ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Μιχάλης Κουρής απαντά στο δημοσίευμα μας και κατηγορεί την δημοτική παράταξη "Η Πόλη που Θέλω" πως παίζει με τους Θεσμούς

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Μιχάλης Κουρής απαντά στο δημοσίευμα μας και κατηγορεί την δημοτική παράταξη "Η Πόλη που Θέλω" πως παίζει με τους Θεσμούς


Άμεση ήταν η αντίδραση της παράταξης του κ. Τάσου Ευσταθίου "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" για το δημοσίευμά μας σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία για την Οικονομική Επιτροπή του δήμου μας. Ο κ. Ευσταθίου (επικοινώνησε την επόμενη ακριβώς μέρα μαζί μου όπου και παραπονέθηκε πάντα κόσμια για την μονομερή παρουσίαση του θέματος). Όντως δεν είχα επικοινωνήσει μαζί τους καθώς με ένοιαζε μόνο η "είδηση" και όχι το παρασκήνιο. Διαβάστε λοιπόν την δική τους εκδοχή γιατί συνέβη αυτό το "παράδοξο" και ποια δημοτική παράταξη  θεωρούν υπαίτια.

Κύριε Σταύρο Μαρίνη, παίρνοντας αφορμή από το δημοσίευμά σας που είχε σχέση με την εκλογή των μελών της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ηλιούπολης που διεξήχθη την Κυριακή στο δημαρχείο, θέλω να σας πληροφορήσω τα εξής:


Οι δημοτικές ομάδες "Πρώτα η Ηλιούπολη" Βασίλης Βαλασόπουλος,

"Ηλιούπολη πάμε μπροστά" Τάσος Ευσταθίου &

"Ηλιούπολη ανθρώπινη πόλη" Χρήστος Κοκοτίνης, είχαν δικαίωμα να εκλέξουν αντίστοιχα δύο, μία και μία θέση για την οικονομική επιτροπή με τους αντίστοιχους αναπληρωματικούς.

Οι δημοτικές ομάδες ψήφιζαν μόνο τους δικούς τους υποψηφίους και ο επικεφαλής της παράταξής μας Τάσος Ευσταθίου έκανε μία συγκεκριμένη πρόταση, τον υπογράφοντα για τακτικό μέλος της οικονομικής επιτροπής & τον κύριο Αθανασίου Ανδρέα για αναπληρωματικό.


Φροντίσαμε εμείς, όπως γίνεται πάντα σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, σαν δημοτική ομάδα να οργανώσουμε την σταυροδοσία ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση μας & που είχαμε πάρει ομόφωνα σαν δημοτική ομάδα.

Το αποτέλεσμα που ήρθε όμως από την ψηφοφορία δεν ήταν έτσι όπως ακριβώς το είχαμε προγραμματίσει γιατί η δημοτική παράταξη του Γαβριήλ Αραμπατζή παρεμβαίνοντας, με τους ψήφους της & χωρίς λόγο στα εσωτερικά μιας άλλης παράταξης δηλ. της δικής μας, “αλλοίωσε” επηρεάζοντας το αποτέλεσμα και έτσι άλλαξε την σειρά εκλογής με αποτέλεσμα να εκλεγεί ως τακτικό μέλος ο Δημοτικός Σύμβουλος που είχε προταθεί σαν αναπληρωματικός μέλος.

Ακριβώς την ίδια τακτική ακολούθησε και στην επιτροπή ποιότητας ζωής παρεμβαίνοντας κατά την ψηφοφορία, με τους ψήφους της, “αλλοιώνοντας” αυτή την φορά την απόφαση των μελών της παράταξης Πρώτα η Ηλιούπολη για την επιτροπή ποιότητας ζωής και μάλιστα εξέλεξε τον συνάδελφο Χρήστο Καλαρρύτη ως τακτικό μέλος ενώ η πρόταση της παράταξης ήταν για αναπληρωματικό.

Θέλω λοιπόν να επισημάνω το ότι η παράταξη του Γαβριήλ Αραμπατζή έπαιξε με τους θεσμούς, δεν σεβάστηκε το πνεύμα του νομοθέτη, ούτε & την θέληση των δύο παρατάξεων έτσι ώστε να μπορούν οι παρατάξεις να διαμορφώνουν δική τους πολιτική στις συγκεκριμένες επιτροπές.

Βέβαια δεν μας έκανε έκπληξη αυτή του η συμπεριφορά, ούτε η διασπαστική του πολιτική μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού ο τρόπος που πολιτεύτηκε προεκλογικά μας είχε δώσει μηνύματα για τον συγκεκριμένο πολιτικό.

Θέλω να επισημάνω ακόμη ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός με τις ψήφους της παράταξης Ηλιούπολη πάμε μπροστά (Τάσος Ευσταθίου) έγινε συμπαραστάτης του δημότη (στον δήμο μας) με αμοιβή, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο προσκήνιο τα τελευταία 5 χρόνια & έτσι να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό Θώκο.

Το αποτέλεσμα βέβαια δεν τον δικαίωσε γιατί οι Ηλιουπολίτες τον έστειλαν στην 5η θέση, θέλοντας να του δείξουν ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν βοήθησε καθόλου την ενιαία έκφραση του πολιτικού χώρου απ’όπου προέρχονταν η παράταξη Ηλιούπολη πάμε μπροστά & η δική του.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χαθεί η Δημαρχία και σήμερα να έχουμε Δήμαρχο τον πρώην Αντιδήμαρχο του Βασίλη Βαλασόπουλο.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Μιχάλης Κουρής

Δηλ.Σύμβουλος Ηλιούπολης

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

2 σχόλια:

UNKNOWN είπε...

ΚΕ ΚΟΥΡΗ ,
ΕΡΩΤΗΣΗ 1: H ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ?
ΕΡΩΤΗΣΗ 2: AN EIXE ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΗΘΕΛΕ?

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ . ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΓΩΪΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΧΩΡΟ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.
ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΙ" ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΣ ΓΥΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ 17%.
ΚΑΤΑΝΤΙΑ.


UNKNOWN είπε...

Κε ΚΟΥΡΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ? ΑΝ ΟΧΙ , ΠΩΣ ΨΗΦΗΣΕ? ΑΝ ΕΙΧΕ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ? ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ?
ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΡΑΜΠΑΤΖ, ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΩΪΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ.
ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΦΙΛΟΥΣ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΨΗΦΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΚΑΘΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ (ΒΛΕΠΕ ΠΟΥΠΑΚΗΣ) ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΝΔ ΠΑΙΡΝΕΙ 30% ΒΓΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ 17%, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ "ΑΝΤΑΡΤΗΣ" ΠΑΣΟΚ. ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ.
ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΩΡΟ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ , ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ. ΣΤΕΛΕΧΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.