ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Προς "σωτήρες" της πόλης που μας έχουν μετατρέψει διαχρονικά σε "ζούγκλα" υπηρετώντας αποτυχημένες ιδεοληψίες και συνταγές κρατισμού

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Προς "σωτήρες" της πόλης που μας έχουν μετατρέψει διαχρονικά σε "ζούγκλα" υπηρετώντας αποτυχημένες ιδεοληψίες και συνταγές κρατισμού



Το κλάδεμα των δένδρων γίνεται την Άνοιξη και όχι φθινόπωρο ή μέσα στο καταχείμωνο. Εάν η υπηρεσία Πρασίνου δεν δύναται να λειτουργεί λόγω π.χ έλλειψης προσωπικού στο συγκεκριμένο διάστημα μπορεί κάλλιστα να δώσει την δουλειά με εργολαβία σε ιδιώτη. 

Επομένως για να έχουν δουλειά οι 18 -19 ή δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι υπάλληλοι του τομέα Πρασίνου δεν μπορεί μια πόλη να περιμένει τις αρνητικές επιπτώσεις μιας κακοκαιρίας για να γίνει στην ώρα του το αυτονόητο. 

Είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό την δυσλειτουργία η οποία είναι διαχρονική αφού άλλωστε οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δεν σκέφτονται καν την λύση της ιδιωτικοποίησης της δομής κοροϊδεύουν τους δημότες λέγοντας τους για ελλείψεις προσωπικού σε έναν δήμο που έχει ήδη 700 υπαλλήλους και βέβαια εάν σε κάποιους φαντάζουν λίγοι να τους πούμε πως όποιος θέλει παραπάνω θα πρέπει να παράγει και τον ανάλογο πλούτο για να τους πληρώσει. 

Ο Έλληνας φορολογούμενος βαρέθηκε να πληρώνει φόρους για να συντηρεί ένα κράτος σπάταλο που δεν παρέχει υπηρεσίες ανάλογες των 90 δισ. ευρώ που μας στοιχίζει ετησίως. 

Το επιτελικό κράτος απέτυχε γιατί εν έτει 2021 εξακολουθεί και "μπλέκει" με εργασίες που σε όλα τα ισχυρά κράτη έχουν δοθεί εδώ και δεκαετίες στην ιδιωτική πρωτοβουλία. 

Και μην συγκρίνει κανείς το τι συνέβη εδώ και τι στις ΗΠΑ γιατί εάν θα έχουμε ποτέ στο μέλλον τις χιονοπτώσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυτού του κράτους θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. 

Το επιτελικό κράτος και η Αυτοδιοίκηση απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως είναι δέσμια ιδεοληψιών που εκτός από φτώχεια αφού οι συνταγές κρατισμού οδηγούν σε χρεοκοπίες είναι πλέον είναι και επικίνδυνες για την Δημόσια Υγεία. 

Μην αναμένει κανείς να ξεμπλέξει η χώρα μας από την πανδημία εάν δεν αξιοποιηθούν οι δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και βέβαια ο ρόλος του στρατού δεν είναι να κάνει εμβόλια αλλά να υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. 

Και ο στρατός πήγε στις πληγείσες περιοχής από την μερικές ώρες χιονόπτωση αλλά προφανώς και για πέμπτη μέρα 7000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα επειδή κάποιοι δημοτικοί άρχοντες είχαν μετατρέψει τους δήμους τους σε "ζούγκλες". 

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια να μην προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την χώρα και επειδή την βλέπουμε νωθρή και όχι δυναμική και αποφασισμένη όπως την κυβέρνηση Σαμαρά της περιόδου 2012-2015 ας βιαστεί και εάν δεν μπορεί ας πάει σε εκλογές για να έχει και μεγαλύτερη νομιμοποίηση. 

Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να επισκεφτεί τα Βόρεια Προάστια για να δώσει το μήνυμα σε όσους έχουν πληγεί πως η Πολιτεία έστω και καθυστερημένα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ( και περνάνε τα πάντα) για να μην μείνει καμία περιοχή της Αττικής χωρίς ρεύμα για πέντε μέρες ! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: