ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η απάντηση του κ. Στασινόπουλου στην ανάρτηση μας για τα αδέσποτα

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Η απάντηση του κ. Στασινόπουλου στην ανάρτηση μας για τα αδέσποτα


Σε συνέχεια της παραπάνω συζήτησης θα ήθελα να σας ενημερώσω ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, σχετικά με το χρηματικό ένταλμα που κάνει λόγο η παρούσα ανάρτηση, καθώς και για τις συνολικές ενέργειες που αφορούν στα αδέσποτα ζώα και αναφέρεστε παραπάνω.
Η εν λόγω δαπάνη δημοσιεύτηκε χτες 20/9 στην Διαύγεια και αφορά τμήμα της συνολικής δαπάνης που ανέρχεται στο ποσό των 23.997,72 ευρώ και καταβάλλεται στην Κοινοπραξία Κτηνιάτρων Ηλιούπολης από την πλευρά του Δήμου Ηλιούπολης για την κάλυψη κτηνιατρικών αναγκών.

Τη σύμβαση αυτή σύναψε η προηγούμενη διοίκηση στις 24/5/2019, με τον τρόπο της απευθείας ανάθεσης, με την ανάδοχη κοινοπραξία και λήγει στις 30/11/2019. Η νέα διοίκηση ως οφείλει αποπληρώνει το εναπομείναν ποσό στην κοινοπραξία, αφού η τελευταία παρέδωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις υπηρεσίες που προσέφερε. 

Όπως γίνεται κατανοητό, όλα τα παραπάνω αφορούν το συμφωνητικό της προηγούμενης διοίκησης και όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε, κάθε σύμβαση ή προμήθεια με ποσό ίσο ή κατώτερο των 20.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α, μπορεί να διενεργείται με απευθείας ανάθεση, όπως η συγκεκριμένη. Επισημαίνω όλα τα παραπάνω, ώστε να συζητάμε με ακρίβεια, γνώση και διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Από την πλευρά μας, η νέα δημοτική αρχή, βρίσκεται στην διαδικασία υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών που αναφέρονται στο ΦΕΚ τευχος Β'-2894/ 5 Ιουλίου 2019 για την χρηματοδότηση του 70% των κτηνιατρικών υπηρεσιών και των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, όπως ορίζει η ΚΥΑ

Επιπρόσθετα, προγραμματίζουμε, με τη λήξη και της εν ενεργεία σύμβασης, την αύξηση του ποσού για τις κτηνιατρικές ανάγκες των αδέσποτων ζώων, τουλάχιστον στο 100%, δηλαδή μιλάμε για τουλάχιστον διπλασιασμό του ποσού, για να καλύψουμε τις μεγαλύτερες δυνατές ανάγκες που μέχρι στιγμής δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν δίχως την εθελοντική προσφορά της ζωοφιλικής ένωσης. 

Ακόμα, έχουμε ξεκινήσει να αναδιαμορφώνουμε τη συνεργασία μας, με εθελοντές, κατοίκους και κτηνιάτρους σε μια διαρκή βάση με καλύτερο συντονισμό και αποτελέσματα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενέργειες της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης για την περισυλλογή, την σίτιση, την φιλοξενία και την υιοθεσία αποτελούν θεμέλιο σε όλη αυτήν τη διαδικασία και θα υποστηριχτούν απόλυτα από τη νέα δημοτική αρχή.

Αποστόλης Στασινόπουλος Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη. 

Γύρω στις 40.000 ευρώ θα είναι η συμβολή της νέας διοίκησης στο θέμα αδέσποτα , σύμφωνα με τον νέο Αντιδήμαρχο κ. Στασινόπουλο. Το ποσό αυτό βέβαια θα δοθεί και δεν γνωρίζουμε εάν επαρκεί. Αρμόδιες να απαντήσουν οι Ζωοφιλικές Ενώσεις της πόλης και στην κρίση των πολιτών τίθεται το θέμα αφού αυτοί ψηφίζουν και αποφασίζουν στην ουσία για το πως θα διαχειριστούν τα χρήματα που στέλνει κάθε χρόνο (ακόμα και στα μνημονιακά) η κεντρική κυβέρνηση στους δήμους για "αξιοποίηση" και διατήρηση των δομών.

Εμείς για τις αδέσποτες γάτες και τους σκύλους θα δίναμε και 100.000 ευρώ για να φιλοξενούνται σε οργανωμένες ΔΗΜΟΣΙΕΣ δομές. Φιλοζωϊκές Ενώσεις εμείς δεν θα βάζαμε στο "παιχνίδι" άλλωστε η διαφωνία μας στο θέμα της στείρωση των ζώων είναι και ο κύριος λόγος που ποτέ δεν διαφημίζουμε τις δράσεις τους.

Στείρωση για μένα  πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ για ιατρικούς λόγους και όταν κινδυνεύει η υγεία του αδέσποτου ,και όχι ως μέτρο για την μη "ανεξέλεγκτη" αναπαραγωγή του. Φιλόζωος που θέλει να προσαρμόσει το ζώο στα δικά του "δεδομένα" είναι μια μόδα που δεν μας αρέσει. Βέβαια σεβαστές όλες οι απόψεις .

Αλλά επειδή δεν προβάλλουμε τέτοιες ενώσεις καλό θα είναι να ξέρουν και οι αναγνώστες μας και τον λόγο για τον οποίο το κάνουμε. 

Σ.Μ

1 σχόλιο:

CoN-ΤrOl είπε...

Το γεγονός και μόνο ότι είστε κατά των στειρώσεων δείχνει το μέγεθος του πόσο πραγματικά άσχετος είστε με το θέμα