ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το μυστικό της "επιτυχίας" κρύβεται σε απλά πράγματα

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Το μυστικό της "επιτυχίας" κρύβεται σε απλά πράγματα

Βρέθηκα σήμερα για να καλύψω για το  Notianea.gr εκδήλωση Συλλόγου της πόλης μας. Είναι από αυτούς που δεν φιλοξενώ τις δράσεις τους αδιαφορώντας για τα εκατοντάδες κλικ που θα έκανε μια τέτοια είδηση αφού τα μέλη ενός σωματείου πάντα αναζητούν τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν τις δράσεις τους.



Αυθόρμητα λοιπόν και αφού είδα πολλούς δημοτικούς συμβούλους και φυσικά τον νέο δήμαρχο που είχε ιδιαίτερο λόγο να δώσει το παρών στην συγκεκριμένη εκδήλωση πέφτω πάνω σε μια "εικόνα" που εάν και την κατέγραψα με το κινητό μου  δεν θα σας την μεταφέρω απλώς θα την σχολιάσω.

Δεν την μεταφέρω αφού δεν παίζω εκδηλώσεις Σωματείων που έχουν εδώ και δεκαετίες την δική τους συμβολή στη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος λοιπόν καθαριότητας - ανακύκλωσης διαχείρισης απορριμάτων και προστασίας περιβάλλοντος Γιάννης Αντζινάς καθόταν δίπλα - δίπλα με υπάλληλο καθαριότητας του δήμου μας.

Το τελευταίο διάστημα βλέπετε να ενεργούν σε όλη την πόλη οι υπάλληλοι καθαριότητας με έναν ζήλο που σίγουρα δεν επέδειξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι εμφανές (ακόμα και σε έναν σκληρό επικριτή της νέας διοίκησης όπως εγώ) πως το "Μικρό Κρεμλίνο" όπως αποκαλώ εγώ αλλά και οι ίδιοι με καμάρι τον χώρο όπου αράζουν τα μέλη του σωματείου συμβάλλει τα μέγιστα στο να καθαρίσει η πόλη από μπάζα που είχαν αφεθεί για μήνες στην τύχη τους.

Και μπορεί οι υπερωρίες να είναι ένα μικρό κίνητρο για τους εργαζόμενους ( δεν είναι υψηλές οι αμοιβές των ωρών υπερωρίας όταν βέβαια είναι υπαρκτές ) αλλά υπάρχει και ένα απλό μυστικό που πιάνει πάντα και μερικές φορές διαρκεί και περισσότερο από κάθε άλλο μέσο.

Όταν λοιπόν ένας προϊστάμενός σου διασκεδάζει μαζί σου δύσκολα μπορείς να του αρνηθείς μια υπέρβαση όταν θα στην ζητήσει.

Είναι από αυτά τα απλά πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας και μας κάνουν να αλλάζουμε ματιά και να βλέπουμε αλλιώς ότι συμβαίνει γύρω μας.

Μάλιστα παράλληλα με την εικόνα θυμήθηκα και τα λόγια του δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που μίλησε για κλίκα και για κακό κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους του δήμου όπου δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για αισιοδοξία αφού οι υπάλληλοι αυτοί είναι και εάν επιμένεις στο δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας με αυτούς θα πας.

Είδαμε λοιπόν κλαδέματα σε πολλά πάρκα της πόλης , απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, είδα απέναντι από το Νεκροταφείο το πάρκο να καθαρίζει μετά από πολύ καιρό, βλέπω ακόμα μπάζα αλλά πολύ λιγότερα και σκέφτηκα πως με δεδομένο πως καμία δημοτική παράταξη δεν μιλάει ΔΗΜΟΣΙΑ για συνέργεια ή παραχώρηση της δομής σε ιδιώτες πως πρέπει να γράψω πως μέχρι τώρα η πόλη δείχνει και είναι πιο καθαρή από ότι παραδόθηκε από τους ίδιους ακριβώς υπαλλήλους στην νέα διοίκηση.


Εμένα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ η θέση μου πως ο τομέας της καθαριότητας η αποκομιδή απορριμάτων δηλαδή (γιατί η διαχείριση έχει πάει ήδη σε ιδιώτη του δώσαμε δηλαδή το έτοιμο χρήμα!) πρέπει να δοθεί σε ιδιώτη.


Κάθε άλλη εκδοχή οδηγεί σε υψηλότερο κόστος και σε μη καθαρές πόλεις. Οι λόγοι πολλοί οι κυριότεροι η μη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως η εικόνα του Γιάννη Αντζινά να παρίσταται μαζί με τον υπάλληλο του (για να μην παρεξηγηθώ εννοώ τον υπάλληλο που υπηρετεί στον τομέα ευθύνης του) να παρίστανται και να διασκεδάζουν μαζί σε μια εκδήλωση συλλόγου μου άρεσε και έχει σχέση με την εικόνα που βλέπουμε σήμερα.

Το πόσο αυτοί οι υπάλληλοι είναι ικανοί ή μη να διατηρήσουν μια πόλη καθαρή έχει κριθεί και καταγραφεί εδώ και δεκαετίες.

Όσοι π.χ δεν θυμούνται την μη ύπαρξη κάδων και τις τσάντες με τα σκουπίδια κρεμασμένες σε δένδρα για να μην τις σχίζουν οι γάτες επί δημαρχίας Κιντή , και μια πόλη χωρίς κεντρικό σύστημα αποχέτευσης σε μεγάλα τμήματά της απλώς δεν γεννήθηκαν σε αυτή την πόλη.


Όταν συγκρίνεις λοιπόν πρέπει να είσαι αντικειμενικός κ. Τσατούλη μου , αφού επί 12 έτη δημαρχίας του εκλεκτού σας δεν έγινε ούτε ένα σχολικό κτήριο στην πόλη μας.

Στην ουσία δεν έγινε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα , πέρα από δήθεν αγώνες και χτίσιμο μιας ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ που ακολούθησαν πιστά ως μη όφειλαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι φορτώνοντας στις πλάτες μας χρέη που αποπλήρωσε το "κορόιδο" Βασίλης Βαλασόπουλος.

Όμως οι δημότες αποφάσισαν πως έπρεπε να επιστρέψουν όσοι δημιούργησαν χρέη. Σεβαστή η απόφασή τους , όπως πρέπει να γίνεται σεβαστό και το δικαίωμα του κάθε ΜΜΕ να εκφράζει την ΑΠΟΨΗ του και να ασκεί κριτική για όσα αυτό νομίζει πως πάνε λάθος.

Δεν μου αρέσει η ταμπέλα του αντικειμενικού που περιμένει να βουλιάξει το πλοίο για να πει "Αμάν τι πάθαμε" αλλά δεν μου αρέσει και η ταμπέλα του εμπαθή που δεν αναγνωρίζει πως οι "ερυθροί χμερ" έχουν υπερβάλλει εαυτούς για τον διαψεύσουν.

Μακάρι λοιπόν να με διαψεύσουν και να αποδείξουν σε εσάς πρώτα από όλα πως η πόλη μπορεί να είναι καθαρή ακόμα και εάν διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του τομέα της καθαριότητας.

Παράλληλα βέβαια να μην αδειάσουν τα ταμεία γιατί και εγώ ξέρω να είμαι "καθαρός" με τα δικά σου χρήματα ή να σε καταστήσω "πεντακάθαρο" χρεώνοντας σε για 10 ζωές.

Δυστυχώς όμως δεν έχουμε τόσες και δεν μπορούμε να υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενιών. Το κάναμε ήδη αλλά δεν μάθαμε και πολλά πράγματα.

Κλείνοντας να πω στον Γιάννη Αντζινά πως από εμένα θα κριθεί από το αποτέλεσμα και όχι από το ΤΑΜΕΙΟ στον τομέα του.

Με δεδομένο πως και οι άλλες παρατάξεις αγαπάνε την ΣΟΒΙΕΤΙΑ εάν αυτός έχει λιγότερα σκουπίδια και περισσότερο καθαρή την πόλη θα είναι στο ΣΥΝ

Γιατί εντάξει καλή η πλάκα με τα σκουπίδια αλλά η πρόταση της αντιπολίτευσης που βασίζεται στο "θαύμα" οι ίδιοι υπάλληλοι να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα εμένα δεν με πείθει.

Ο Αντζινάς λοιπόν θα κριθεί με τα ίδια λάθος κατά εμένα κριτήρια και έχει δικαίωμα να βάλει καθημερινές υπερωρίες σε όλους τους εργαζομένους για να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Άλλωστε οι περισσότεροι ψηφίζουν αυτές τις δαπάνες άρα και ο κόσμος που τους επιλέγει συμφωνεί με την όλη κατάσταση.

Γιατί όταν ο κόσμος αποφασίσει πως η καθαριότητα πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες κανένας πολιτικός δεν θα φέρει εμπόδιο αφού όλοι γνωρίζουν πως το κόστος θα είναι καταφανέστατα μικρότερο και η εικόνα καλύτερη.

Ας μείνουμε όμως στην ωραία εικόνα που σας περιέγραψα και ας αφήσουμε τον κάθε Αντζινά να πιστεύει στο "θαύμα" . Εάν οι περισσότεροι δεν είχαν αυταπάτες άλλωστε δεν θα μας έφερναν και πάλι στη διοίκηση αυτούς που επί 16 χρόνια άφησαν μηδαμινό έργο στον δήμο μας.

Άλλωστε ο υπερκομματικός χαρακτήρας της παράταξης του κ. Χατζηδάκη που αγκαλιάζει από οπαδούς του Μέρα 25 έως ακραιφνείς νεοδημοκράτες κάποιους τους συναρπάζει ήδη.

Είναι όλοι αυτοί που περιμένουν ψηφίσματα καταδίκης για την Συμφωνία των Πρεσπών και παράλληλα ζητάνε αύξηση μισθών και συντάξεων από ένα χρεοκοπημένο Κράτος.

Η νέα διοίκηση ήρθε για να μείνει λοιπόν και να αποδείξει πως η διοίκηση Γεωργάκη ήταν ωφέλιμη για όσους το 2012 μας φώναζαν Γερμανοτσολιάδες. Ποιους εμάς που δουλέψαμε επί δεκαετίες για να μην χάσει κανένα "εκλεκτό" μέλος της Σοβιετίας τα προνόμια που απέκτησε για να μας χρεοκοπήσει .

Καλός λοιπόν ο Γιάννης Αντζινάς και περισσότερο ευφυής από όσους περιμένουν πως διατηρώντας το καθεστώς της Σοβιετίας θα αποκτήσουν ΕΞΟΥΣΙΑ.

Μα είναι εμφανές πλέον και στον πιο αδαή οι ΜΟΝΙΜΟΙ υπάλληλοι ενός δήμου είναι ικανοί να εκθέσουν όποιον δεν πάει με τα νερά τους , και ο Γιάννης το πήρε το μάθημα όταν προσπάθησε να τους αλλάξει συνήθειες.

Τώρα έχοντας εμπειρία απολαμβάνει την προσπάθεια των δημοσίων υπαλλήλων να νιώσουν ικανοί. Όταν κουραστούν εδώ είναι η Σοβιετία για να προσθέσει και άλλους άλλωστε εάν είναι να χρεοκοπήσεις και δεν θες ή δεν μπορείς να αλλάξεις όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ , ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ,ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΑΡΓΑ Η' ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ.

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΣΗΜΝΑΣΗ......ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΟΜΜΙΔΕΣ ΞΕΡΩΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΑΦΟΥ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ- ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΙΠΛΑ. ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.