ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μετακομίζουν την βιολογική αγορά σε οικόπεδο που δεν ανήκει στο δήμο μας!

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Μετακομίζουν την βιολογική αγορά σε οικόπεδο που δεν ανήκει στο δήμο μας!

Μεταφέρουν οι μαθητευόμενοι μάγοι του Γιώργου Χατζηδάκη την βιολογική αγορά από το οικόπεδο απέναντι από το ΙΚΑ Ηλιούπολης στην οδό Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Και παλιότερα "δρούσε" η αγορά εκεί τους άρεσε προφανώς και την κατοχύρωσαν!  Το οικόπεδο (7 στρέμματα περίπου) στο οποίο πάει ανήκει στην ΕΤΑΔ επομένως με βάση την μέχρι στιγμής εικόνα ο δήμος μας θα κληθεί να πληρώσει ΕΝΟΙΚΙΟ αφού θα χρησιμοποιεί το χώρο για ΚΑΘΑΡΑ εμπορική εκμετάλλευση. Των εμπόρων για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις αφού ο δήμος είναι ο καλός Σαμαρείτης που ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα!


Εμείς σας έχουμε γράψει άλλωστε την άποψή μας για την ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΓΟΡΑ και όταν λειτουργούσε επί προηγούμενης διοίκησης πως στην ουσία είναι μια ΑΓΟΡΑ σαν όλες τις άλλες και πρέπει κατά την δική μας ταπεινή άποψη να πληρώνει για τον χώρο που καταλαμβάνει.

Πολλά από τα προϊόντα της σε καμία περίπτωση δεν είναι βιολογικά και φυσικά η καθαρά αυτή εμπορική δραστηριότητα δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στις επιχειρήσεις της πόλης μας.

Αυτές που υπάρχουν και που δεν έχουν αντιληφθεί πως σε εποχές κρίσης δεν υπάρχει ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ και ούτε κανείς είναι διατεθειμένος να πληρώνει το ίδιο προϊόν σε διπλάσια τιμή εάν σε διπλανό δήμο το βρίσκει ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ. 

Δεν τους "ζορίζω" όμως άλλο , αυτοί είναι επιχειρηματίες αυτοί ξέρουν πως "βγαίνουν" και πως πρέπει να ενεργούν.

Το αποτέλεσμα θα με δικαιώσει  βέβαια αλλά μέχρι τότε τους αφήνουμε να βιώνουν τον καπιταλισμό στην στρεβλή του μορφή όπως τον έχουν συνηθίσει άλλωστε.

Άλλωστε πολλοί από αυτούς τις "καλές" εποχές που ζούσαμε με δανεικά κάθε χρόνο έπεφταν πάνω στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ που υπήρχε τότε και δεν πλήρωναν εφορία ευρώ σε αντίθεση με μένα που εργαζόμουν στον ιδιωτικό τομέα και δεν είχα καμία δυνατότητα να κρύψω τα χρήματα που έπαιρνα με αποτέλεσμα να πληρώνω περισσότερο φόρο από γνωστά καταστήματα της πόλης μας!

Αλλά δεν φταίνε αυτοί βέβαια αλλά η κεντρική διοίκηση και καλώς έπρατταν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Άλλωστε ο μόνος τρόπος για να πέσει μια Σοβιετία είναι να χρεοκοπήσει όπως έγινε και στα πρώην κομμουνιστικά κράτη. Άρα καλά πάμε!!!

Τώρα βέβαια δεν βγαίνουν όντως με 100% προκαταβολή φόρου και με ένα σωρό άλλα μέτρα που "πνίγουν" στην ουσία την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αφού οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μεγάλες αλυσίδες που θα ελέγχουν όπως και στο λιανεμπόριο το 80% της αγοράς.

Μένουν τα καφέ αλλά και εκεί εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων κυρίως έχουν δημιουργήσει αλυσίδες που έπιασαν και δύσκολα κάποιος θα προτιμήσει κάποιον ανεξάρτητο "παίχτη".

Επειδή για την μεταφορά της εφορίας είδα πολλά ποστ στο facebook να τονίσω πως έχει δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση και όταν έρθει μέσα στην πόλη κανείς δεν θα θέλει να λέει πως την έφερε αυτός. 

Γιατί με τα αυτοκίνητα θα πηγαίνει ο κόσμος πάλι και το σημείο δεν ενδείκνυται αφού ο παράδρομος της Βουλιαγμένης βόλευε καλύτερα.

Άλλωστε την Εφορία μας φέρνουν για να μας ελέγχει δεν μας φέρνουν καμία δομή χρήσιμη για την κοινωνία για να πανηγυρίζουν. 

Απορώ πως κάποιος που φέρνει την Εφορία στο κέντρο της πόλης θεωρεί πως αυτό τον κάνει και δημοφιλή!

Τέλος θεωρώ επιβεβλημένο να φτιαχτεί ένα άγαλμα στον Θεόδωρο Γεωργάκη αφού είθισται να τιμάμε τους πρώην δημάρχους μας . Στην Αργυρούπολη ο Κωνσταντάτος έδωσε το όνομα πλατείας που πριν ήταν αφιερωμένη στους Ποντίους στον κ Δημήτρη Ευσταθιάδη ο οποίος ήταν 24 χρόνια δήμαροχος της πόλης!  Μετά μάλιστα εκλέχθηκε και Νομάρχης Αττικής! 

Τα 16 χρόνια έφτασε ο δικός μας Θεόδωρος Γεωργάκης αλλά αφού κάναμε στον προηγούμενο με τα 12 χρόνια ένα άγαλμα ο Θεόδωρος Γεωργάκης το αξίζει!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: