ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τι ήταν το Obamacare που κατάργησε ο Ντόναλντ Τράμπ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Τι ήταν το Obamacare που κατάργησε ο Ντόναλντ Τράμπ

Σύμφωνα με το νόμο (Obamacare), 45 εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες  θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη, κάτι το οποίο δεν ίσχυε στις ΗΠΑ. 

Το Obamacare προσφέρει ακόμη στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα βοήθεια, προκειμένου να πληρώνουν την ασφάλισή τους, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 7 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές του συστήματος, για να αγοράσουν την ασφάλεια υγείας που τους συμφέρει.

Επίσης, 9 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να εγγραφούν στα Medicaid και Children’s Health Insurance Programme, τα δύο προγράμματα παροχής υπηρεσιών υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τους φτωχούς. 

Το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι ώς το 2016 εξαιτίας του νέου συστήματος 25 εκατομμύρια Αμερικανοί θα έχουν ασφάλιση.

Το Obamacare και οι Δημοκρατικοί


Το εθνικό σύστημα υγείας του Ομπάμα βρήκε από την αρχή αντίθετους τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι αντιδρούν σε μία από τις βασικότερες διατάξεις του νόμου: την καταβολή 100 δολλαρίων το μήνα από κάθε Αμερικανό για το σύστημα υγείας.

Ο νόμος προβλέπει ότι από τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου κάθε Αμερικανός πολίτης θα πρέπει να διαθέτει ασφάλεια υγείας, σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώνει πρόστιμο.


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Η απόφαση Τραμπ να καταργήσει αυτόν τον νόμο δεν χωράει τα δικά μας σχόλια. Η  Αμερική θα γίνει μεγάλη για τους μισούς πολίτες της από ό,τι φαίνεται γιατί οι υπόλοιποι θα πεθαίνουν στους δρόμους επειδή δεν θα έχουν πρόσβαση σε κανένα νοσοκομείο!!!!

2 σχόλια:

lasfida είπε...

Sτρεβλή ερμηνεία...η φτωχοποιηση των πολιτων ξεκινα απο το νομικό και οικονομικα εφαρμοζόμενο συστημα...

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ είπε...

Να που συμφωνούμε και σε κάτι, αλλά το θέμα δεν είναι να χτυπάμε τον καπιταλισμό αλλά να προτείνουμε και την διάδοχη κατάσταση. Γιατί όπου εφαρμόζεται κάτι άλλο, τα αποτελέσματα είναι τραγικά για τους πολίτες. Τα κακά του καπιταλισμού θα τα ακούσεις και από εμάς αυτό που δεν θα ακούσεις είναι όμως η προτροπή να ανατραπεί κάτι χωρίς να υπάρχει πρόταση που να έχει εφαρμοστεί. Χαίρομαι βέβαια που έχεις άποψη και λυπάμαι εάν πολλές φορές με τις ακραίες απόψεις μου απογοητεύω πολίτες που σίγουρα προσφέρουν. Μαζί στο να ανατρέψουμε λοιπόν το σύστημα αλλά να πάμε σε κάτι που έχει εφαρμοστεί και έχει πετύχει. Επί δεκαετίες περνάγαμε καλύτερα από ό,τι τα κράτη του ανατολικού μπλοκ. Ακόμα και τώρα υπερτερούμε στην προσπάθειά μας να πάμε καλύτερα πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να πάμε χειρότερα. Καλό το σχίσιμο των μνημονίων καλή και η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα αλλά οι συνέπειες των αλλαγών αυτών θα μας κάνουν Κούβα!!! Σίγουρα έχεις άλλη άποψη και σίγουρα εμείς εδώ είμαστε για να τις ακούσουμε. Να τις αναπαράγουμε δεν έχει νόημα άλλωστε η νυν κυβέρνηση τις έλεγε αλλά δεν τις εφάρμοσε όταν ήρθε στα πράγματα. Και ο Τραμπ στην Αμερική από όσα είπε ελάχιστα θα εφαρμόσει στην πράξη.