ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό για την πόλη και όχι μόνο

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό για την πόλη και όχι μόνο


  • Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας διαβάζουμε. Άρα μένουμε σπίτι και ευχόμαστε τελικά αυτή να μην έρθει.

  • Βλέπουν χιόνια και στην Αττική αλλά και στην πόλη μας οι μετεωρολόγοι από Τετάρτη. Να ευχηθούμε να πέσουν έξω. Το μόνο που έλειπε στους ηλικιωμένους που συνωστίζονται στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας περιμένοντας να κάνουν το εμβόλιο τους κατά της covid-19 είναι να αντιμετωπίζουν εκτός από την αργοπορία και πολικές θερμοκρασίες. 

  •  Δεξιός που δεν είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς αλλά θέλει να διατηρηθούν ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ απλώς είναι αριστερός και δεν το γνωρίζει!

  • Όσες καταλήψεις και εάν κάνουν οι "επαναστατημένοι" νέοι μας το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. 

  • Οι κομμουνιστές τα έβαλαν στη Βουλή με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επειδή άλλωστε ουδέποτε σεβάστηκαν τις πλειοψηφίες. 

  • Συνεχίζουν το παραμύθι με την κοπή δένδρων όσοι αναμένουν να χτίσουν πολιτικές καριέρες πουλώντας φούμαρα. 

  • Συνεχίζουν να υβρίζουν την όποια μη "ορθόδοξη" άποψη οι Σταλινοφασίστες της πόλης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ελέγχουν. Τους φταίνε μονίμως τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη που προσπαθεί να αλλάξει επίπεδο στην χώρα εφαρμόζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επιβίωση της χώρας μας. Ήδη έχουν πετύχει να "φρενάρουν" πολλές από αυτές και έτσι υπάρχει γκρίνια και από φιλελεύθερους που ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να απαλλαγούμε επιτέλους από ένα μεγάλο και αναποτελεσματικό κράτος που μας στοιχίζει 95 δισ. ευρώ ετησίως και μας αφήνει αβοήθητους όταν το χρειαζόμαστε. 

  • Πρόωρες εκλογές θα γίνουν και όχι το 2023 παρά τις δηλώσεις των κυβερνητικών αφού η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση για να λύσει Εθνικά θέματα που θα μας συνοδεύουν για δεκαετίες. Το γνωρίζει και ο πρωθυπουργός και εάν τελικά προχωρήσει στη λύση τέτοιων θεμάτων πρώτα θα προσφύγει στις κάλπες. Για εμάς θα προσφύγει και θα επιλύσει προβλήματα που διαχρονικά τα βάζαμε ως κράτος κάτω από το χαλί. 

  • Έτοιμοι να πάρουν τα βουνά για το ΚΥΤ όσοι επί δεκαετίες πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η πλειοψηφία των δημοτών μας προφανώς και δεν θέλει να μείνει χωρίς ρεύμα γιατί αυτό ουσιαστικά σημαίνει η απομάκρυνση του ΚΥΤ από τον Υμηττό και προφανώς δεν ανησυχεί πως αυτό μπορεί να συμβεί επειδή κάποιοι αναζητούν πολιτικό ρόλο παίζονταν τον "προστάτη" των δημοτών μας. Από νταβατζήδες και εγχώριους μπράβους χορτάσαμε για δεκαετίες τώρα αποφασίζουν όσοι μας βοήθησαν να επιβιώσουμε πετώντας τα χρήματά τους σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Οι καιροί άλλαξαν και φυσικά χωρίς να αλλάξει κάποια χώρα γεωστρατηγικό προσανατολισμό δεν μπορεί να πετύχει απολύτως τίποτα από ότι ισχύει έως σήμερα. Η νομιμότητα είναι η παρουσία του ΚΥΤ στον Υμηττό και παράνομοι όσοι ζητάνε την απομάκρυνσή του επικαλούμενοι ασθένειες για να καλύψουν τα οικονομικά συμφέροντα που διαχρονικά υπηρετούν. Αυτά όσων έχτισαν αγοράζοντας ΤΖΑΜΠΑ δίπλα στο ΚΥΤ και τώρα θέλουν να το διώξουν για να μην τους χαλάει την θέα! 

  • Δεν ξέρουμε ποια βοήθεια έχουν δώσει στους επιχειρηματίες της πόλης μας οι σύλλογοί τους και ο δήμος . Αυτό που ξέρουμε είναι τα δισ . ευρώ που έχει ρίξει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να μην κλείσουν όλοι. Γιατί προφανώς και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν την υποχρεωτική αδράνεια σε αντίθεση με τις μεγάλες που θα βγουν και ευνοημένες αφού θα έχουν λιγότερο ανταγωνισμό. Για εμάς πρέπει να γίνει γενναίο κούρεμα των χρεών σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί οι συνέπειες για την ήδη διαλυμένη μας οικονομία θα είναι τραγικές κάθε φορά που θα έχουμε νέα λουκέτα. Επειδή παρακολουθήσαμε και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο θεωρούμε πως πρέπει να απαλλαγούν όλες οι επιχειρήσεις από δημοτικά τέλη για όλο το 2021 αφού άλλωστε για χρόνια πολλά από αυτά τα τέλη δεν εισπράχθηκαν ακόμα και στις εποχές που υπήρχαν επιχειρήσεις με χιλιάδες ευρώ καθημερινό τζίρο. 

  • Όλοι μέρα καθαρίζουν αλλά η πόλη δεν αλλάζει εικόνα απλώς κάποιοι πλέον βαριούνται και να ανεβάσουν φωτογραφίες με τα σκόρπια σκουπίδια σε πολλά σημεία της πόλης αφού έχουν αποδεχθεί και κάποιοι καταλάβει πως διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα του τομέα της καθαριότητας ΚΑΘΑΡΗ πόλη δεν θα έχουμε ποτέ. Χιλιάδες τα ευρώ των υπερωριών πάνω πλέον από 200 οι εργαζόμενοι του τομέα της καθαριότητας και 500 να πάνε θα είμαστε μια βρώμικη πόλη αφού ουδείς τους ελέγχει και σε κανέναν πλην του σωματείου τους δεν δίνουν λογαριασμό. 

  • Είναι φανερό πως αυτή η κυβέρνηση αποφεύγει τις μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο αλλά αυτό δεν θα τηρηθεί και προεκλογικά για να μην θεωρούν κάποιοι πως έχουμε αυταπάτες. Ετοιμάζουν χιλιάδες μονιμοποιήσεις με πρόσχημα τις αποχωρήσεις υπαλλήλων και το ένας φεύγει ένας έρχεται θα γίνει 3 έρχονται ένας φεύγει για να βολευτούν επιτέλους και τα γαλάζια παιδιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: