ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Φυσικά και ο κος Μωραίτης δεν είναι ο μοναδικός φασίστας της πόλης μας ( Μέρος δεύτερο)

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Φυσικά και ο κος Μωραίτης δεν είναι ο μοναδικός φασίστας της πόλης μας ( Μέρος δεύτερο)

 


Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε σε γενικές γραμμές στο "φαινόμενο" Δημήτρης Μωραίτης διάβασε  εδώ. 

Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με την αποτυχημένη επιχειρηματική του προσπάθεια όσον αφορά την φασιστοφυλλάδα που εξέδωσε με τίτλο "Η Θέση της Ηλιούπολης" αφού αποτελεί παρελθόν για την πόλη μας αυτή του η εκδοτική προσπάθεια. 



Άλλωστε όπως οι ίδιοι δηλώνουν δεν ήταν δημοσιογράφοι απλώς "ενεργοί πολίτες" όπως και κάποιοι άλλοι που για εμάς είναι ενεργοί φασίστες αφού διαχρονικά απαξιώνουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα θεωρώντας πως τα ΜΜΕ της χώρας αλλά και παγκοσμίως είναι συστημικά και δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα! 




Τσουβαλιάζουν έτσι συλλήβδην και στοχοποιούν δημοσιογράφους εγνωσμένης αξίας που εργάζονται στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας μας επειδή δεν τους αρέσει που έχουν ΑΠΟΨΗ και που τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχουν αντιληφθεί σε συντριπτικό ποσοστό πως το να παρουσιάζουν χωρίς κριτική θέσεις επικίνδυνες για την Αστική μας Δημοκρατία δεν τους κάνει πιο "αντικειμενικούς" στη άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αρεστούς σε ΦΑΣΙΣΤΕΣ κόκκινου ή μαύρου χρώματος. 




Ανάλογη άδικη κριτική ασκείται παγκοσμίως από κάθε λογής φασίστα σε κάθε μήκος και πλάτος της γης αφού προφανώς και το επάγγελμα προκαλεί αγανάκτηση σε όσους διαχρονικά δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα και ο φιλελεύθερος χαρακτήρας του επαγγέλματος ανησυχεί διαχρονικά όλους τους θεσμούς που βλέπουν έναν "εχθρό" στη διατήρηση μιας κοινωνίας που αναγκαστικά θα αλλάξει αφού δεν μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί το ΤΙΠΟΤΑ που οι ίδιοι πρεσβεύουν. 




ΜΜΕ όπως ο ΣΚΑΪ ή η "Καθημερινή" προφανέστατα αποτελούν και απειλή σε όσους αρέσκονται για δεκαετίες να πιστεύουν σε "βολικούς" ΜΥΘΟΥΣ που οδήγησαν στην ηθική αρχικώς καταστροφή της χώρας μας και μετέπειτα στην οικονομική της. 




Στα της πόλης ο κος Μωραίτης θέλησε μέσω μιας δημοτικής παράταξης "σφραγίδα" να χαϊδέψει τον δεξιό λαϊκισμό στα δύσκολα πρώτα μνημονιακά χρόνια και να συγχρωτιστεί με όσες και όσους δεν ήθελαν καμία αλλαγή για την χώρα μας αλλά να συνεχίσουν οι Ευρωπαίοι να μας συντηρούν για να περνάμε άνετα με τα διακοποδάνεια και τον κάθε λογής δανεισμό μας που ήταν και παραμένει η μοναδική εύηχη πρόταση όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας. 

Όλες αναζητούν μεγαλύτερη χρηματοδότηση από ένα χρεοκοπημένο κράτος και όλες ακολουθούν πιστά συνταγές κρατισμού που οδήγησαν την πόλη μας στο να αποζητά οικονομικούς πόρους για να συντηρήσει δομές που εξυπηρετούν πρωτίστως τα συμφέροντα των υπαλλήλων και ταλαιπωρούν κατά κύριο λόγο τον δημότη μας έως ότου τον εξοντώσουν! 




Γιατί προφανώς και η διατήρηση κάτι ζημιογόνου σημαίνει πρακτικά μεγαλύτερους φόρους για όλες και όλους μας. Έτσι οι κοινωνικές υπηρεσίες θεωρούν λογικό το να μοιράζουν μία σακούλα τρόφιμα το μήνα σε ελάχιστους από τους πολλούς αναξιοπαθούντες, οι υπάλληλοι της καθαριότητας θεωρούν λογικό η πόλη μας να είναι βρώμικη αφού οι πάνω από 200 υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας δεν επαρκούν, οι δημοτικές αρχές θεωρούν "φρόνιμο" και "ηθικό" να διεκδικούν ιδιωτικές περιουσίες ως τάχα δημοτικές και εν τέλει όλοι μαζί  καταδικάζουν όλες και όλους μας τα επόμενα χρόνια να ζούμε με μισθούς της τάξεως των 500 ευρώ και να πάρουμε εάν  φτάσουμε ποτέ στα 67 έτη για τους άνδρες και τα 62 για τις γυναίκες συντάξεις που δεν θα μας φτάνουν ούτε για τις 10 πρώτες ημέρες του μήνα. 




Η κοινοβουλευτική δημοκρατία και η λογική,  του ο πελάτης - ψηφοφόρος έχει πάντα δίκιο οδήγησαν σε θέσεις ευθύνης λαϊκιστές στο πρόσφατο αλλά και μακρινό παρελθόν και το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον,  όσο οι πολλοί δεν κατανοούν πως βασική προϋπόθεση για να απολαμβάνει κάποιος τις ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ και τα αγαθά ενός καπιταλιστικού συστήματος είναι να εφαρμόζονται οι κανόνες του. 






Κανόνες που δεν μπορούν να παράγουν  κανένα θετικό αποτέλεσμα,  όσο το κράτος παρεμβαίνει στην Ελεύθερη Αγορά και θέλει να παίζει τον επιχειρηματία σε μια σειρά  από δραστηριότητες. 



Έτσι και με δεδομένο πως η χώρα μας δεν θα πάψει για τα επόμενα 100 τουλάχιστον  χρόνια να αποτελεί αποικία χρέους , οι "εύκολες" λύσεις που σας πρότειναν οι Συριζαίοι προεκλογικά το 2015 και οι ακροδεξιοί συνοδοιπόροι τους ,  έχουν εγκαταλειφθεί ακόμα και από τους ίδιους γιατί οδηγούσαν σε ένα καταστροφικό για την χώρα μας αποτέλεσμα.



 

Έτσι ερωτήματα π.χ του πόσους δημοσίους υπαλλήλους πρέπει να έχει η χώρα τα λύνει αυτομάτως ο καπιταλισμός που απαντάει με σαφή τρόπο πως μπορεί να έχει όσους αντέχει να πληρώνει και παράλληλα να προσφέρει υπηρεσίες ανεχτές στους πολίτες. 

Έτσι μια χρεοκοπημένη χώρα δεν μπορεί να έχει τους ίδιους υπαλλήλους ή περισσότερους σε αναλογία πληθυσμού με κάποια που δεν χρωστάει καθόλου ή που χρωστάει λιγότερα σε ποσοστό του ΑΕΠ το οποίο παράγει. 

Στο δήμο μας και παρακολουθώντας για πάνω από μια δεκαετία τα οικονομικά του μεγέθη εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέλλον. 

Ένα μέλλον που λέει πως πολλές δομές του θα κλείσουν ή θα ιδιωτικοποιηθούν , όχι από την θέληση των διοικούντων αλλά επειδή δεν θα υπάρχουν χρήματα για να συντηρηθούν. 



Έτσι οι δήθεν εθελοντές και παλεύοντες τάχα για το καλό της πόλης , οδηγούν με την αδιαφορία τους σε ανεργία όσους ακόμα εξακολουθούν και πιστεύουν τα ψέματά τους. 

Οι ετήσιες κρατικές επιδοτήσεις που άγγιζαν τα 100 εκατομμύρια ευρώ για τον δήμο μας, συρρικνώθηκαν πάνω από 50% και καμία προσπάθεια δεν έχει γίνει για να αξιοποιηθεί η όσα έχει ως περιουσιακό στοιχείο ο δήμος μας αφού τέτοιες λογικές δεν υπάρχουν σε καμία από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις. 








Έτσι φτάσαμε στο σημείο ο ιδιωτικός τομέας να "συντηρείται" από το κράτος- "πατερούλη" και να βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο στους δρόμους τους βολεμένους του συστήματος που διεκδικούν την διατήρηση των προνομίων τους εις βάρος της κοινωνίας. Γιατί προφανώς και η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα δεν έχει ουδεμία σχέση με την καπιταλιστική οικονομία ούτε προφανώς ο λαϊκατζής αποτελεί κομμάτι της ελεύθερης αγοράς όσο το επάγγελμα του είναι κλειστό και δεν αφήνει τον οιοδήποτε να επιχειρήσει. Και βέβαια παραμένει κλειστό εξαιτίας μιας διεφθαρμένης τοπικής αυτοδιοίκησης που παλεύει ακόμη και τώρα να το διατηρήσει για ίδιον όφελος. 




Το επιτελικό κράτος που μας στοιχίζει 95 δισ. ευρώ ετησίως καμώνεται πως δεν βλέπει το "τσουνάμι" που έρχεται και θεωρεί "είλωτες" τον ιδιωτικό τομέα που θα πρέπει κατά αυτούς να συντηρεί ένα κράτος που του προσφέρει υπηρεσίες χειρίστου είδους και πολύ ταλαιπωρία. 



Το "τέρας" της γραφειοκρατίας, το εθνικό μας σπορ που είναι η φοροδιαφυγή και οι λογικές κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος είναι από την ίδρυση του κράτους μας πληγές αγιάτρευτες που αναμένουν πολιτικούς που δεν χρειάζεται παρά να πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ αφού το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί. 



Διαβάζουμε πάντα με ενδιαφέρον τις απόψεις των φασιστών της πόλης μας για το τι πρέπει  να γίνει σε κομβικά σημεία για ένα "καλύτερο" μέλλον. Γελάμε πολύ με όσους την δεκαετία του 1980 φώναζαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και τώρα αναμένουν τα ΕΣΠΑ για να πληρωθούν ή κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται πως χωρίς τις συμμαχίες μας δεν θα είμασταν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ , σε έναν γεωστρατηγικό πόλεμο όπου η επικράτηση της Δύσης δεν ήταν θέμα συγκυρίας αλλά ικανότητας να διαχειριστεί καλύτερα τα κοινά προβλήματα των ανθρώπων. 




Έτσι φυσικά και όσα έλεγε ο κος Μωραίτης και η ολιγομελής παρεούλα του από το 2012 έως και το 2015 και όσα εξακολουθεί και λέει και σήμερα είναι απλώς η επιχειρηματολογία ενός ανεύθυνου φασίστα που επιθυμεί την καταστροφή της χώρας μας για να το παίξει "Μεσσίας" πάνω στα αποκαΐδια. 




Γιατί φυσικά και σωτηρία δεν υπάρχει μακριά από κοστολογημένες προτάσεις , περικοπή δαπανών , και κυρίως μείωση προσωπικού από μια "επιχείρηση" (μια τέτοια ζημιογόνος είναι και ο δήμος μας) που εξαρτάται από το πορτοφόλι άλλου για να παρέχει ό,τι παρέχει για όλες και όλους εμάς. 

Εμείς από εδώ μπορούμε να κατανοήσουμε μόνο τους κομμουνιστές που πιστεύουν στην ΟΥΤΟΠΙΑ τους αλλά όχι όσους διαχρονικά στηρίζουν με την ψήφο τους την συμμετοχή μας στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ και αναμένουν να είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ με δανεικά λεφτά,  και με ΑΕΠ μικρότερο ακόμα και από αυτό  της Ρουμανίας! 




Έτσι ο "λαγός" των παρατάξεων που δεν θέλουν Ένωση των κεντροδεξιών της πόλης μας είναι ο κος Μωραίτης και η  παράταξη σφραγίδα του "Νέα Πορεία" . 

Ο Κος Μωραίτης που ποστάρει  Ραχήλ Μακρή μιλάει για την δική μας αεργία και το παίζει επιχειρηματίας του εξωτερικού χωρίς επιχειρήσεις! ,  προφανώς και δεν είναι άξιος να μας βλάψει ως ΜΜΕ που διαχρονικά έχουμε σταθερή γραμμή. Ο "Ερμής Φασίστας" δεν έχει αντιληφθεί πως τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και προσπαθεί να πιαστεί από τα διάφορα "σκουπίδια" που έχουμε σαρώσει εδώ και καιρό από μια πόλη που έχει αλλάξει με την δική μας παρουσία. 


Οι φαντασίες του για τάχα σχέσεις του με γυναίκες(σαν την κα. Τερζή που δεν τον γνωρίζει καν!) , η μυθομανία του στο θέμα της μη δικής μας δημοσιογραφικής ιδιότητας, και ο συγχρωτισμός του με παρηκμασμένους συνδημότες μας προφανώς και δεν θα έμενε από εμάς χωρίς απάντηση. 

Άλλωστε εμείς ως τοπικό ΜΜΕ δεν οφείλουμε ΤΙΠΟΤΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ και φυσικά δεν θα σεβαστούμε καμία ιδιαιτερότητα γιατί ο ρόλος μας δεν είναι του "προστάτη" ή του "Μεσσία" της πόλης αλλά η ανάδειξη θεμάτων και η προσπάθεια στο να ακουστεί ΑΛΛΗ άποψη απέναντι σε ΜΥΘΟΥΣ δεκαετιών που συχνά - πυκνά αναπαράγει ο υμνητής δικτατόρων κος Μωραίτης. 






Θα μπορούσαμε άνετα να γεμίσουμε το παρόν κείμενο με τα άθλια δημόσια ποσταρίσματα του στο facebook . Θα μπορούσαμε να δημοσιοποιήσουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και θα το κάναμε εάν κατείχε θέση ευθύνης χωρίς καμία νομική συνέπεια. 

Το γεγονός πως είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης "σφραγίδα" μας νομιμοποιεί να κριτικάρουμε ΔΗΜΟΣΙΑ και χωρίς ενδοιασμούς τις απαράδεκτες πρακτικές αυτών και των ομοίων του. Και φυσικά τον θεωρούμε περισσότερο ειλικρινή αφού δημόσια εκτίθεται για ό,τι πρεσβεύει και δεν περιμένει να πεθάνει ένας δοτός δήμαρχος της χούντας για να μας δείξει ποιος είναι. Άλλωστε ως "πιστός" άκουγε τα καλύτερα για την περίοδο της επταετίας από "σκουπίδια ρασοφόρους" που υπηρέτησαν το φασιστικό καθεστώς και του έδωσαν την ευλογία τους. 

Δεν φοβήθηκε άλλωστε μέσα από την φασιστοφυλλάδα του να μας πληροφορήσει πως οι Χρυσαυγίτες βλέπουν με ενδιαφέρον και υιοθετούν τις ανεφάρμοστες θέσεις του και φυσικά αναμένουμε και στις δημοτικές του 2023 να απαξιώσει τους πάντες και στο τέλος να κρυφτεί στην τρύπα του αφού και ο ίδιος γνωρίζει πως ναι μεν οι φασίστες στην πόλη μας πολλοί αλλά δεν έχει την στόφα του "ηγέτη". 




Ο κος Μωραίτης δεν είναι ούτε Κασιδιάρης , ούτε Λαγός , ούτε Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος γιατί αυτοί ήταν του πεζοδρομίου , δεν κρύφτηκαν από το σύστημα και φυλακίστηκαν για όσα θεωρούσαν και θεωρούν πως πρέπει να εφαρμοστούν για την "σωτηρία" της πατρίδας. 




Εξακολουθούν και πιστεύουν σε δικές τους Αξίες και βέβαια συγκρούστηκαν με πρώην συναγωνιστές για να καταλήξουν απέναντι από το κοινοβουλευτικό μας σύστημα που οι δύο πρώτοι υπηρέτησαν για κάποια έτη! 

Και βέβαια ουδείς είναι επικίνδυνος για το σύστημα μέχρι την ανατροπή του,  που θα συμβεί με την ΑΝΟΧΗ όσων ψηφίζονται για να το υπηρετούν. Έτσι οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος το 1967 ήταν μεγάλες αφού σε κάποιους το "παιχνίδι" της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν άρεσε και έβαλαν τους "λύκους" να φυλάνε τα "πρόβατα". 




Και τελικά οι "λύκοι τα έφαγαν" , τα έβαλαν σε "γύψο" , κάποια τα βασάνισαν και τα σκότωσαν και οι "γκρίζοι λύκοι" εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να βάλουν πόδι στην Κύπρο μας. 

Οι "ατρόμητοι" στρατιώτες μας και οι "υπεράνθρωποι" προστάτες του Έθνους ηττήθηκαν και η Κυπριακή τραγωδία έδωσε τέλος σε μια δικτατορία γραφικών καραβανάδων που βέβαια έχουν πολλούς οπαδούς στο στράτευμα και σήμερα. 



Άλλωστε διαβάζοντας τις δηλώσεις αποστράτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως οι διαπραγματεύσεις με τους εχθρούς μας Τούρκους είναι μονόδρομος ό,τι και εάν αρθρογραφεί ο συμπαθής κατά τα άλλα σε εμάς πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που προφανώς ακόμα δεν έχει αντιληφθεί πως το Έθνος μας δεν μπορεί να μεγαλουργήσει χωρίς συμμάχους,  διαβάζοντας την Ιστορία με έναν δήθεν πατριωτισμό που δεν βοήθησε ποτέ αυτόν τον Τόπο. Γιατί το Έθνος μας οφείλει να κάνει Εθνικό το αληθές και να μην συντηρεί ΜΥΘΟΥΣ που μόνο κακό κάνουν στους αφελείς που τους πιστεύουν ιδίως εάν αυτοί βρεθούν σε θέσεις ευθύνης με την ψήφο μας. 

 Σ.Μ


ΥΓ: Το κείμενο έχει διανθιστεί με τις κατά καιρούς συκοφαντίες εναντίον μου των "ενεργών φασιστών" της πόλης. Δεν είχαμε και πολύ χρόνο βέβαια γιατί λείπουν 2-3 ακόμη αλλά προφανώς και θα επανορθώσουμε σε μεταγενέστερη ανάρτησή μας . Βλέπετε τους ενώνει το μίσος τους για την Αστική Δημοκρατία και η υπεράσπιση όλων των "ψεκασμένων" με πτυχία ή άνευ που βλέπουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων πίσω από την πανδημία που απειλεί να τους πάρει όσα προνόμια έχτισαν πουλώντας για δεκαετίες φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: