ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Θάνος Κατσώνης Το πράσινο της Ηλιούπολης χρειάζεται το ενδιαφέρον και τη φροντίδα μας, αλλά και την κοινή λογική...

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Θάνος Κατσώνης Το πράσινο της Ηλιούπολης χρειάζεται το ενδιαφέρον και τη φροντίδα μας, αλλά και την κοινή λογική...



Του Θάνου Κατσώνη 

Περπατάς σε πάρκο της πόλης και ξαφνικά βλέπεις μπροστά σου την εικόνα ενός πρόσφατα κομμένου κορμού δέντρου που ξεπροβάλλει από το έδαφος.
Τον παρατηρείς από κοντά, σου φαίνεται ολοζώντανος και αρχίζεις να αναρωτιέσαι ποιος το έκανε και γιατί; 

Συνεχίζεις τη βόλτα σου, μετράς τους κομμένους κορμούς και βγάζεις άθροισμα, τα βάζεις με τον «ανάλγητο και άσχετο» Δήμο, με τον Δήμαρχο που «κάτι έχει πάθει και κόβει τα δέντρα», με τον «σφαγέα» αντιδήμαρχο, τους «επικίνδυνους» κηπουρούς της υπηρεσίας, που «δεν ξέρουν τι τους γίνεται» και τους «ημέτερους» που θέλουν να έχουν θέα ή ξύλα για το τζάκι τους και «συνωμοτούν» κατά του πρασίνου στην Ηλιούπολη.
 
Καμιά φορά εμφανίζονται και οι «ειδικοί», που μας «ενημερώνουν» ότι τα δέντρα κόβονται γιατί εμποδίζουν το 5G και άλλα τέτοια διασκεδαστικά.
 
Στις φωτογραφίες φαίνεται τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα,



 
Το πεύκο αυτό, δίπλα στο φρύδι του ρέματος της Πικροδάφνης λύγισε, έγειρε και οριζοντιώθηκε ακριβώς πάνω από την είσοδο του κλειστού αγωγού, δίπλα στην παιδική χαρά της Τζαβέλα και αν έπεφτε θα έφραζε το ρέμα, με ενδεχόμενες ανυπολόγιστες συνέπειες σε μια δυνατή βροχή.
 
Ο Δήμος έγγραφα κάλεσε την Περιφέρεια Αττικής - αρμοδιότητα της οποίας είναι η φροντίδα του ρέματος και της παραρεμάτιας περιοχής - να επέμβει επειγόντως παρουσία του Δήμου, ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητες επεμβάσεις με μηχανικά μέσα, που ίσως κατέστρεφαν την ομορφιά και την φυσική κατάσταση της κοίτης.


 
Το συνεργείο της συμβασιούχου εταιρείας κατέφθασε την επόμενη ακριβώς ημέρα, έκοψαν το δέντρο και άλλο ένα κοντά στο γεφυράκι που είχε πέσει μέσα στο ρέμα και τα απομάκρυναν.

Κάθε περίπτωση υλοτόμησης δέντρου στην πόλη έχει αιτία και εξήγηση και καθένας θα μπορούσε να ρωτήσει και να μάθει, πριν «κηρύξει τον πόλεμο» !



Αυτή η επεξήγηση, το «γιατί και το διότι», θα κάλυπτε κάθε καλοπροαίρετο ενδιαφερόμενο, αλλά κάποιοι «ταγμένοι» επαναλαμβάνουν την θεωρία συνωμοσίας τους, αυξάνοντας κάθε φορά και τον αριθμό των δέντρων και συνεχίζουν να ελεεινολογούν με σκοπούς άλλους…




Πηγή: facebook 
Ο Θάνος Κατσώνης είναι υπεύθυνος επικοινωνίας του δήμου Ηλιούπολης. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Το κείμενο είναι επεξηγηματικό για το τι ακριβώς συμβαίνει στο δήμο μας αυτές τις μέρες σχετικά με την κοπή δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους.  Το κείμενο προφανώς και δεν απευθύνεται στους "επαναστάτες" και τους κατά "επάγγελμα προστάτες"  του φυσικού περιβάλλοντος αφού για αυτούς οι τύποι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την ουσία. Ο λαϊκισμός "πουλάει" σε αυτή την πόλη διαχρονικά και με ευθύνη της νυν δημοτικής αρχής όταν προεκλογικά τον χρησιμοποίησε.  Ήρθε ο καιρός της κοινής λογικής ,για όσους τουλάχιστον δεν έχουμε αυταπάτες. Είμαστε όμως οι περισσότεροι; Ο καιρός θα δείξει ... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: