ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Η zougla.gr ορθώς φωνάζει όμως επιρρίπτει ευθύνες και σε όσους δεν έχουν - Ας το ψάξει καλύτερα το θέμα

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Η zougla.gr ορθώς φωνάζει όμως επιρρίπτει ευθύνες και σε όσους δεν έχουν - Ας το ψάξει καλύτερα το θέμα

 


Διαβάζοντας το ρεπορτάζ της zougla.gr εύκολα διαπιστώνει κανείς πως αγνοεί τους κύριους ενόχους της κατάστασης που βιώνουν χιλιάδες πολίτες και δεν είναι άλλοι από τους "άρχοντες" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν αφήσει "ζούγκλες" μέσα στον αστικό ιστό των δήμων τους και τώρα τους φταίει η ΔΕΔΔΗΕ που εγκαίρως από το 2018 είχε προειδοποιήσει με σειρά εγγράφων για το "κακό" που θα έρθει σε περίπτωση κακοκαιρίας. 

Στην κατοχή μας έχουμε αρνητικές απαντήσεις σε αιτήματα της ΔΕΔΔΗΕ από δήμους και Δασαρχείο για το κόψιμο δένδρων που η εταιρία θεωρούσε και θεωρεί επικίνδυνα για την ασφάλεια του δικτύου της. 

Και βέβαια η υπογειοποίηση του δικτύου απαιτεί ιδιώτη που θα δαπανήσει εκατομμύρια ή μάλλον δισ. ευρώ και φυσικά τότε η τιμή του ρεύματος θα είναι ακριβότερη και από την υπάρχουσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες. 

Η ΔΕΔΔΗΕ είχε πρόσφατα δώσει περί τα 20.000.000 ευρώ για κόψιμο δένδρων αλλά τα συνεργεία που ανέλαβαν αντιμετώπισαν αυτόφωρα από δήθεν ενεργούς πολίτες στους οποίους θα έπρεπε εάν υπήρχε κράτος δικαίου να σταλεί και ο λογαριασμός της καταστροφής. 

Σε βόλτα στην πόλη μας είδαμε πως κόβονται κλαδιά δένδρων  σε νησίδες που έγειραν κάτι βέβαια που θα έπρεπε να είχε συμβεί νωρίτερα αφού πεύκα σε νησίδες είναι μια επικίνδυνη συνήθεια που θα πρέπει να εκλείψει. 

Η κακοκαιρία κατέδειξε και σοβαρά προβλήματα νομιμότητας στην περιοχή των Αστυνομικών αφού είναι αδύνατον να έχουν νόμιμες άδειες χτίσματα που είναι δια γυμνού οφθαλμού χτισμένα εκτός σχεδίου πόλεως και χωρίς τα απαραίτητα 4 στρέμματα που ορίζει η σχετική νομοθεσία για οικίες εκτός και παρόλο που θεωρητικά γιατί στην πράξη έχει καταργηθεί η οικοδόμηση στη Β΄Ζώνη Υμηττού είναι παράνομη. 

Βέβαια αυτά θα λυθούν σύντομα με το νέο προεδρικό διάταγμα που μετά από δεκαετίες θα βάλει τάξη και θα αξιοποιήσει ένα βουνό που κατάντησε φαλακρό εξαιτίας των ιδεοληψιών όσων δεν αντιλαμβάνονται πως μόνο όπου υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα υπάρχει και προστασία. 

Προφανώς και η ιδιοκτησία της zougla.gr έχει κάθε λόγο να φωνάζει για τα Βόρεια Προάστια επειδή τα γνωρίζει και καλά, όμως αυτό και για να λυθούν τα προβλήματα θα έπρεπε να την κάνει πιο προσεκτική στο να επιρρίπτει ευθύνες σε αυτούς που δεν έχουν. 

Τέλος όσον αφορά τις πολιτικές ευθύνες έχει απόλυτο δίκιο αφού ακόμα και την χρηματοδότηση θα μπορούσε να κόψει η Πολιτεία προς διοικήσεις δήμων που έχουν ευθύνες για το γεγονός πως επί τέσσερις μέρες έμειναν χωρίς ρεύμα χιλιάδες οικογένειες που πληρώνουν για να έχουν. 

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι μονόδρομος και προφανώς θα είχε συμβεί εάν υπήρχε αξιόπιστος ενδιαφερόμενος για να την αγοράσει. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: