ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ειδήσεις για την πόλη σε ένα λεπτό

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Ειδήσεις για την πόλη σε ένα λεπτό



  • Αναγνώστες μας που μας επισκέπτονται από smart phone "ευθύνονται" για την λάθος μορφή του ιστολογίου μας σε κινητά τηλέφωνα. Ήθελαν να βλέπουν και τα πλάγια δεξιά και ο μόνος τρόπος πλέον διαβάσματος από κινητό είναι να το γυρίσουμε στα πλάγια και όχι οριζόντια! Θα τους κάνουμε το χατίρι λοιπόν για μερικές εβδομάδες αφού άλλωστε εάν δεν τους ακούσουμε θα τους χάσουμε! 

  • Συγκάλυψη προσπαθούν να πετύχουν δικαστικοί κύκλοι στις πολυπληθείς πλέον περιπτώσεις του ελληνικού MeToo μάλιστα μαθαίνουμε πως κάποιοι συνταξιούχοι δικαστικοί έχουν στείλει επιστολές στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρώντας πως καταπατάται το δικαίωμα των κατηγορουμένων και το τεκμήριο "αθωότητάς" τους. Δυστυχώς αυτούς και πολλούς άλλους τους πληρώνουμε και είναι και ο βασικός λόγος που οι πολίτες καταγγέλλουν στους δημοσιογράφους και όχι στους δικαστικούς λειτουργούς αφού δεν τους έχουν καμία εμπιστοσύνη. Άλλωστε με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ο καθένας μπορεί να βρει φωτογραφίες των "πρωταγωνιστών" με κορυφαίους δικαστικούς απλώς τους τελευταίους δεν τους γνωρίζει το ευρύ κοινό. Έτσι τα social media αναπαράγουν φωτογραφίες τους με πολιτικά πρόσωπα αγνοώντας τελείως τις φωτογραφίες τους με την "δικαστική εξουσία" ή για να ακριβολογούμε με εκπροσώπους της. Θα πείτε δεν γνώριζαν πράγμα βέβαια που θα αποδειχτεί τις προσεχείς μέρες πως είναι ΨΕΜΑ αφού κάποιοι είχαν απασχολήσει και παλιότερα τις δικαστικές αρχές και τους έβγαλαν "λάδι". 

  • Όταν αρχίσουν να μιλάνε τα αγόρια για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις θα τρίξουν καρέκλες είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ κος Σπύρος Μπιμπίλας! 

  • Η αστοχία του site "Ντοκουμέντο" δεν ήταν προφανώς η αναδημοσίευση από αναξιόπιστο site της Αιγύπτου της δήθεν επίσκεψης της Μαρέβα Μητσοτάκη στην Αίγυπτο αλλά πως δεν παραδέχεται πως έκανε λάθος. Ακυρώνει τις έρευνες που έχει κάνει με αυτή την πολιτική που είναι λάθος και τους καλούμε να παραδεχθούν την γκάφα τους για να διατηρήσουν τα ψήγματα αξιοπιστίας που τους απέμειναν. Άλλωστε η ΣΙΩΠΗ τους και η στάση που κρατούν στις νέες καταγγελίες του ελληνικού MeToo τους εκθέτουν στους αναγνώστες τους. 

  • Η διοίκηση ασχολείται με "ψεκασμένους" και χάνει χρόνο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει. Εάν ευελπιστεί πως το 2023 θα υπάρχει δυνατός ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει έξω αφού με επικεφαλής τον Τσίπρα και με ακόμη δύο κόμματα στον χώρο της Αριστεράς θα χρειαστεί να υιοθετήσει πιο "ψεκασμένες" απόψεις για να γίνει αρεστή στην πλέμπα της πόλης. Κάποιοι άλλωστε έως το 2023 δεν θα είναι παρόντες στη μάχη των δημοτικών εκλογών αφού και να θέλουν να κατέβουν δεν θα μπορούν. 

  • Δεν ξέρω εάν πλησιάζουμε στο να δούμε "φως" πάντως το τέλος της πανδημίας αργεί πολύ ακόμα ας το καταλάβουν όσοι πουλούν ελπίδες και τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

  • Χιλιάδες τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσα δισ. ευρώ και εάν ρίξει η κυβέρνηση. Μοναδική σωτηρία τους θα ήταν η διαγραφή χρεών αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από τους θεσμούς όπως "βάπτισε" την Τρόϊκα η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να συνομιλεί χωρίς τύψεις μαζί τους. 

  • Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι γράφετε σε κλειστές ομάδες του facebook που αφορούν την πόλη μας και για τον λόγο αυτό εάν θέλετε σχολιασμό από εμάς να μας στέλνετε και screenshot αλλιώς.... 

  • Έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης και υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα ραντεβού για εμβολιασμό. Προχειρότητα ενός ΕΣΥ που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα απλά πόσο μάλλον καταστάσεις πανδημίας. 

  • Υπάρχουν αρμόδιοι  Αντιδήμαρχοι για όσα μας στέλνετε για τις γειτονιές σας , στείλτε πρώτα σε αυτούς τα αιτήματα σας έχει στη σελίδα του δήμου ειδική πλατφόρμα και εάν δεν απαντάνε ή δεν σας λύνουν τα προβλήματά σας θα γράψουμε εμείς κάτι σχετικό. Δεν μας λείπουν θέματα και σε όλα τα σοβαρά έχουμε την δική μας ατζέντα. Δηλαδή εσείς περιμένετε να έχουμε καθαρή πόλη με τον τομέα της καθαριότητας υπό κρατικό έλεγχο για να καταλάβουμε; 

  • Έλλειψη μπλε κάδων σε πολλές γειτονιές της πόλης. Βλέπετε στα λόγια όλοι θέλουν ανακύκλωση αλλά ούτε μπλε κάδους δεν έχουν για να προτρέψουν τους δημότες. Κάδοι οι οποίοι παραχωρούνται ΔΩΡΕΑΝ στο δήμο από τον ιδιώτη που έχει την ανακύκλωση και που παραπονείται πως από πολλούς δήμους του "κλέβουν" τα ανακυκλώσιμα υλικά διάφοροι που ζουν μαζεύοντάς τα. Τα κινεζικά τρίκυκλα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στις δικές μας γειτονιές. Ο ιδιώτης μάλιστα "απειλεί" πως θα τα παρατήσει και τότε να δούμε πως το κράτος θα διαχειριστεί την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ που θα φτάσει και στη Βουλή αφού τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη βλέπουν σκάνδαλο με τις συμβάσεις που έχει συνάψει! 

  • Save Ymmitos ή κάπως έτσι είναι η μόδα της εποχής. Το ακούμε τέσσερις δεκαετίες και τελικά βλέπουμε πως για να σωθεί κάτι πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις σε αυτό. Αλλιώς έχει την εικόνα του "φαλακρού" βουνού και του μη προσβάσιμου για τους πολλούς αλλά μόνο για όσους λατρεύουν την "άγρια" φύση. Κάποιοι που το επισκέπτονται συχνά μας λένε πως κάποιοι το έχουν περάσει για ανοιχτή χωματερή και αναμένουμε με ενδιαφέρον στο επόμενο περπάτημά τους ή τρέξιμο και κάποιες φωτογραφίες. 

  • Η εστίαση θα ανοίξει μόνο για εξωτερικούς χώρους ας το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές και τους ίδιους να συσσωρεύουν χρέη. 

  • Δύο εμπορικούς συλλόγους έχει η πόλη και ο ένας είναι μονίμως στο πεζοδρόμιο και στις πορείες άρα εάν μας ρωτάτε ποιος είναι πιο συμπαθής σε εμάς η απάντηση είναι πως είμαστε με αυτόν που δεν κατηγορεί τον καπιταλισμό για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας μη προτείνοντας και κάποιο άλλο οικονομικό σύστημα για να "σωθούμε". Εκτός και θεωρούν πως θα μας σώσει ο κομμουνισμός οπότε ας αφήσουν εμάς τους προλετάριους να τους πούμε πως ΠΕΘΑΝΕ μέσα στην ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και τα εγκλήματά του. 

  • Δεν θα γίνει καρναβάλι και έτσι η διοίκηση δεν θα πιστωθεί άλλη μια επιτυχία όπως την περσινή! Γιατί βέβαια το καρναβάλι άλλοι το ζήταγαν χρόνια και άλλοι το υλοποίησαν. Άμα ήξερε ο Βαλασόπουλος πόσο σημαντικό ήταν για κάποια πρώην στελέχη της παράταξής του θα τους έκανε δύο τον χρόνο! 

  • Μπράβο στην κυβέρνηση για την γενναία απόφασή της σχετικά με την μεταβίβαση των εσόδων από τους μη Ενοριακούς Κοιμητηριακών Ιερών Ναών από τους δήμους στην Αρχιεπισκοπή. Λάθος η αύξηση των τελών από την τελευταία εν μέσω πανδημίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: