ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Έγραψαν πάλι πάνω στο γκράφιτι της αγαπημένης μας ομάδας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Έγραψαν πάλι πάνω στο γκράφιτι της αγαπημένης μας ομάδας

 


Το γκράφιτι των Rebels 9 έξω από το δημοτικό στάδιο της πόλης μας έγινε πάλι στόχος βανδάλων. 

Οι διοικήσεις των δύο ομάδων Χαραυγιακού και Ηλιούπολης έχουν καταδικάσει επανειλημμένως οπαδούς που βανδαλίζουν με σπρέι δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους ,θεωρώντας και ορθώς  πως με  τέτοιες ενέργειες μόνο κακό κάνουν στους συλλόγους που υποτίθεται πως υποστηρίζουν. 

Οι νεαροί που επιδίδονται σε τέτοιους βανδαλισμούς θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν βοηθούν τις ομάδες τους , ούτε βέβαια συγκινούν κανέναν τα συνθήματά τους , παρά μόνο ανθρώπους χωρίς λογική. Και αυτοί βέβαια δεν είναι φανταζόμαστε η πλειοψηφία. Το φανταζόμαστε γιατί σε αυτή την πόλη από "ψεκασμένους" και "επαναστάτες" έχουμε διαχρονικά μπουχτίσει, και για αυτό είμαστε όπως είμαστε. 


Τα μέλη των Rebels 9 λοιπόν έφτιαξαν ένα γκράφιτι για να κοσμεί την είσοδο του γηπέδου, όπου παίζει η αγαπημένη μας ομάδα. Θεμιτό να έκαναν κάτι αντίστοιχο και οι φανατικοί οπαδοί του Χαραυγιακού,  αλλά ανεπίτρεπτο και εξοργιστικό  να γράφουν πάνω στο γκράφιτι των Rebels 9. 

Ως νέα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να δημιουργούν και όχι να καταστρέφουν και αυτό θα έλεγα και εάν κάποιος έγραφε συνθήματα υπέρ του ΓΣΗ πάνω σε  γκράφιτι άλλης ομάδας. 

Γενικά δεν ξέρω τι συμβαίνει στην πόλη , και ποιοι μεγάλοι υποκινούν αυτές τις συμπεριφορές αλλά δεν οδηγούν σε θετική κατεύθυνση. 

Οι γονείς , το σχολείο , τα ΜΜΕ και εν γένει όσοι έχουν δημόσιο λόγο ή έρχονται σε επαφή με νέους θα πρέπει να τους μαθαίνουν να διεκδικούν αλλά όχι να καταστρέφουν. 

Εμείς δεν είμαστε ως γνωστόν ΜΜΕ που θεωρεί πως είμαστε σε αγγελικό κόσμο και δεν χρειαζόμαστε μέτρα καταστολής. 

Δεν πιστεύουμε πως η  Παιδεία που παρέχουν εκπαιδευτικοί , γονείς , Πολιτεία , ΜΜΕ κ.ο.κ είναι ικανή  να εξαλείψει τέτοια φαινόμενα μικρής παραβατικότητας , αλλά παραβατικότητας. 

Επομένως και επειδή ήδη για άλλο περιστατικό η στάση της διοίκησης του Χαραυγιακού ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΗ,  θεωρούμε πως πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας σε δημόσιους χώρους για να μην αναζητούμε τώρα "ψύλλους στα άχυρα". 

Ξεκάθαρα λέμε πως δεν θέλουμε ως φορολογούμενοι να πληρώνουμε φθορές σε δημόσιους χώρους και φυσικά μόνο η ηλεκτρονική επόπτευση των χώρων μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. 

Το κόστος των συντηρήσεων τέτοιου τύπου πέφτει βαρύ σε εποχές κρίσεις και η Ελλάδα θεωρούμε πως έχει αλλάξει επίπεδο και δεν είναι όπως παλιά,  για να εξακολουθούμε να πληρώνουμε νεανικές "τρέλες" , κατευθυνόμενες "επαναστάσεις" , που οδηγούν και σε αναίτιες συμπλοκές εφήβων που κατανοώ πως έχουν υποστεί τρομερή πίεση από τον εγκλεισμό λόγω covid-19 , αφού το αίμα τους βράζει. 

Όμως αντίστοιχες συμπεριφορές είχαμε και πριν την πανδημία , επομένως επειδή δεν μπορεί ουδείς να περιμένει να οικοδομήσουμε κοινωνία αγγέλων ατυχώς για κάποιους και ευτυχώς για κάποιους άλλους θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας σε κατασταλτικά μέτρα. 

Ελπίζουμε αλλά δεν το πιστεύουμε,  πως το "φαινόμενο" θα σταματήσει.  Θα  είχε ήδη σταματήσει ή έστω περιοριστεί  στην πρώτη σύλληψη βάνδαλου  και στην επιβολή προστίμων αφού πολλές φορές ο διάλογος με φανατισμένους , οδηγεί απλώς στο να γίνεις στόχος τους. 

Και βέβαια οι παραβατικές μικρές συμπεριφορές , οδηγούν σε μεγάλες και την συνέχεια την βλέπεται σε μια κοινωνία με έντονα σημεία ΣΗΨΗΣ. 

Εάν ήμουν έφηβος ίσως εξοργιζόμουν από αυτό το κείμενο από κάποιον "συστημικό" που δεν βλέπει την αδικία αλλά τα βάζει με την νεολαία και τις "τρέλες" της. Όμως ως ενήλικος αλλά πάντα "αντιδραστικός" σαν έφηβος , τους λέω πως χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους και αντί να δημιουργούν καταστρέφουν κάτι που θα το αντιληφθούν όταν και οι ίδιοι γίνουν μέρος του "προβλήματος" κατά τους "ψεκασμένους" της πόλης, όταν  δηλαδή αναλάβουν θέσεις ευθύνης. 

Πράγμα που εύχομαι για κάθε νέο της πόλης μας ανεξαρτήτως ιδεολογίας , αφού είμαι πεπεισμένος πως έχοντας θέση ευθύνης θα καταλάβει  πως όσα πίστευε  ήταν απλώς αυταπάτες. 

Και ευθύνη βέβαια έχουν οι πάντες από τον απλό υπάλληλο δημόσιο ή ιδιωτικό  έως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού δρουν και ενεργούν μέσα σε ένα σύστημα που εάν θέλουν να το ανατρέψουν θα πρέπει να έχουν σχέδιο για την επόμενη μέρα. Σχέδιο υλοποιήσιμο,  με "στρατιώτες" που θα το υπηρετήσουν και που χωρίς ΒΙΑ ή με αυτή που δεχόμαστε ως αναγκαία (κρατική βία)  θα κάνουν τους πολλούς να το αποδεχθούν ως σωστό. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα,  γιατί και εγώ διαφωνώ με πολλά που συμβαίνουν σε αυτό τον κόσμο αλλά ξέρω πλέον πως ο κόσμος δεν αλλάζει με ευχολόγια ή συνθήματα σε τοίχους. Πόσο μάλλον από την καταστροφή ενός γκράφιτι για να προβάλλω την δική μου ομάδα! 

Γιατί ουδείς πρέπει να ξεχνάει πως έχουμε το Κράτος , τους πολιτικούς  και τα ΜΜΕ που μας αξίζουν . Κατά την δική μου άποψη πολύ καλύτερα,  από αυτά που αξίζουν στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού. 

Σ.Μ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: