νεοδημοκράτες της πόλης μας αλλά και σε όσους μας κατηγορούν ως "μαύρα" πρόβατα πως στην ουσία εμείς κάνουμε κριτική μόνο για το καλό της κεντροδεξιάς στην πόλη και για κανέναν άλλο ύποπτο ή "πονηρό" σκοπό. Δεν ήμασταν παρόντες στην εν λόγω εκδήλωση (κακώς από ό,τι δείχνουν τα πράγματα) για να μην δημιουργήσουμε εντάσεις.



Βλέπετε η κριτική μας για την περίοδο διοίκησης του κ. Γιάννη Αναγνώστου είναι έντονη. Περιμέναμε λοιπόν στο ενωτικό μήνυμα που έστειλε από το βήμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης να ακούσουμε κάτι από όσους εγκατέλειψαν την δημοτική του παράταξη για να φτιάξουν τα δικά τους "μαγαζιά". Δυο μαγαζιά άδεια ή τουλάχιστον περισσότερο άδεια από το δικό του όπως έδειξαν οι δημοτικές εκλογές του 2014 αλλά και του 2010 αφού να θυμίσουμε πως η κ. Αργυρώ Πίκουλα είχε ήδη "πηδήξει" από το πλοίο που βούλιαζε.

Είχαμε υποσχεθεί όταν διαφημίσαμε την συγκεκριμένη κοπή πίτας πως θα αναφερθούμε και μετά το πέρας της εκδήλωσης και θα κάνουμε ρεπορτάζ. Ενώ φαινόταν πως είχαμε αθετήσει την υπόσχεσή μας ουδείς από την δημοτική αυτή παράταξη δεν διαμαρτυρήθηκε ή δεν μας έψεξε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή να μας ενοχλήσει τηλεφωνικά. Είναι αυτό το πολιτικό ήθος του Γιάννη Αναγνώστου που τον κάνει συμπαθή σε εμάς με την μεγαλοψυχία που αντιμετωπίζει όσους του σκάβουν τον λάκκο του.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΟΥ 2014 

Τον πολιτικό εννοούμε για να μην υπάρχει και καμιά παρεξήγηση. Του είχαμε πει από το 2013 πως έπρεπε να κάνει κάτι με τους αδιάφορους τότε δημοτικούς του συμβούλους που δεν έδειχναν καμιά διάθεση να κάνουν αντιπολίτευση στα δημοτικά συμβούλια. Δεν μας άκουσε και το 2014 βρέθηκε να χάνει έναν ακόμα από όσους είχε κάνει Αντιδημάρχους κατά την περίοδο της δικής του διοίκησης και να τον βρίσκει αντίπαλο στις εκλογές του 2014.

Στις εκλογές αυτές παρόλο που δεν είχε το χρίσμα της ΝΔ κατάφερε και προσπέρασε με άνεση τους δυο "αντιπάλους" που προέρχονταν από το χώρο της κεντροδεξιάς ή που έτσι δήλωναν. Στις εκλογές εκείνες, και συγκεκριμένα στον δεύτερο γύρο υπέπεσε σε ατόπημα κατά την δική μας άποψη όταν πρότεινε σε οπαδούς της δημοτικής του παράταξης να ψηφίσουν Κοκοτίνη.


Ήταν ένα ακόμα λάθος μετά την μη διαγραφή από την παράταξή του όσων δεν ασκούσαν την αντιπολίτευση που έπρεπε. Για τα λάθη της διοίκησής του υπάρχουν όμως  και οι συνεργάτες του. Ουδείς τον είχε αμφισβητήσει όσο διοικούσε , γιατί εκ των υστέρων έφυγαν, πρέπει οι ίδιοι να εξηγήσουν. Πάντως όπως και να έχει το πράγμα όσοι νομίζουν πως θα ξεπεράσουν ανώδυνα τις δικές τους ευθύνες για την περίοδο 2007-2010 και θα   φορτώσουν τα πάντα στον Γιάννη Αναγνώστου μάλλον δεν γνωρίζουν τίποτα από πολιτική.

Το μάθημα του 2014 θα επαναληφθεί και το 2019 και θα μείνουν και πάλι μετεξεταστέοι. Όταν συμμετέχεις σε μια διοίκηση καλό είναι να λες τις αιτιάσεις σου τότε και όχι όταν το "καράβι" έχει ήδη βουλιάξει.

Το εάν τον είχαν προειδοποιήσει είναι κάτι που το ξέρουν αυτοί. Δημόσια όμως και η παράταξη της κ. Πίκουλα  όσο και αυτή του κ. Ευσταθίου δεν έχουν βγάλει έστω ένα δελτίο τύπου που να λένε οτιδήποτε αρνητικό για την διακυβέρνηση του δήμου επί θητείας του Γιάννη Αναγνώστου.

Μαζί προχώρησαν και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης , και στο άγαλμα του Δημήτρη Κιντή, και στην ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ και σε όλα.

Οι επιλογές που έχουν είναι οι εξής δυο: 

1. Να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό της Ηλιούπολης για τα λάθη , τις παραλείψεις και τις περιπτώσεις κακοδιοίκησης της περιόδου 2007-2010 υποσχόμενοι  καλύτερη διοίκηση, και ταυτόχρονα να εξηγήσουν με νούμερα στους δημότες μας  τι παρέλαβαν από την διοίκηση του Θεόδωρου Γεωργάκη.

2. Να εξακολουθούν διασπασμένοι στα τρία  ,να μην λένε κουβέντα για την δική τους διοίκηση, παρά μόνο να κατηγορούν τον νυν δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο για αυταρχικότητα.

Την δεύτερη επιλογή την έχουν δοκιμάσει και έχασαν το 2014 τις δημοτικές εκλογές.


Τώρα για να πάμε και στα της εκδήλωσης όλα δείχνουν πως η δημοτική παράταξη "Νέα Δημοτική Κίνηση" συγκρατεί τις εκλογικές δυνάμεις της και πως χωρίς την δική της συμμετοχή οποιοδήποτε εγχείρημα ενωμένης κεντροδεξιάς θα πέσει στο κενό.

Τι θα πράξουν οι επικεφαλής των τριών κεντροδεξιών παρατάξεων  κανείς δεν γνωρίζει (εγώ υποθέτω και θα σας το γράψω πολύ πριν τις εκλογές του 2019) και σίγουρα και οι ίδιοι παίρνουν τα δικά τους ρίσκα. Άλλη μια ήττα σε εκλογές θα σημάνει και το δικό τους πολιτικό τέλος ως υποψήφιοι στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Και κάτι τελευταίο γιατί κανένα δεξιό site της πόλης μας δεν έβαλε ούτε μια φωτογραφία από την συγκεκριμένη εκδήλωση;

Σ.Μ 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιαλαντζί. κάλεσε όσους και όποιους ήθελε.

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος που μπορεί να ηγηθεί της ενιαίας κεντροδεξιάς είναι ο Γιάννης Αναγνώστου. Άλλωστε με αυτόν επικεφαλή κερδίσαμε τον δήμο το 2007

Ανώνυμος είπε...

Τι να πούμε Ευσταθίου και Πίκουλα εάν δεν ήταν ο Γιάννης δεν θα τους ήξερε κανείς . Τους έκανε Αντιδημάρχους, την έκανε την Πίκουλα και Πρόεδρο ΝΠΔΔ στο γηροκομείο και μετά τον πούλησαν και έκαναν τις δικές τους παρατάξεις. Αλλά και οι δυο έσπασαν τα μούτρα τους στις δημοτικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Ας ενωθούν όλοι μαζί και το ποιος είναι αρχηγός είναι το λιγότερο για εμάς τους ψηφοφόρους. Δεν βλέπουν πως με ξεχωριστεί πορεία έβγαλαν δυο φορές τον Βαλασόπουλο τόσο ανόητοι είναι. Ας αφήσουν τους εγωϊσμούς για την καρέκλα γιατί θα πεταχθεί κανένα καινούργιο φυντάνι και θα τους σαρώσει

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ και όλοι μαζί να πάνε η Πασοκάρα θα αλώσει και πάλι το δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης ως Δήμαρχος δεν είχε ταμπέλες βοηθούσε τους πάντες ανεξαρτήτως κόμματος. Για αυτό έκανε άγαλμα και στον Κιντή για τα τιμήσει τους αγώνες του στη δημόσια περιουσία. Δεν έχει καμιά σχέση με φασίστες όπως εσείς

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ είπε...

Φασίστας είσαι εσύ ανώνυμε κομμουνιστή αναγνώστη μας . Σε λάθος ιστολόγιο μπήκες εδώ γράφουμε δεξιά και ελεύθερα. Άλλωστε εάν ήσασταν εσείς στα πράγματα το ιστολόγιο αυτό όπως και πολλά άλλα δεν θα υπήρχαν καν.

Unknown είπε...

Άμα δεν έχανε τις εκλογές ο κύριος Αναγνώστου δεν θα έβγαινε το ΠΑΣΟΚ .Ο κύριος Αναγνώστου έχασε τις εκλογές λόγου ότι έκανε ένα μεγάλο λάθος κατά την θητεία του.