ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Νικόλαος Κυρίτσης: «Η Ελληνική Επανάσταση μας έδειξε ότι Είμαστε Έθνος Νικητών»

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Νικόλαος Κυρίτσης: «Η Ελληνική Επανάσταση μας έδειξε ότι Είμαστε Έθνος Νικητών»


Είμαστε ευλογημένοι από τον Θεό και την Ιστορία, που αξιωνόμαστε να ζήσουμε την Επέτειο των 200 ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.Αυτή όμως η Επανάσταση είναι το αποτέλεσμα δύο επαναστάσεων, που προηγήθηκαν και πρέπει να αναδειχτούν: αρχικά, η διατήρηση της Ελληνικότητας του λαού μας κάτω από ένα τόσο σκληρό δυνάστη και ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός που μεταλαμπάδευσε στους απλούς Έλληνες χωρικούς, την αγάπη για την Παιδεία και μορφοποίησε μέσα τους το φρόνημα και το όραμα της Ελευθερίας.

Και αυτός ο απλός χωρικός, που είχε ζήσει για τόσες γενιές την βαναυσότητα και τον εξευτελισμό των Τούρκων, σήκωσε το ανάστημά του, θυμήθηκε ποιος είναι και από πού έρχεται, “άκουσε το αίμα του”, κραδαίνει το σπαθί και το καριοφίλι και αποφάσισε να θυσιάσει το πιο ακριβό αγαθό του, την ίδια του τη ζωή, για την ελευθερία της Πατρίδας.

Η Ελληνική Επανάσταση μας έδειξε, μας δείχνει και θα μας δείχνει ότι Είμαστε Έθνος Νικητών και όχι δούλων. Ο Έλληνας δεν προσκυνά, αγωνίζεται και πεθαίνει ευτυχισμένος όταν πεθαίνει για ιδανικά.

Ας ακούσουμε και εμείς σήμερα το αίμα μας, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε Έλληνας, είναι μια Κιβωτός που μεταφέρει τον Ελληνικό Πολιτισμό και έχουμε χρέος να βοηθήσουμε το ταξίδι του στο χρόνο.

Αυτός είναι ο δικός μας “Ευαγγελισμός”.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ Δ/ΝΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ «ΚΥΡΙΤΣΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: