ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Άφησαν την Ηλιούπολη χωρίς γιατρούς για δίμηνο αφού το Κέντρο Υγείας δεν εξυπηρετεί από σήμερα ραντεβού ιατρών

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Άφησαν την Ηλιούπολη χωρίς γιατρούς για δίμηνο αφού το Κέντρο Υγείας δεν εξυπηρετεί από σήμερα ραντεβού ιατρών

 

Έως 9/4/2021 το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης δεν έχει διαθέσιμα ραντεβού για μια σειρά από ειδικότητες ιατρών. 

Επικοινωνήσαμε με του υπουργείο υγείας το οποίο μας είπε πως δεν γνωρίζει κάτι σχετικό αλλά μας υπενθύμισε πως το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης έχει επιλεγεί ως κέντρο εμβολιασμού κατά της covid-19.

Αναζητήσαμε και τελικά βρήκαμε ραντεβού στο ΚΥ Αργυρούπολης ενώ από μια πρόχειρη αναζήτησή μας διαπιστώσαμε πως και σε άλλους όμορους δήμους π.χ Άλιμος παρατηρούνται καθυστερήσεις και εκεί βέβαια δεν υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα. 

Για όλα τα παραπάνω ενημερώσαμε το αρμόδιο υπουργείο το οποίο θα έπρεπε να είναι ενήμερο για το πρόβλημα που δημιουργείται ( μάλλον ήταν αλλά δεν ήθελαν να το παραδεχτούν σε έναν δημοσιογράφο έστω και φιλικά διακείμενο προς την παρούσα κυβέρνηση) και βέβαια αναμένουμε λύση. 

Θεωρούμε πως το θέμα δεν θα λυθεί έως το προγραμματισμένο δικό μας ραντεβού , το οποίο και θα ακυρώναμε εάν υπήρχε ραντεβού στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. 

Επομένως και επειδή προσλήψεις δεν θα γίνουν και με δεδομένο πως οι 26 ιατροί του Κέντρου Υγείας της πόλης μας δεν επαρκούν ( εάν είχε αντίθετη άποψη το υπουργείο θα την έλεγε ΔΗΜΟΣΙΑ) ο δήμος μας κινδυνεύει να μείνει χωρίς ιατρούς για μεγαλύτερο διάστημα του ενός έτους! 

Διαπιστώσαμε επίσης πως ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ σπανίζουν σε πολλές ειδικότητες ή έχουν για μήνες κλεισμένα τα ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού για συνταγογράφηση και μάθαμε επίσης πως η ΑΥΛΗ συνταγογράφηση είναι απλώς η αποστολή ηλεκτρονικά στο mail σου ή σε sms μετά την ΕΠΙΣΚΕΨΗ σε γιατρό που είναι υποχρεωτική της προτεινόμενης θεραπείας ! 

Άρα τι νόημα έχει ; Αφού την ταλαιπωρία του δια ζώσης ραντεβού δεν το γλιτώνεις έτσι και αλλιώς. 

Η Πρωτοβάθμια λοιπόν περίθαλψη που τόσο μας την διαφημίζουν είναι κάποιες θέσεις εργασίας σε Κέντρα Υγείας μη επαρκώς επανδρωμένα ακόμα και στο να συνταγογραφούν σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε. 

Ως γνωστόν εμείς δεν παραστήκαμε στη διαμαρτυρία που διοργάνωσαν συλλογικότητες της πόλης έξω από το Κέντρο Υγείας της πόλης μας πριν μερικές μέρες αφού αρχικώς δεν πιστεύαμε πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας της πόλης μας ως εμβολιαστικού αλλά και παράλληλα ικανού να παρέχει φροντίδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. 

Και επειδή εμείς εδώ σανό δεν πουλάμε σας λέμε με απλά ελληνικά και χωρίς περιστροφές πως οι ηλικιωμένοι συνδημότες μας θα πρέπει να οπλιστούν με τεράστια υπομονή και κουράγιο αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μείνουν στην ουσία χωρίς κέντρο υγείας. 

Εμείς θεωρητικά μπορούμε  να κλείσουμε ραντεβού και να πάμε και στην άλλη άκρη της Αττικής αλλά το θέμα προφανώς και δεν είμαστε εμείς αλλά οι χιλιάδες ηλικιωμένοι μιας πόλης άνω των 100.000 κατοίκων που θα αναγκαστούν να "ξενιτευτούν" ή να πληρώσουν ΙΔΙΩΤΗ ιατρό ακόμα και για μια επαναλαμβανόμενη συνταγογράφηση χρόνιας πάθησής τους. 

Ελπίζω αλλά δεν είμαι αισιόδοξος να λυθεί το πρόβλημα αφού όλες και όλοι καταλαβαίνουν πως τα εμβόλια δεν θα τα κάνουν οι οφθαλμίατροι, οι ΩΡΛ , οι γαστρεντερολόγοι , κ.ο.κ αλλά από την άλλη εμείς δεν έχουμε τίποτα με τους γιατρούς αλλά με την Πολιτεία που δεν είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ στο τι ακριβώς πρέπει να γίνει. 

Η ευαισθησία και η υπευθυνότητα του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια είναι γνωστή σε εμάς όπως και γνωστό στο τι συμβαίνει διαχρονικά στο ΕΣΥ ( Εθνικό Σύστημα Υγείας) για αυτό και τον καλούμε να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές αφού ουδείς περιμένει πως το υπάρχον σύστημα μπορεί να ανταποκριθεί στην περιπέτεια μιας πανδημίας που θα στοιχίσει στην χώρα μας εκτός από χιλιάδες θύματα και μερικά δισ. ευρώ χρέος στο ήδη υπάρχον! 

Σε αυτή την κυβέρνηση και ευτυχώς έτυχε η πανδημία και αυτή θα βρει και τις λύσεις που δεν είναι εύκολες όταν δεν προτιμάς τις ΡΗΞΕΙΣ αλλά ακολουθείς πιστά την αποτυχημένη συνταγή του κρατισμού. 

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει αξιοποιήσει τα πολλά ιδιωτικά κέντρα υγείας για εμβολιασμούς αλλά φοβάται μάλλον να πληρώσει για αυτό και εάν επιμείνει στο να γίνουν αυτά ΜΟΝΟ σε κρατικές δομές όλες και όλοι μας θα περιμένουν για χρόνια. 

Εδώ παλεύουν χρόνια ολόκληρα για ένα κτηματολόγιο, δεν έχουν φτιάξει για δεκαετίες τους δασικούς χάρτες κ.ο.κ θα πετύχουν να μας εμβολιάσουν σε ένα χρόνο! 

Εμείς τις κόκκινες παντιέρες της "επανάστασης" δεν θα τις σηκώσουμε αφού γνωρίζουμε πως διαχρονικά το πρόβλημα της πατρίδας μας είναι πως πιστεύει πως μπορεί να πορευτεί με λογικές κρατισμού και Σοβιετίας και έτσι βρεθήκαμε σήμερα να μένει ένας δήμος χωρίς Πρωτοβάθμια περίθαλψη και να αναμένουμε από όσους τις καλές εποχές μας βούλιαξαν να μας "σώσουν". 

Λύσεις υπάρχουν αλλά προφανώς και δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε όσους ούτε να μας απαλλάξουν από τις μετακινούμενες υπαίθριες λαϊκές δεν έχουν το ΘΑΡΡΟΣ φοβούμενοι το πολιτικό κόστος συντεχνιών που δεν έχουν και δεν είχαν καμία απήχηση στην ελληνική κοινωνία. 

Αναμένουμε λοιπόν ριζικές αλλαγές και όχι ευχολόγια αφού κάθε φορά που δεν παίρνει η πολιτική ηγεσία αποφάσεις για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν η χώρα μας εξακολουθεί και παραμένει ουραγός , και θυμίζει βαλκανική χώρα και όχι ευρωπαϊκή. 

Ας δουν τι κάνουν άλλα δυτικά κράτη , ας αντιγράψουν το σύστημα υγείας του Ισραήλ και ας πάψουν να θεωρούν πως θα έχουν μόνιμες καρέκλες ακολουθώντας μια πεπατημένη που έχει ΗΤΤΗΘΕΙ διαχρονικά σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Άμα ως κυβέρνηση επαφιόμαστε στον "πατριωτισμό" των Ελλήνων και των Ελληνίδων θα υποστούμε και τις συνέπειες αφού αυτός έχει κριθεί διαχρονικά και οδήγησε στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας. 

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: