ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παναγιώτης Κόκλας: Πρέπει να επιβραβεύουμε τους ευσυνείδητους δημοσίους υπαλλήλους - Στείλτε μου προτάσεις για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, παράπονα και επιβραβεύσεις όσων σας εξυπηρετούν και δεν σας ταλαιπωρούν!

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Παναγιώτης Κόκλας: Πρέπει να επιβραβεύουμε τους ευσυνείδητους δημοσίους υπαλλήλους - Στείλτε μου προτάσεις για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, παράπονα και επιβραβεύσεις όσων σας εξυπηρετούν και δεν σας ταλαιπωρούν!



Ο κάθε δημόσιος υπάλληλος πρέπει να συμπεριφέρεται πάντοτε κατά τρόπο που να καθίσταται άξιος της εμπιστοσύνης του κοινού. Οφείλει λοιπόν απέναντι στους πολίτες που συναλλάσσονται μαζί του να παρέχει ύψιστες υπηρεσίες που αντανακλούν ευπρέπεια και σεβασμό, επαγγελματισμό, ανιδιοτέλεια και ακεραιότητα.
Όμως στην καθημερινότητα μας, - θέλω να πιστεύω σε μικρό βαθμό αρνητικών εξαιρέσεων- μπορούμε να είμαστε δέκτες μιας διαφορετικής πραγματικότητας.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης του δημοσίου δυστυχώς δεν είναι οι ίδιες με τον ιδιωτικό τομέα …
Ευελπιστώ κάποια στιγμή να αλλάξουν καθώς η δίκαιη αξιολόγηση στοχεύει στη βελτίωση στην ενίσχυση της παρακίνησις και τελικά στην ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού των υπαλλήλων οδηγώντας τους στην ιεραρχική τους εξέλιξη με βάση θεσμοθετημένες, ανοιχτές διαδικασίες.

Για αυτό το λόγω οφείλουμε να ξεχωρίζουμε και να ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ αυτούς που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα μίμησης.

Προσωπική παράκληση : Όσοι πολίτες είτε είναι δυσαρεστημένοι είτε έχουν προτάσεις για την βελτίωση των υπηρεσιών καθώς και για τους επαίνους παρακαλούνται να το αναφέρουν επώνυμα κ εγγράφως στον προϊστάμενο της κάθε υπηρεσίας και όχι μόνο μέσω διαδικτύου .

Ως Αντιδήμαρχος & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ του πολίτη είμαι στην διάθεσή σας και στο e-mail koklaspanagiotis@gmail.com

Mε εκτίμηση
Κόκλας Παναγιώτης
Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη &Δημ.Αστυνομίας



ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Προς θετική κατεύθυνση οι απόψεις που διατυπώνει ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Δημοτικής Αστυνομίας κος Κόκλας.

 Θεωρούμε πως σύντομα το αρμόδιο υπουργείο θα έχει φέρει σε νομοσχέδιο τις προτάσεις που έχει ΔΗΜΟΣΙΑ εκφράσει ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κος Βορίδης και που μιλάνε και αυτές για αξιολόγηση , συνεχή εκπαίδευση και το κυριότερο χρηματική επιβράβευση ,όσων ξεχωρίζουν για την αποτελεσματικότητά τους στον πολύπαθο δημόσιο τομέα που διαχρονικά η λειτουργία του "τρενάρει" κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας, με ευθύνη βέβαια όλων των κυβερνήσεων που δεν προχώρησαν για δεκαετίες σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να πατάξουν την ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και την ΔΙΑΦΘΟΡΑ που συναντάς σε κρατικούς οργανισμούς. 

Το περιβόητο "φακελάκι" ή "γρηγορόσημο" αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση απλώς ο πολίτης προτιμάει να κάνει την ΔΟΥΛΕΙΑ του αντί να καταγγέλλει στις αρμόδιες αρχές την διαφθορά. Άλλωστε πέφτει "θύμα" επειδή και ο ίδιος πολλές φορές θέλει να παρανομήσει ο δημόσιος υπάλληλος για να ωφεληθεί ο παράνομος ιδιώτης. 

Νόμοι στη χώρα υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται η Δικαιοσύνη αργεί να αποδοθεί και σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται σοβαρές στρεβλώσεις στην απόδοσή της. Και βέβαια δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να τα βάλεις με τους ψηφοφόρους σου αφού και οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για εμάς δεν αποτελούν παρά άλλοθι σε ένα σύστημα αξιολόγησης ξεπερασμένο που διορίζει όχι ανάλογα με την ικανότητα για την θέση αλλά ανάλογα με το εισόδημα, το εάν είσαι πολύτεκνος ή όχι, πόσους μήνες παραμένεις άνεργος, εάν ανήκεις σε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού κ.ο.κ . 

Με ΑΣΕΠ έχουν μπει οι περισσότεροι από όσους συναντάμε σε διάφορες υπηρεσίες δεν σημαίνει πως κάνουν και καλά την δουλειά του ή δεν είναι επιρρεπείς στο "φακελάκι" και την διαφθορά. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που εργάζονται και για όσους κάθονται , δεν διανοούνται να ζητήσουν φακελάκι και παραμένουν τα "κορόϊδα" μιας κοινωνίας που ό,τι και εάν σε λένε το χρήμα μετράει για να κάνεις γρήγορα την δουλειά σου νόμιμη ή και παράνομη. 

Για εμάς είναι σημαντική η οικονομική επιβράβευση ως κίνητρο αλλά και ως ΜΈΤΡΟ καταπολέμηση της διαφθοράς,  αφού δεν θα μιλήσει κανείς για τον πλουτισμό του κακού συναδέλφου του ,  εάν δεν έχει ΚΕΡΔΟΣ. 

Άλλωστε πλέον τα ΜΜΕ δεν παίζουν περιπτώσεις διαφθοράς αφού οι κρυφές κάμερες που την κατέγραφαν  με νόμο σταμάτησαν,  πλέον χειριστές κρυφής κάμερας έγιναν αστυνομικοί και πλέον  κρατικοί υπάλληλοι  καταγράφουν τα "πειστήρια" της διαφθοράς αλλά όπως μαθαίνουμε αποτρέπουν πολλούς από την καταγγελία. Λογικό ακούγεται αφού ΔΗΜΟΣΙΟΙ υπάλληλοι είναι και αυτοί και μάλιστα αρκετά διεφθαρμένοι. 

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ειδικό σώμα αφού γνωρίζει πως η ΕΛ.ΑΣ όπως και στην περίπτωση των Πανεπιστημίων αντιδρά επειδή έχει κατοχυρώσει συμφέροντα παντελώς παράνομα και μόνο την ΕΥΠ φοβάται που πολλές φορές την έχει "ξεβρακώσει" παραμένοντας για ΕΜΑΣ η μόνη υπηρεσία που πολεμάει την ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Σε πολλά ΜΜΕ βλέπετε δικές της ηχογραφήσεις και προεκλογικά θα δείτε όργιο ηχογραφήσεων που θα προσπαθήσουν οι κυβερνώντες να τις απαξιώσουν μιλώντας για "παιχνίδια" ξένων πρεσβειών στη χώρα μας. Αλλά βέβαια η εικόνα μπορεί να απαξιώσει εύκολα όσους θεωρούν πως μπορούν σε μια καπιταλιστική κοινωνία να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πληροφόρηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: